Pohanka na slaný způsob? Chutná skvěle s restovanou zeleninouPohanka má specifickou chuť i vůni, proto se s ní nejčastěji setkáváme ve sladkých snídaňových kaších, kde ovoce, med a další přísady právě tu její chuť a vůni přebijí. Ale zdravá pohanka jde připravit skvěle i naslano a nejlepší je jen tak s restovanou zeleninou. Suroviny: 0,5 hrnku pohanky 1 hrnek vývaru 1 cibule 1 mrkev 1 hrst mrazených fazolek 0,5 plechovky kukuřice 0,5 mladé cukety 5 sušených rajčat worcestr sůl pepř olej z naložených rajčat na pánev Postup přípravy receptu: V hrnci ohřejeme vývar, přidáme propranou pohanku, 10 minut ji povaříme na mírném plameni, pak odstavíme z ohně, pokud po 30 minutách nebude veškerá tekutina vsáklá v pohance, ještě ji krátce povaříme. Podle chuti dosolíme. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev, restujeme do zlatavé barvy, až pak přidáme fazolky, kukuřici, na kostičky nakrájenou cuketu a rajčata. Osolíme, opepříme a zakápneme worcestrovou omáčkou. Doměkka restovanou zeleninu smícháme s hotovou pohankou.