Nádherné. Tohle má vtip a nápad. To co předvádí vláda v kampani je pouze hnus, který odrazuje od očkování. I když možná, kdo ví, vláda možná už ví, že očkování je na nic, a v pudu sebezáchovy národa udělala takovou brutální kampaň, aby lidi ještě více odradila od očkování, aby ti neočkovaní alespoň přežili, když očkovaní jsou odsouzeni ke konci. To ovšem vláda může říci na přímo. Kdo ví?
Tzv. "Kolektivní imunita" bohužel neplatí pro koronavirus - Covid.
Podmínkou je získání individuální imunity, tedy že se již nenakazíte.
Ale po očkování proti Covidu se naprosto běžně opět nakazíte, tedy žádnou imunitu očkováním nezískáte, a to ani po první, třetí, páté, desáté, dávce. Prostě nikdy.
Tedy základní podmínka není splněna a proto nikdy nelze v daném případě získat kolektivní imunitu.
Tedy opět, v případě Covidu je hovoření o kolektivní imunitě blábol.
Mohl by někdo prosím vysvětlit pojem "kolektivní imunita"?
Takovou hovadinu vyperlil jeden "nejmenovaný státní expert" na očkování a od té doby polo-inteligentní novináři, to začali používat. Od nich to papouškují méně gramotní Češi.
Bohužel to neplatí pro koronavirus
Podmínkou je získání individuální imunity, tedy že se již nenakazíte.
Ale po očkování proti Covidu se naprosto běžně opět nakazíte, tedy žádnou imunitu očkováním nezískáte, a to ani po první, třetí, páté, desáté, dávce. Prostě nikdy.
Tedy základní podmínka není splněna a proto nikdy nelze v daném případě získat kolektivní imunitu.
Tedy opět, v případě Covidu je hovoření o kolektivní imunitě blábol.
Nejlepší je, OČKOVAT SE.
Výhody:
1.chráníte své zdraví
2.žijete šťastný život
3.můžete kamkoliv,kdykoliv, prostě vše 😉
a spousty dalších výhod.
Nevýhody:
ŽÁDNÉ
Další výhoda. Čtvrtá dávka po Vánocích, pátá na Velikonoce, se šestou do průvodu na 1. máje. A pak šťastné každý měsíc. No prostě samé výhody a krásné zítřky.
Dost dobrá sranda. Tedy neočkovaní nebudou moci nikam, ale do práce budou muset. Vláda si spočítala, že z chovaných lidí je většina důchodců nebo ekonomický neaktivní, tedy kdyby neočkovaní přestali chodit do práce, ekonomika státu by se okamžitě položila. Vláda ovšem nedocenila, že ekonomicky aktivní lidé nebudou utrácet, výrazně se sníží tržby, tedy spoustě malých firem a živnostníkům bude hrozit krach, což se už dnes začíná projevovat. A na nějakou podporu nebo kompenzace stát už díky Babišovi nemá. A na to doplatí potom i očkovaní, protože pokud nebudou tržby, bude se propouštět. Což je Babišovým záměrem co nejvíce při svém odchodu zruinovat ekonomiku.
Romové jsou slušní lidé, kterých v Česku je jen pár. Ostatní byli a jsou stále cikáni. Ona taková romská pečeně není tak lákavá jako cikánská pečeně. Ale svět se mění. Dříve také byli jen dvě pohlaví a dnes jich je prý už před třicet. A dříve byli matky a otcové, dnes už jen první rodič a druhý rodič. Dříve byl černoch černochem, dnes už jen s tmavou pletí. A tak dále. Myslím, že dříve byl svět normální, dnes už jen blbej.
Opravdu žijeme ve zrychlené době a lidé nečtou a jen zběžně prolétnou fotografie. Už mě to ani nepřekvapuje. Kdybyste si dobře prohlédl obrázky a popisky, zjistil byste, že rodinný dům má další samostatné WC i s pisoárem (foto č. 15). Zřejmě jste ani nečetl popisky u fotografie se sprchovým koutem, kde je uvedeno, že vzhledem k dostatečnému prostoru nebylo nutné řešit zástěnu a tím odpadla i údržba skla (jen pro informaci: i když to z fotografie tak nevypadá, prostor sprchového koutu má rozměry 150x190 cm tak snad uznáte, že zástěna je naprosto zbytečná). Vyjadřovat se k tělesné konstituci majitelů a hodnotit u článku to, jak budou majitelé RD vypadat po padesátce, je naprosto nerelevantní a opravdu směšné. Kdybyste si přečetl článek, dozvěděl byste se, že jsou to velmi aktivní a sportovně založení lidé. Vy jste ale článek nečetl. Nemusíte se tedy strachovat, že by se po padesátce nedalo nač dívat, určitě nebudou vážit 150 kg. 🙂
Přečetl a dost podrobně, jako vždy, když se k němu vyjadřuji. Ale spíše jste nečetla podrobně vy. Vyjádřil jsem jen údiv nad WC v koupelně. To se dělalo dříve z úsporných důvodů, ale proč v tomto bytě? Nebo myslíte, že je lákavé, např. při čištění zubů, poslouchat vyprazdňování partnera. Nebo třeba vy si při svých dnech vyměňujete vložky právě když se partner vedle holí? Vlastně vy ne, vy použijete druhou toaletu. Ta je oddělená.
Ke zbytečnosti zástěny není se třeba vyjadřovat. Patrně jste se ještě nikdy nesprchovala bez zástěny, tedy nemůžete vědět, že voda ze sprchy se při dopadu rozstřikuje, a prozradím i malé tajemství, že se rozstřikuje i dost daleko. A právě proto se dělají zástěny, aby se nemuselo příliš uklízet. Asi jste patrně nikdy neuklízela. Tedy buď máte služku, nebo doma neskutečný bordel. Netroufám si ani tipovat.
K majitelům domu, ano, je milé že jsou velmi aktivní a sportovně založení. Jsou patrně i již dostatečně dospělí, že by přes třicet?, a vzhledem k jejich zájmům, a jak je naznačeno, ještě nemají děti. I přesto všechno si troufám říci, že po padesátce budou vypadat úplně jinak, a určitě nebudou mít chuť trávit společný čas, kdy jeden bude používat toaletu a druhý třeba ve sprše. Jaká po padesátce buďte vy? Pokud nevíte, podívejte se na svoji maminku, a zkuste si představit, že jste spolu právě v té koupelně. Asi to nejde, co?
Tedy v závěru. K bydlení to není. Na hotelové apartmá ano. A ten červený střevíček na různých místech to podtrhuje. Takhle nějak to vypadá, když si na hotel přivedu slečnu. Přeji hezký den.
100 porcí za den a to má jako uživit 5 lidí? 😄
Ne, to neuživí. Ale jsem rád, že takto chápete, že ceny za jídlo v restauracích jsou směšně nízké. Aby gastro bylo vůbec životaschopné a mohlo slušně uživit své pracovníky, potom by dnešní ceny měly být minimálně dvojnásobné. Ale bohužel Češi jsou zvyklí mít holé zadky a žrát své koblihy, takže na to, aby zvedli svoji úroveň alespoň na západoevropský průměr, na to nemají koule. Proto je Česko tam kde je, v řiti.
A když se snížila DPH na nealko nápoje a jídla,ve které hospodě zlevnili??A vy si jako myslíte,že v jiném oboru nemají ztráty,třeba na neprodaném zboží???Proč se tedy po 89 vyrojilo tolik hospod,barů,restaurací???Protože je to asi hrozná řehole a každý hospodský chtěl pracovat zadarmo-jako charita pro lidi aby měli blízko do hospody.
A kolik hospod a restaurací bylo plátci DPH? Ti co nebyli, těžko mohli zlevnit. A ti co byli, proč by to dělali? Už tak byli ceny v restauracích podhodnocené, takže se pouze malinko srovnali.
...A k tomu náklady na kuchaře a obsluhu. Kuchař dnes pod 30 tis. čistého nejde, servírka pod 20 tis. K tomu odvody a jste u dvou lidí na 70 tis./ měsíčně....
Tak toto platí pouze v případě, že kuchaři a číšníci/servírky mají pracovní smlouvy na plnou mzdu. Bohužel v drtivé většině gastro podniků zaměstnanci mají smlouvu na minimální mzdu a zbytek dostávají na ruku.
Vím o čem mluvím, máme takové zaměstnance v rodině. A nejsou to zaměstnanci hospod. Jde o renomované pražské restaurace.
Při mé námitce, proč nejdou pracovat jinam mi bylo řečeno, že jediný kdo vyplácí zaměstnancům v gastru plné mzdy je Babiš ve svých restauracích.
A jelikož už se v gastru pohybují léta, kolikrát jsme se fakt divila, jak takové nóbl restaurace jedná se svými zaměstnanci, kteří jsou už opravdu velmi kvalifikovaní.
Je fakt, že se to už začínalo hodně spravovat a lidé zaměstnaní v gastru se mohli těšit ze smluv na stále vyšší částku mzdy (nikdy však ne na celou mzdu), ale covid jim do toho opět hodil vidle.
Tato situace v gastru se vrátila zpět o cca 5 let.
Ta situace se rapidně změnila. Dnes už v gastro, po zkušenostech s uzavřením provozoven a Covidem, spolu s kompenzačními bonusy a nynějších kontrolách si málokdo dovolí zaměstnat někoho na černo nebo za minimální mzdu. Jedině pokud jde o lidi v exekucich, nebo na přívýdělek. Zem nezáleží na odvodech a pokud mají více, tak na to přistoupí. Ale to je všude. Dokonce to schvalují, vzhledem k sociální politice státu.
A jaký je skutečný stav? Vždyť má pravdu. fakt nemám hluboko do kapsy, ale dát za blbej smažák s hranolkama 180,- je fakt úlet. Obyčejné meníčko běžně stojí 130,- +, některé lepší startují na 160,- a to si spousta lidí sakra rozmyslí....
Přečtěte si níže mých 1-6/6 příspěvků, tam pochopíte. Blbej smažák s hranolkami a tatarskou za 180,- je odpovídající, spíše ještě nižší cena. Ale nebojte, bude hůře. Můj tip na cenu za to to v běžné restauraci po Novém roce je okolo 210,- . Prostě si musíte zvyknout. A mohou za to hospodský. Jejich "vývar" z tohoto bude ještě nižší než je nyní. Všechno budou náklady a odvody pro stát.
Tady nejste ve světě,tady jste v Česku,tady se dýška nedávají.Plzeň nepiju,to není už pivo.BTW na zahradě se chlastá líp a nikdo vás nebuzeruje.
Plzeň byl jen příklad, kde znám reálné ceny. Já dýška dávám i v Česku. A máte pravdu, na zahradě se pije lépe, když ale máte s kým a nefinancujete to vždy pouze sám za všechny.
Vsak co. kdysi na menu stacila stravenka, případně nejaka dvacka navic. Dneska je treba 2 stravenky. A za to uz radsi nakoupím a udělá se oběd doma. Vseho moc škodí. Samozřejmě, vstupy podražily, ale jestli si mysli ze lide jen tak z ničeho nic budou platit za obědy dvojnásobek, natož denně, tak se asi prepocitali.
Je škoda, že jste tak finančně negramotný, že ani nevíte, jaký je skutečný stav.
1/6
Moc se mi "líbí", jak inteligencí neobdaření Češi kopou do provozovatelů hospod a restaurací, stěžují si na drahá jídla, neochotu, okrádání atd. Chodím do různých restaurací denně a rád pozoruji dění. Nesetkal jsem se ještě s neochotou, ale vidím, jak někteří hosté se chovají k obsluze. Už při vstupu ani nepozdraví, chovají se povýšeně, k obsluze se chovají jako k té nejpodřadnější osobě. Obzvláště takové "paničky", tipuji většinou úřednice, se hlavně k mladším servírkám chovají, jako by ty slečny byly to nejhorší. Obzvláště když je servírka je hezká a chová se mile. Nejhorší paničky jsou vůbec ty, co jsou v doprovodu. Tam je to běs. Ale oni i muži se dokáží chovat jako Schweine. Potom se nelze divit, že obsluha na to reaguje podobně. A takový "host" dokáže servírce zkazit celý den, takže potom nemá ani náladu být dál milá. I když propouštím, že některá obsluha může být skutečně hrozná, ale to není většinou chováním, ale spíše to, že to neumí. Já s tím nikdy neměl problém, na takovou "nepříjemnou" servírku stačí úsměv a milé slovo a okamžitě roztaje a obsluha je úplně jiná. Ale to už jen povaze Čechů, chodí neustále naštvaní, bez úsměvu, bez radosti, se závistí a tu svoji zlobu přenáší na ostatní. Potom se nelze čemu divit. Češi se neumí ani chovat v restauracích. Neumí stopovat, neumí si ani objednávat a ani nevědí co je co. A všimli jste, že největší špindíry v restauraci jsou právě ty "paničky". Stačí se po nich podívat na toalety, to Vám řekne každá servírka, která to po nich musí uklidit. A věřte, že ony velmi přesně vědí, která "panička" to byla.
2/6
O okrádání hostů v dnešní době pochybuji. Z velké části to jsou buď pohádky nebo naprosté lži. Viděl jsem mnohokrát, že host reklamoval účet, ale když mu byly vysvětleny veškeré položky, musel uznat, že mýlil. Připouštím, že se může stát, že obsluha něco připočítá. Ale obvykle je to omylem, ne úmyslem, navíc ve většině případů z toho obsluha vůbec nic nemá, protože to jde přes kasu, zisk z toho může mít zaměstnavatel, ale ten zase nemá ani možnost jak to zjistit. K chybám a omylům obvykle dochází, když se rozúčtovávají hosté a od jednoho stolu platí každý zvlášť. A potom když je plno a hosté se překřikují, přesedávají si, objednávají pro někoho jiného a pod. Silně pochybuju, že by obsluha vědomě a úmyslně někoho okradla. A přiznejte si, kolikrát se Vám stalo, že jste něco nezaplatili, protože obsluha to zapomněla připsat. Kolikrát jste se sami přiznali? Takže vlastně došlo k okradení obsluhy. A ta to potom zaplatila ze svého při inventuře. Buď bude chybět při inventuře zboží, nebo v kase peníze. A těch tam dnes při většinových platbách kartou moc není. A z platby kartou obsluha nemá šanci nic si pro sebe vzít. Samozřejmě připouštím, že se vše dá nějak obejít, ale je to pracné, většinou se na to brzy přijde, a zisk z toho je neúměrný námaze. Pro obsluhu jsou daleko příjemnější "dýška", ale aby ho dostala, musí být obsluha příjemná. A věřte tomu, že Češi jsou při dávání dýšek snad ti největší skrblíci na světě.
3/6
Obvykle ve světě se dává cca 10% z celkové útraty, ale Češi ve většině zaokrouhlují na desetikoruny nahoru. Hrozně často jsem viděl, že částku končící 9, zaokrouhlí nahoru na desetikorunu, takže dýško dělá, představte si, celou jednu korunu. Co si o tom má myslet obsluha? Je to urážka? nebo obsluhovala tak špatně? nebo je to skutečně zoufalec host, který už více nemá.
Vůbec se mi nejvíce "líbí", jak finančně negramotní Češi kritizují cenu pití a srovnají to se supermarkety. Zajímavé je, že takto nesrovnávají cenu náhradních dílů např. na auto, s cenou opravy v servisu. Finančně negramotní Češi tvrdí, jak je to v restauracích drahé, když třeba lahvovou Plzeň si v supermarketech koupí asi za 22,- a v restauraci za točenou Plzeň platí asi 50,- . Fajn. Vtip je v tom, že dnes sudová Plzeň se do hospod dodává v rozmezí 2700-3000,- za sud, t.j. 50 litrů, t.j. 100 piv Tedy jedno pivo v nákupní ceně je za 27-30,- Kč. To většina Čechů ani netuší. Přitom je vždy potřeba po naražení odtočit 1-3 piva do kanálu na pročištění trubek. A k ceně je potřeba - připočítat také cenu tlačného plynu (dnes už skoro nikdo nepoužívá vzdušný kompresor na tlačení piva), což je směs dusíku s oxidem (kysličníkem) uhličitým. Dusík (ve vzduchu co dýcháme je ho okolo 78%) je inertní (netečný) a slouží k hnaní piva ze sudu, kysličník pivu dodává "říz". Dále je potřeba připočítat náklady na chlazeni-elektřinu, náklady na sanitaci (čištění "trubek"), náklady na oplach sklenic (voda+přípravek).
0
Sledujících
2
Sleduje
0
Sledujících
2
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
A teď tu o Červené karkulce prosím.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Tu neznám, ale znám o kocourkovi. Ale ta se Vám líbit asi nebude.