Já do Penny chodím často. S kauflandem jsem to už vzdal, Hypr totéž... A Lidl- škoda mluvit, hanba klít... Co tam si dovolí k lidem! To je otřes.
Trumflo je až nedávno Tesko- Jako klobása za 289kč z obslužného pultu-proto sem neznal/nečetl složení. S 40%masa, 20% tuku a ještě z Polska je vážně hustej nářez!!!!!
Ale už i Penny, které si podle mě drželo jistý standard... Začalo odrbávat lidi moc a moc!
Jako olivový olej z pokrutin!!! půl litru za 229 to je NA ŠPAGÁT!
Já sem jej kdysi bral v kaufu po bedničkách:-)! Litr za asi 63kč. Lil jsem to místo drahého EKOoleje do motorovky na mazání řetězu! Byl skvělý a nezalepil čerpadlo.
Ale tohle? No masakr! Sem myslel, že mě vypadnou voči:-)
Přidám teď jednu vzpomínku na osvobozování Brna. (Kdysi mi ji říkal jeden velmi, velmi starý pán)
Když se blížila fronta, byl jak mladý student ,,totálně nasazen". Se stovkami a stovkami dalších kopali protitankové zákopy. No a jednoho dne najednou motory, a ejhle- dva ruský tanky. A první měl na věži navařené nějaké traverzy.
Zastavil u těch několik metrů hlubokých rygolů, co je měli zastavit, zavrtěl se doprava a doleva. Rozhráb ten vršek a hupsnul dolů. Druhý přejel prý po těch šínách na věži. Nahoře na druhé straně se zavrtěl, aby to rozhráb tomu prvnímu a hupsnul na druhou stranu. Ten dole dal plnej kotel, vyhupsnul nahoru a jeli se podívat na Brno. Jak vypadá obrana.
Jako když to děda vyprável... Víte jak, to je fakt HISTORKA! Ale taky rovnou řek, že sice všichni věděli, že je jedou osvobodit!!! Ale!!! - že po tom, co tři měsíce kopou jako idioti a je to ani nezbrzdí... Prej měli všichni chuť je těmi lopatami utlouct 🙂🙂:-)
Už se vidím, jak se na nevytopené dílně kroutím v 66 letech na zemi pod svařencem, konstrukcí, nebo kontejnerem. Čuchám ty smrady a prach, rez a další ještě celý rok...
A odejdu si poté užít zaslouženého důchodu.
Zdravý, plný sil a elánu užít si čas co mi zbývá... Už to vidím! Živě a v barvách!
Nezlobte se na mě, ale všechny tyto snahy odsunout důchod ,,na později" vidím jako snahu nás o důchod sprostě okrást. Možná se páni ve vládě těší dobrému zdraví...
Ale já jsem normální dělník! Je mi 50, a Vláda! Naše VLÁDA??? Ta mi nezajistí ani základní slušné podmínky pro práci. Třeba normy na ní. Takže už dvacet let mě všichni šéfové honí jako nadmutou kozu. S jedním dělníkem strhnout práci za dva! Aby se penízky PĚKNĚ koulely do šéfovo kapšišek! Známe to všichni!
Zároveň je všude kolem mě víc a víc smrti, rakovin a dalších dobrot. Sám jsem skončil před 4 měsíci na JIPce. (Doteď se vlastně nepřišlo na to co mi bylo!!!)
Nevím jak ostatní. Ale v mém okolí to většina obyčejných lidí-dělníků Zabalí do 65 let...
Takže důchod??? Co že to jako bude? Maže se to na chleba, nebo že by se to lilo do motoru?
To je jako kdyby jste zasel do hnusne spinave smradlave restaurace, kde vam naserviruji plesnivy karbos s kasi z prasku a myslel si ze takhle funguji vsechny restaurace. U kebabaren je to stejne, jsou kvalitni, luxusni a shity. V pisku mate shit, evidente.
Vcera v praze jsem mel kebab za 150 a byl super.
Já si prostě nedám za 150 očí nic co je na hulváta z jakési mleté hmoty neznámého složení. To mi prostě vadí! Stačí???
Tady v Písku jsme měli bebab na různých místech. Tři asi ještě jedou. Dával jsem si ho. Ale nyní ve všech mají jen ten mletý a uvařený hnus na té jehle. Takže od těch dob Pá Pá.
Projel jsem velký okruh Tureckem, všude maličké stánky s grilovanými dobrotami. To byly mňamky. Ale tohle??? Nemám zájem!
Osobně bych limit zavedl, jsem ortodoxní nehoubař, houby nesbírám, ani nekonzumuji. Na houby v lese se podívám, pokud je to nějaká zajímavá kompozice, udělám si pro radost fotku. To co se mi na sběru hub (a nejen hub) nelíbí je činnost které osobně říkám "kombajnérství" rodinka naběhne do lesa a i kdyby se měli strhnout tak tam prostě nesmí zůstat ani jediná jedlá houba. Přitom na dotaz "Co s tím budete dělat?" je nejčastější odpověď, "Ještě nevíme." A tak je to i u různých plodů, uznávám že natrhat kbelík o objemu 20l plný malin vyžaduje obdivuhodnou trpělivost ale proč je takový problém tam nechat pár zralých plodů fakt nechápu. O profesionálních trhačích borůvek s různými "česači" po kterých zůstane jen spoušť asi nemá smysl psát. Prostě za každou cenu urvat maximum když je to zadarmo. Někteří to prostě mají v povaze, při nedávné dovolené jsem potkal u snídaně českou rodinu - párek, marmeláda, šunka, dort a dva sýry (protože včera už pak nebyl), nějaké pečivo schovat do kabelky na potom, prostě kombajn, k pohrdavým pohledům obsluhujícího personálu byli imunní. Je asi jen shodou náhod, se na zpáteční cestě bavili o tom jak pojedou na houby do XY že tam vloni nasbírali dvě přepravky praváků. Prostě kde není soudnost asi musí být limity. Řečeno slovy klasika: "Neplačte, sami jste si to zavinili."
Dobrý den. Tak ta rodina u snídaně... beru.
Ale dvě přepravky praváků? To jako vadí??? FAKT? A proč?
Přivezu, nasuším, nebo svařím a dám do mrazáku na zimu. A když si vyndám naplátkované praváčky a v lednu uděláme houbové řízky. Mňam!
Jinak houby rád sbírám, ale nemusím je úplně nutně vlastnit. A moje výhoda je v tom, že naproti mě je 150 partají důchodců. Takže když teď bedly doslova v lesích trhaly pařezy, tak jsem je nasbíral a odnes babičkám ať se podělí.
Takže jsem taky špatný, když jsem blázen který je schopen nanosit z lesa bedny a bedny od banánů bedel a rozdat to???
Pokud spočítáte práci jeřábu, horolezců, tak jste reálně na cca 100,- tisících, pak to musíte opatrně otryskat, což je tak hodně draze za 50 tisíc, natřít, luxusní práškovou barvou, vypálenou v peci, dalších 50 tis. A před tim to protáhnout základem kataforezy, tak jsem na bratrů 200 tisíc, pokud budu hodně velký bohém, tak ať nežeru, potřebují hezké vánoce jsem do 300 tisíc a kde je zbylých 1,2 mega??? Rád bych viděl detailní rozpočet, kolik si kdo a za co účtuje!!!
Konečně někdo s mozkem!!!
Takhle šetří rozpočtové organizace....a ještě hledají pitomce-sponzory co uvěří, že odstranit nátěr a znovu natřít je za 1,5 mega.....ty voe....asi žiju někde o " řádové nulu" jinde....
Buďte v klidu! To nejste ani zdaleka sám!
Typnu si, že je nás takových mnoho.
(aniž bych za ně mluvil, nebo jim do toho hodlal kecat:-))
4 cizinci 71 kilo hub. Na každého tak bylo cca 18 kg hub. 18 kilo hub je jeden dost velký košík plus ještě jeden velký tak polovic. To jsem jednou nasbíral - když jsem se šel jen tak proto, že jsem měl čas, projít do lesa a to samé nasbíral další člověk přede mnou, kterého jsem potkal, když vezl ty košíky na kole. Každý z nich na dvou řidítkách a ještě na rámu na zadním kole další takový košík. Pak jsem potkal ještě dalšího houbaře který měl to samé co já. Logikou tohoto přístupu co němci, bychom museli tyto houby vyhodit do trávy, nechat shnít a ještě za to, že jsme měli to štěstí a měli možnost nasbírat tolik hub - zaplatit nějakému chytrákovi, který neví roupama co by dělal - pokutu. Tak tedy já jsem to, co jsem nasbíral - donesl horko těžko do auta - pár hub jsem rozdal v servisu, kde jsem měl auto, pak jsem zbytek dal jednomu známému, ostatní jsme doma usušili, nebo zavařili - a ty houby, které by v lese shnily, tak jsme z nich měli užitek. Bylo to za 10 let, co chodím na houby - taková hezká vzpomínka. Nechápu, kdo vymýšlí tyhlety zákony na "ochranu přírody" - aby zabavené houby vyhodil někde u lesa a ještě dal pokutu za to, že je někdo sbírá. Znám některé lidi, co sbírají ještě více hub pouze pro vlastní spotřebu. Je jich doma 15 s příbuzenstvem, tak se prostě navzájem obdarují. Jednomu dám sušené druhému zavařené - prostě pozornost. Nechápu, co je na tom špatného, že za to někdo musí rozdávat pokuty a ještě k tomu tak vysoké.
Jistě že to nechápete! Protože máte mozek!
Jako my to má málokdo! Jiná země, jiný mrav... A nechci být ošklivý, ale to by mě fakt zajímalo, jak velký košík jste měl, že vážil takových kil...
Já vážil piknikáč se kterým chodím já a měl plný hřibů ani ne 4 kila...
To musela být nůše:-)
Jinak jsem taky blázen! Před pár léty šly bedly-skoro jako letos! No tahal jsem to z lesa po bednách od banánů! Bez legrace!!! Taky čtyři vrchovaté bedny za odpoledne! Ale já mám kliku, naproti mě postavili 150 partají důchodcům:-). Takže přijedu, zazvoním na první babičku ať si přijde. A všechno zmizí!!! 🙂 (tam to padne jak do moře) A druhý den můžu jít na houby zas! Protože chodím rád, ale domu toho můžu přinést jen část.
Je lehký, když shnije, nahradí se novým, tak jako vždy v minulosti.... jaká by byla jiná alternativa? Falcovaný plech? Asi by to šlo, ale bude to vypadat škaredě.
Mimochodem, znám z Krkonoš šindele (pravda, ve spodní vrstvě) s napsaným datováním z konce 19. a počátku 20. století.
Tak to znáte víc než já. Jasně, dvouvrstvé složení.
Je bez řečí, že jde i o to -a to v první řadě!- jak se o to staráte. To je daný!
A právě v tom vidím v dnešní době to úskalí! Protože kde rozhoduje odborník???
To spíš ,,někdo kdo má strýčka" atd.. Případně firemní zájem... Atd atd...
Také je věž vysoká, každá oprava bude za majlant! Taky každá kontrola...
To není jako mít to na chalupě, kde opřu žebř o střechu a šup tam nahoru!
Je samozřejmě docela dost možností jak i to dřevo chránit. My byli v učení ve skanzenu, no a tam nám ukazovali podkroví- nevím už, jak se to jmenovalo. Ale komín tam ústil pod vysokou střechu. No nikdo jsme nechápali!!! Jak to, že to nechytí???
No a tím se ty došky ohřívaly-nedržel na nich sníh! A zároveň ,,udily" Tedy sytily dehtem. Doteď sem nepobral, jak to, že to nechytlo! Ale nějak to udělat museli...
Taková střecha prý držela i sto let.
0
Sledujících
3
Sleduje
0
Sledujících
3
Sleduje
Zezulo máte hodně těžké spaní.Větší blábol jste nemohl napsat.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Proč myslíte?
Všechno je pravda!
Jak to, že v Tesku na férovku prodávaj klobásu za 289 když je to polský šunt do cca 150kč.
Tak to, že olivový olej z pokrutin (prý je dokonce získán chemickou cestou) byl skvělý do motorovky na mazání rětězu!
Tak ,,vo co go" ???
1 odpověď