... škoda toho zeleninového vývaru, ten dávám do hrachové polévky, zeleninu vařím jen v osolené vodě, proč v kyselé vodě, vždyť se to se stejně ochutí okrukami, případně troškou láku. Dávám zásadně dijonskou horčici a nesmí chybět worcester. Majonézu dělám z celých vajec,
přidám sůl, pepř, vinný ocet a cukr a tyčovým mixérem umixuji s řepkovým olejem, nikdy ne olivovým, to by celé zhořklo. A samozřejmě nejdřív dám zeleninu, vč. tvrdého sýra, příp. kapie, pak majonézu, vše promíchám, a pak teprve nakonec zamíchám brambory. Veselé Vánoce!
Proboha, kdo to kupuje, mé oko o něco takového v marketu vůbec nezavadí. Vitamíny skladováním jsou pryč, o čerstvosti se dá těžko mluvit, chladírenský produkt za předražené peníze, navíc zase jsme u těch obalů... Copak je to takový problém, budiž, nechat si sestavit jídelníček, pokud chci tedy hubnout, ale pak do toho trochu zapojit svou fantazii a hlavně ruce?
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
... uvařit slakokyselý nálev s pepřem, nakonec vložit nakrájenou cibuli a pořádnou hrst zelené petrželky a teplý opatrně vmíchat do na kolečka nakrájených brambor nejlépe s olivovým olejem. Je vynikající, ale k českým Vánocům asi patří ten náš, s majonézou. Radostné Vánoce všem!