Zase ta kyselica. Sto lidí, sto názorů. Každý to rád jinak. A můj vyzkoušený recept?
Vepřové koleno zadní, uzené nebo svíží uvaříme, přidáme celer, mrkev, petržel, koření, bobkový list, cibuli, česnek. Uvařenou zeleninu vyjmeme a máme výbornou svačinku.
Koleno po uvaření, asi 2 hod., vyjmeme, odřízneme kůžičku s měkkou podkožní chrupavkou. Získáme samostatné porce výborné mňamky. Třeba s chlebem, hořčicí a křenem. Maso obereme a nakrájíme na kostičky. Vývar zcedíme a můžeme nechat do druhého i třetího dne. Po vychladnutí je hustě rosolovitý, samý kolagen.
Do vývaru přidám kilo kysaného zelí, i se zelnicí, vařím do změknutí. Pak přidám nakrájené maso, 2x 180 gramů zakysané patnáctky smetany + 1 bílý smetanový jogurt z místní mlékárny. Chvíli povařím a je hotovo, asi osm porcí. Zahušťovat není třeba, je hustá až dost. Klobásou zásadně nekazím, podávám s chlebem, kdo chce brambor, může si přidat samostatně.
Velmi správně,nevím,jak může někdo vyplodit takovýto recept,Základ je v tom ,že na Valachoch se vždy zelí do kyselice vždy vařilo ve vývaru,ať už z kolena nebo z klobás,ne z vody pisatelko!
Jenže nám, co máme elektro se kvůli dojezdu vyplatí jet spíš mimo dálnici, protože na dálnici a obzvlášť teď v zimě ten dojezd při vysokých rychlostech klesá šíleně rychle. Takže když nikam nespěchám, tak po dálnici stejně nejedu. Že elektro neplatí dálničku bych stejně vůbec neřešila. Časem bude na silnici elektro přibývat a pak už určitě taky platit budeme. Jinak by se to státu nevyplatilo časem. Spalovacích bude ubývat a to obzvlášť od roku 2035.
Do r.2035 planeta Země zhoří!!!!!
1
Sledujících
1
Sleduje
1
Sledujících
1
Sleduje
Tak to je šou, asi krásné love tam dostal. Takový zapadákov... Vrba byl dobrý trenér, třeba mu to vyjde a postoupí.
No a budou hrát ligu... kde? 😁😁😁
To je šou ta česká kopaná.
Ať hrají v Edenu 🤣🤣.
3 odpovědi
1
Sledujících
1
Sleduje
1
Sledujících
1
Sleduje
Tak MČ Brno-Líšeň má tuším cca.30000obyvatel.
1 odpověď