Odpor k masu, uražené zákaznice. Stal jsem se na den řezníkemJestli jsem něco odjakživa nesnášel, tak sahat na maso. Což je samozřejmě skvělý předpoklad pro práci v řeznictví. Ale chtěl jsem zjistit, jak vypadá příprava masa a jak se liší to z řeznictví a z obchoďáku. Dále jsem vyzvídal, jak poznají, že maso a uzeniny v pultu jsou ještě v pořádku - po hmatu, či snad po čuchu? Nebo také, jak se od sebe liší jednotlivé šunky, když jich máme tolik druhů. Šichta nám začala v prodejně v Havlíčkově Brodě před pátou hodinou ranní. Pulty v tu dobu byly prázdné, museli jsme je celé zaplnit masem a uzeninou. Chvíli jsem pracoval s řezníkem, chvíli s uzenářkami. V půl osmé jsme otevřeli a začali obsluhovat. Některé zákaznice jsem zpočátku vyděsil, ba i urazil, ale pak už stížnosti nebyly a já s lidmi i laškoval. A vy teď uvidíte, jak takový den v řeznictví vypadá. 0:00 Dnes uvidíte + znělka 0:26 Úvod 0:39 Je ze mě řezník 2:44 Chystáme uzeniny 4:21 Kuřecí maso 5:02 Pečeme kuřata 5:44 Otevřeno! 9:58 Zavíráme