Anebo je to jen názvosloví a taky citlivost na cenu.
Glukozofruktozovy sirup, tzv. inverzní cukr se vyrábí enzymatickou hydrolyzou sacharozy (cukr), tento sirup je sladší než sacharoza, proto je ho potřeba v nápoji méně a tedy má o něco nižší kalorickou hodnotu.
Cukr, který máte na mysli, se vyrábí zahuštěním a odparenim cukerneho roztoku, což je energeticky a tím pádem ekonomicky náročné.
Je tedy dost nesmysl, aby v cukrovaru vyrobili pevný cukr a o 30 km dále se znovu rozpustil ve vodě.
Psal jsem o invertním, ne inverzním sirupu, vyráběném z ekonomických důvodů nejčastěji z kukuřičného škrobu proto často nazývaném kukuřičný sirup. Navštivte, tak jako já, plnírny CC v západní Evropě a uvidíte co jsem viděl já = cisterny přivážející krystalový CUKR. A na etiketě naplněných lahví najdete ve složení CUKR , ne fruktozo glukozový sirup, jako u nás. Když se CC zeptáte, proč nám tam dávají ten sirup a ne cukr, jako v západní Evropě, odpoví , že u nás je cukru nedostatek, ale skutečný důvod je cena a tudíž ve finále vyšší zisk. S Vámi vysvětlovanou krystalizací a následným nelogickým opětovným rozpouštěním to má pramálo společné. Jde skutečně jenom o peníze, to mě věřte .
Duritky se zpevňovaly kalením podobně, jako se kalí automobilová skla, akorát s tím rozdílem, že Duritky se kalily do oleje a autoskla se kalí vzduchovou sprchou. Kalení u Duritek mělo primární cíl zpevnění a u autoskel vznik drobných střípků při kolizi, přičemž oba tyto parametry kalené sklo splňuje.
Chtít tajit jména pojišťoven je stejně hloupé, jako tajit těhotenství 10 měsíců.
Válek mluví velmi razantně, ale nezvládá nic:
Zajištění penicilinu
Nedostatek pediatrů
Nedostatek psychiatrů
Nedostatek zdrav.personálu
Nedostatek zubařů
Nedostatek lékařů v příhraničí
Přesčasy personálu
Preventivně nic neřeší, nechá situaci vyeskalovat a pak jmenuje komisi pro řešení problému.
Autor článku by si měl před psaním alespoň přečíst složení Coly na etiketě. Tam by zjistil, že i ta obyčejná u nás není slazena řepným cukrem, ale fruktózo glukózovým sirupem, což je pro zdraví samozřejmě špatně. Dělají to jako obvykle ve východní Evropě ( na západě sladí cukrem) z ekonomických důvodů s tvrzením, že u nás není dostatek cukru.
Kéž by se z toho všichni poučili, že změna zákona se podává řádným způsobem a ne přílepkem k zákonu o chovu slepic podestýlkovým způsobem. Alespoň Benda , předseda Ústavně právního výboru , by to za těch 30 let sezení ve Sněmovně měl vědět. V podstatě, jak kvalitně se “ zaselo” , taková byla i “ úroda” .
Nezávidím jim to. Ja (32) jako seřizovač, programátor CNC strojů vydělám 28 500,- + 4000 na ruku. Mám ženu a dvě děti.
Za bydlení se službami, TV, elektrikou a plynem platíme 25 100,-. Manželka na mateřské. Tak že normální slušná pracující rodina a musel jsem jít na pracák zažádat o příspěvek na bydlení a zatěžovat tak sociální systém státu. Neskutečné.
Pane, tak to vás ten zaměstnavatel pěkně odr…á. Pokud je možno změnit firmu, nebo si rázně říct o navýšení s argumentací, kolik je na této pozici běžná mzda ( dá se vygooglit). Prachy samy nepřijdou a tlak na zaměstnavatele většinou funguje.
Schnitzel dělají Rakušáci velmi často i z vepřového a aby byli korektní, tak jej nenazývají Wiener Schnitzel ( často jenom zkráceně Wiener) ale uvádí jej jako WIENER ART SCHNITZEL. To samé platí i pro řízek z krocana. Na ten vepřový jezdíme roky do G3 v Gerasdorfu do “Drei goldene Kugel” restaurace. Předpisově vyklepaný na 4 mm, čerstvě usmažený s Gemischter Kartofel Salat, naprostá lahůdka, kvůli které 120 km tam a 120 km zpět není daleko.
Před sedmi lety stála zpáteční jízdenka na Jungfraujoch 173 SFr. Ceny nemá smysl rozebírat a srovnávat s našimi, jiné ceny, jiné mzdy. Je potřeba se na to připravit a buď jsem ochoten ty peníze za to dát, nebo hold ne, ale nevrtat se v tom. V Zermattu nás stála půllitrovka bílého 50 SFr , ale nikdo to neřešil, koupili jsme si ji dobrovolně. Dělal jsem pro švýcarskou firmu 30 let. Celková kvalita života ve všech směrech na velice vysoké úrovni. Švýcaři s úsměvem říkají: “ Máme se špatně, ale na vysoké úrovni.”
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Nevím, proč se všichni vzrušujete, že je článek obsahově i gramaticky špatný. Přečtěte si v úvodu, co je to blogovací platforma médium a je to jasné. Může tam psát kdokoliv a cokoliv, že třeba “babyčka sežrala flka”. Na takových platformách nic přínosného nehledejte !!!