Potvrzuji, jídlo bylo strašné. Navíc jakým nechutným způsobem se jídlo podávalo a v jak nekultivovaném prostředí se jedlo! Smradlavý hadr na utření stolu tu nechutnost jen znásobil. Naše jídelna nebyla někde na periferii, ale ve středu města. Od školky jídlo dovážené ve smradlavých várnicích. Aby maso bylo vůbec poživatelné, tak nám ho mleli, vznikaly tak v kombinaci s omáčkami nepozřitelné šlichty. A příbory, to byla další kapitola. Ve školce pouze polévková lžíce a to i v osmdesátkách, kdy syn chodil do školky. Povýšený přístup dozorujících pedagogů traumatizoval několik generací.
Úroveň podávaných jídel je v Česku povětšinou tragická. Nejen sortiment, kvalita, absence fantazie, ale i nechutné servírování. K nabízenému jídlu chybí kousek čerstvé zeleniny, ovoce nebo i lupínek petrželky. I očima si jídlo člověk vychutná. Postrádám i malý papírový ubrousek. Ve výletnické gastronomii jsou i vyjímky-třeba Rajhrad. Poznámky typu "svačina z domu" neberu, jsme přece už někde jinde, ne za socíku (navíc jídlo vytažené z baťůžku v letním počasí také kvalitou příliš nevyniká). Koukněte třeba doma, do alba svých prarodičů, na nádherné fotky výletnických restaurací. Je škoda, že se na tuto českou úroveň letních zahrádek s nažehlenými ubrusy a domácí kuchyní nenavázalo.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Souhlasím,ale dost často mi mé počínání připadá marné až naivní. V české kotlině se slušnost, pracovitost a kreativita nehodnotí kladně.