Jo ono když si vyhledáte kurz koruny tehdy a teď tak se bafnete v rozkroku. Trochu u těch blábolů co píšete přemýšlejte.
😄 V roce 1989 stálo máslo 10 Kčs, průměrná mzda byla 3170 Kčs. Dnes Stojí máslo cca 50 kč a medián mzdy (abych si nevyslechl, že průměrnou mzdu nemá každý), je cca 39000 kč. Teď si můžete spočítat, kdy v poměru ke mzdě bylo máslo dražší 🙂. V případě problémů s výpočtem napište, rád Vám pomůžu 🙂 Jako malou nápovědu si dovoluji uvést, že teď si za mzdu koupíte tohomásla více než 2x tolik jak v roce 1989. A to jsem ještě použil medián u mzdy v současné době, aby to pro současnost nevyšlo až tak dobře.
Rozhodova jsem se, co koupit jiného na jizdu na kratké trasy. Mám 1 Octavii 14 75 kW z roku 2001. Chtěl jsem ji nechat zvrakovat. Ale vpohodě prošla technickou. I tak jsem prošel prodejce a porovnal jsem značky a opravdu jsem koupil toto auto. Bylo úplně nové. Ano není to žádný závodník, ale. Nemá turbo, nemá dpf. Teď si po 8 tis. začal sedat motor a spotřeba šla na 5,8 až 6,3 po městě a na krátké tratě, kde se motor opravdu neohřeje. Je to kombík a je dost prostorný.
V ceně co jsem za něj zaplatil bylo
(440000- výbava family, zimni letní kompletní kola, gumové a látkové koberce plus gumová vana do kufru, postavení na značky zákonná pojistka a havarijko)v této ceně není žádné jiné auto. Nové.
A pokud jedu někdy dál a po dálnici, tak i toto auto jede více jak předepsaná povolená rychlos. A taky se dostanu při 130 na dálnici na spotřebu 5.2 litrů. Za mě je to auto pro pohodovou jízdu s jistotou, že se nepodělá turbo, nezacpe dpf a td. No uvidim jak se to bude chovat dál.
Ve 130 za 5,2? A teď tu o karkulce... Mám to auto taky a žere to ve 130 spíš k 7.. 5,2 to žere tak při 110 km/h.
Ale celková spotřeba je slušná, lehce pod 6, když se podaří jet na spotřebu tak se dá dostat za vhodných podmínek i pod 4,5l/100
Prý je potřeba udělat analýzy a studie... Ne stačí otevřít mapy.cz, už na první pohled je zřejmé, že nápad je trochu blbost, ale stačí zapnout měření vzdálenosti a plochy a spojit si Dunaj s Vranovskou přehradou. Dunaj je pod úrovní Vranovské přehrady. Leda že by to chtěli táhnout 150 km někde z Alp....
4
Sledujících
1
Sleduje
4
Sledujících
1
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Dobrý den. Situace o které se píše v uvedeném článku jsem si povšimnul před 2 roky u společnosti Lidl. Jelikož kapra nejím bude má informace možná nepodložená. Ale v marketu Lidl chtěli za 100 g porce kapra okolo 23-25 kč. Tedy 230-250 kč za kilogram. U prodejců z kádí se pohybovala cena 120-140 kč za kilogram. Takže ze strany potravinových řetězců jde jen o tržby. A jak psal předchozí diskutující, čerstvá ryba je vždy lepší než nějaká ryba zmražená nebo zchlazená. Děkuji a všem diskutujícím přeji hezký den.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Tak logicky je výrazný rozdíl v cené živé a zpracované ryby. Ale pokud člověk využije i vntřnosti, hlavu a skelet na polévku, tak je nákup celé živé ryby jasná volba. Co se týče čitého masa, tak to vzhledem k výtežnosti cca 50 % vyjde ve výsledku zhruba stejně.
3 odpovědi