Nutrii stáhneme, pečlivě vypereme a naporcujeme. Oloupeme celou paličku česneku, česnek namačkáme, smícháme se solí, tymiánem a jalovcem utlučeným nahrubo v hmoždíři. Čerstvou zeleninu nakrájíme na kolečka a hrubší kousky a zamícháme do ní na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Všechny kousky masa pečlivě potřeme směsí koření, klademe na pekáč a prosypáváme směsí zeleniny se slaninou. Poté uložíme na dva dny do lednice. Směs je vhodné minimálně jednou obrátit a přeskládat. Maso pečeme pod pokličkou, podlité trochou vody, v troubě vyhřáté na vyšší teplotu. Po jedné hodině pokličku sejmeme a dopékáme do měkka, aby se vytvořila kůrka a odpařila se přebytečná voda. Tipy: - zeleninu servírujeme na talíř společně s masem a výpekem, výsledkem je skutečně šťavnatý, velmi chutný pokrm - k masu je ideální servírovat sterilovanou zeleninu, čalamádu, okurky nebo čerstvý zeleninový salát - nutrii doporučuji již předem naporcovat na menší kusy, lépe se s nimi manipuluje a lépe se nám zaleží - v případě, že má nutrie vnitřní sádlo, nakrájíme ho zasyrova na menší kousky a vmícháme ho společně se slaninou do zeleniny - slanina není v pokrmu nutná z hlediska tučnosti, ale kvůli chuti a vůni výpeku - uvedený pokrm je velmi vhodný jako vynikající doplněk k přátelskému posezení u sklenice vychlazeného piva. Dobrou chuť.😋
V té osadě v zatáčce na Vídeň to tedy žije. Poslední dobou je tu snad každý týden článek o tom, jak tam někoho křísí a nikdo snad nenadýchal pod 2,5 promile.😀
Kdybych se lépe učil, mohl jsem být redaktor na Novinkách, psát články o tom, že v Chorvatsku je nejteplejší moře v létě a po večerech doma pak počítat Pulitzerovy ceny.😁
Když už mají potřebu se k něčemu lepit, tak bych je přilepil ke krumpáči a lopatě a mohli by v Jáchymově nebo Leopoldově dvanáct hodin denně zkoušet, jestli tam nezbylo ještě trochu uranu!
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Nutrii stáhneme, pečlivě vypereme a naporcujeme. Oloupeme celou paličku česneku, česnek namačkáme, smícháme se solí, tymiánem a jalovcem utlučeným nahrubo v hmoždíři. Čerstvou zeleninu nakrájíme na kolečka a hrubší kousky a zamícháme do ní na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Všechny kousky masa pečlivě potřeme směsí koření, klademe na pekáč a prosypáváme směsí zeleniny se slaninou. Poté uložíme na dva dny do lednice. Směs je vhodné minimálně jednou obrátit a přeskládat. Maso pečeme pod pokličkou, podlité trochou vody, v troubě vyhřáté na vyšší teplotu. Po jedné hodině pokličku sejmeme a dopékáme do měkka, aby se vytvořila kůrka a odpařila se přebytečná voda. Tipy: - zeleninu servírujeme na talíř společně s masem a výpekem, výsledkem je skutečně šťavnatý, velmi chutný pokrm - k masu je ideální servírovat sterilovanou zeleninu, čalamádu, okurky nebo čerstvý zeleninový salát - nutrii doporučuji již předem naporcovat na menší kusy, lépe se s nimi manipuluje a lépe se nám zaleží - v případě, že má nutrie vnitřní sádlo, nakrájíme ho zasyrova na menší kousky a vmícháme ho společně se slaninou do zeleniny - slanina není v pokrmu nutná z hlediska tučnosti, ale kvůli chuti a vůni výpeku - uvedený pokrm je velmi vhodný jako vynikající doplněk k přátelskému posezení u sklenice vychlazeného piva. Dobrou chuť.😋
1 odpověď