To je fór
Opilec napadne bezdovodně (policajt) ženskou. asistuje mu přítelka (taky policajtka) a korunu tomu dá policista (zavolaný na pohotovost) !?!?!
To si děláe srandu
Že je je někdo (opilec) propuštěn, nebo jiná zproštěna (taky opilečka??) služby to je snad sranda, Ale ten policajt povolaný policajt tam byl jako orgán (tím myslím státní moci). Komu mám tedy věřit ??
snad Ministrovi vnitra !! Napadá mi jediné "Go to arch" nebo snad "Go to hell"
Kde je pak právo a Sprvedlnost !! a kde je Pomáhat a chránit !!!! Ať žiji bastardi.
Pozn. Na krymu mají ti co ubližují dětem a ženám zvláštní zacházení. Doufám že jej dostane ....!!!! Pokud ovšem nedostane podmínku
Když odhodíte papírek v rezervaci - dostanete flastr jako hrom.
Když trávíte zvířata (dokonce chráněná) návnadami položenými ve volné přírodě - tak je ty.ty.ty
A co chovatelé zvířat a jejich podmínky chovu ??
Zajímalo by mne kolik bylo uděleno NEPODMÍNĚNÝCH trestů pro tituly ochrana zvířat, veterinární předpisy pro chovy ....???? Jednalo se zde o opakovaný trestný čin - ne přestupek
Nepamatuji jiný trest než podmínka a pokuta.
Není to snad dusična sodný tedy "sanitr" který je běžný v uzeninách ?? Zde je toxická dávka dost vysoká. Oprtavdu chutná "divně" tedy slaně
Takže to není otázky látky (jíme saintr všichni) ale dávky (kolik tam toho nasypala).
Pokud by to byl dusitan sodný (peklovací sůl) byla by dávka mnohme nižší a téměř chuťově nedekotavatelná.
Zase už vymýšlíme čechizmy, abychom se zalíbily populaci před volbami .....
Ve světě se neschopnost pracovat pro jakoukoliv profesi hodnotí podle tzv. MKF = (klasifikace disability) Pro čtenáře - porovnejte si texty sbírky zákonů číslo ST11/2010 : sdělení Českého statistického úřadu ZE DNE 18. LISTOPADU 2009 O povinném ZAVEDENÍ MEZINÁRODNÍ KLASIFIKACE FUNKČNÍCH SCHOPNOSTÍ, DISABILITY A ZDRAVÍ (MKF)
Tato povinnost ale byla ihned zrušena. To se udělalo cestou: 97/2013 Sb. jako sdělení Českého statistického úřadu ze dne 12. dubna 2013 o ukončení povinného používání Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disability a zdraví (MKF). Vše pochopitelně publikovánoi ve Sbírce zákonů. Mimochodem zavedení této povinnosti by likvidovalo lékařskou posudkovou službu při ČSSZ - nebyla by potřeba a rozhodnutí by byla přezkoumatelná !!!
Další argument proti navrhovanému postupu je že pro jednotlivé škodliviny má EU legislativu v normativech - (najdete vše v systému ERURLEX) ale nejedná se o ekvivalet bývalých ČSN. Fór je totiž v tom, že v zemích EU "nesmí být pokračováno v práci, pokud není eliminováno (příslušné nadnormativní) riziko" !!
Celá tato diskuze je pouze postkomunistickou reminiscencí na bývalé pořádky, kde se pracovalo za podmínek, které mohly způsobit vznik poškození na zdraví z práce (v ČR tzv. choroby z povolání). Proto jsme měli hygienu s kulatým razítkem aby to vypadalo jako zrozhodnutí !!!!
Takže ani definice škodliviny, ani název profese neznamenají nic více než neodůvodněná preference na úkor sociálních preferencí vydaných jako politického rozhodnutí (vláda)
Alkalodi muscarin se dobře vstřebává, v krvi je dobře distriuován a vylučuje se nezměněný ledvinymi. Pokud s ním nahradíte alkohol (vyšší zeměspisné šířky severský států, údajně Švédsko, Norsko, Finsko) tak efekt vzniklé ebriety je dost podobný. Účinek je celotělový. Využití extraktu s jeho obsahem je jednoznačně jako náhražka za etanol (za polárním kruhem jsou totiž problémy s kvasnými technologiemi díky klimatu).
Dokonce jej lze recyklovat z moči - to jsem osobně nezkoušel.
Obsazení muscarinových receptorů je plně reversibilní a má různé popisy průběhu intoxikace. Současně ale je pravdou ale je, že jsem nenašel (ani odkaz) na eventuální případ infaustní otravy tímto alkaloidem.
Možná tento článek bude tedy dobrý návod pro toxíky se sklonem k minimalizaci nákladů za trip při dobrém efektu s vysokým bezpečnostním skore.
🙂
Jistě je to bezpečnější než koketování s psilocybinem. Tohle toxíci ale zvládají dokonale. Prostě mykologie je zajímavá věda, jen se jí věnovat. Nezapomínejme, že kromě vyšších hub existují jště tzv. houby nižší. To je ale jiná zajímavá kapitola.
Opravdu moje srdce zase zaplesalo. Konečtě teplé lidské slovo.
Konečně "Někdo chytrý" vyětluje že pít vodu z měděných nádob je zdravé, resp zdraví prospěšené. Ale ten "Někdo chytrý" si plete měď a stříbro. Měď je vysoce toxická a proto se vnitřek meděných nádob na potraviny alespoň cínuje. To co autoři popisoují (baktericidní efekt) ke typický pro stříbro !!! = tzv. oligodynemický účinek stříbra !!! Pokud vezměte denní toxickou dávku mědi (dle článku) tak účinek bude relativně brzo smrtelný.
Je známá například otrava mědí (působní jako hemolytický jed) s výrazně hepatotoxickým efektem. Proto se od nepaměti vnitřek měděných nádob pro potraviny CÍNOVAL - pozná se to je totiž jako bílý potah !! nádob. To pozná každý kdo není barvoslepý - měď je krásně červená, cín je bílý. Zpracované potraviny dokonce nesmí přijít do styku s kovovou mědí, ani meďnatým,i sloučeninami !!
Jako protimluv k publikovanému názoru je uchovávání vody ve stříbrných nádobách. Zde je voda dezinfikována do 24 hod po "odstátní". A není nebezpečná pro konzumaci. Toto je známé a bylo hojně využívané již, od starověku.
Pro típky, kteří napíšou každou blbost tak doporučuji přečíst si něco o nemocech při poruchách metabolismu mědi. Nejhorší z nich se jmenuje Wilsonova choroba = hepatolentikulární degenerace - toto onemocnění je ale dokonce dědičné a je smrtící. Naproti tomu argyroza (toxický efekt stříba) není smrtelná !!!
Raději byl autoři si měli nastudovat něco z toxikologie než své názory prezentují.
🙁
Pozn. zkusil někdo ochutnat potraviny, které přišly do styku s mědí?!?
Dobrou chuť !!!! 🙂
dohoda sem - dohoda tam.
Hlavně ať to nic nestojí a ať si na to naší nezvykají (předpokládám že Hurricainy měly ovladače popsané v latince). Tomu přese mužici nemohli rozumět.
Spíš by mne zajímalo, kolik takové pomoci báťuškovi Stalinovi bylo celkem posláno. To nebyl jen pár letade, nebo aut, ktéré nezalpatil. V chozrazčotu by to vypadalo blbě "náklady na vlastní národní výrobu" a "náklady na dovoz imperialistického zboží"
Kvůli množství se vyplatilo dokonce posílat pravidelné zásobovací konvoje ?! Třeba do Archangelsku (kdo je asi posílal ?). Část pomoci, ale šla i jinudy (jižní i vychodní cestou).
Kde jsou ale i ukradené patenty a licence (tam se písmena přeložila za bukvy - papír snese všechno). Ještě před 30 lety se bez licence vyráběly v CCCP pomaluběžné dvoudobé vznětový motor typového označení 14 D 40 pro velké zátěže - dovážené i do ČSSR ve velkých počtech.
Pozn: průvodce (autor) konstrukce motorů Spojené království, cílené použití po ponorkové loďstvo.
Ale příkladů je více
...extrakce pelyňku se provádí do vysokoktanového alkoholu. Proto absinth pod 60 % je vodička. Proto také nejde pít na EX!! ale jen se cucá, nebo se ředí (to ale není dobré).
Dnes je i v Česku několik, dobrých výrobců nápoje ale bez thujonu. Máte-li zájem tak už si najděte jak ho tam dodat ex. post. Jako halucinogen je ale super - pozor ná dávky !!. Pro zahrádkáře odkaz na Odkaz 2 Pozn mám na zahrádce !!
S čím zacházíte viz Odkaz 1
Fysiologie účinků je ale mnohome složitější - nastudujte si .
Osobně si myslím, že v případě absinthu neplaté okřídlené "jdeme na jedno" (protože např. 1x 5 ml 85 % už che opravdu trénink).
Pro ty trefené uměleckou můzou si mohou zadat do browserů hesla třeba "piják absinthu" a uvidíte jak je to zajímavé téma jednak mezi autory ale i obsahem . Móoc zajímavé.
Poprvé jsem tuto pohádku zaregistroval v ČT asi v roce 1975 (?) a to na upozornění spolužáků, byť jsem byli téměř plnoletí. Okamžitě si nás všechny získala, neboť jsme ji všichni chápali jako karikaturu SSSR v době normalisační a pointervenční.
Nevynechám nikdy možnost ji shlédnout a nejenom na Vánoce.
Reminiscence "Jaromír Nohavica" a jeho aureola.
Býval jsem pravidelným návštěvníkem festivalu Porta Plzni (ale i jiných akcí po republice). Vzpomínám jak v 80-tých letech 20. století kdy se tam chystaly dokonce i protestní akce a odstranění zákazu vystupování p. Jarka Nohavicy - prý údajně na základě státního dohledu a policie. Prý jeho tvorba pobuřovala a nebyla angažovaná.
Tento zákaz prý skutečně existoval, ale nikdo ho neviděl, natož aby jej četl.
Byly to dost napjaté doby. Místo něho (Nohavicy) vystupovali jiní - například z Přerova, kteří hrají podobný žánr, ale s lepší melodikou i poetikou a kterých si VÁŽÍM dodnes.
Myslím si tedy že pana Nohavicu jsme si vychovali my. Je dokonce možné že se stal produktem doby. Nikoli ale co do kvality osobnosti, ale co do "popularity", "VIDITELNOSTI PRO CÍLOVOU SKUPINU", presentace své osoby a to i vůči případné konkurenci. Tedy hodnotím jako výborný výkon tehdejších PR managerů 1. správy SNB. Mimochodem podívejte se na průřez jeho tvorbou před r. 1989 a porovnejte ji s následujícími lety.
Proto mne osobní charakteristiky, osobní postoje, osobní názory p. Jarky Nohavicy vůbec nepřekvapují. V tom je skutečně pevný. Proto se mi už ani "kufr neobrací" při poslechu jeho současné tvorby.
S nastupující demencí se mi to snad všechno zpříjemní. Špatné ale je, že nejprve odchází krátkodobá paměťová stopa. Ta dlouhodobá je funkční prakticky do do odúmrtí mozku.
Hezký Nový rok 2023
Pánové komentátoři. Presentace je trochu dost nepřesná.
1) Není vitamin C jako vitamin C. Tedy kyselina ascorbová existuje ve dvou prostorových isomerech - konkrétně v D a L formě isomeru). Biolologicky aktivní je ALE POUZE L forma, která vzniká v přírodě a je tedy přírodě identická a má všechny popisované účinky (nejenom antioxidační). Podrobnosti viz Odkaz 1
2) Kromě presentovaných "přírodních" potravin je i v dalších potravinách, které jsou uměle vyráběné - např nápoje (třeba pivo má přídavek kys. ascorbové a hádejte v jakém isomeru! Pochopitelně v R formě - snáze se vyráb)í. Přidává se tam jako stabilizátor !!! (tedy e-čko).
3) Jako toxikolog mohu poukázat na experimentální podávání megadávek vitaminu C při léčbě některých onkologických onemocnění v rámci chemoterapie. Zde jsou podávána dávky nikoliv v mg., ale v gramech !!! Jestliže denní dávky se obecně zarovnávají na 500 mg/24 hod. tak při chemoterapiích se experimentuje i s 10g/24 hod podávaných v infuzích.
4) Z obchodního hlediska je lepší nerozlišovat isomery - tedy D a L formu, protože při průmyslové výrobě kyseliny ascorbové vzniká více než 95 % isomeru D (který je biologicky inaktivní, byť se jedná o molekulu kyseliny ascorbové) oproti isomeru L (který by byl žádoucí) Pozn.: průmyslovou výrobu ani výrobce nebudu specifikovat.
5) Když už poukazujete na přírodní zdroje (=potraviny) tak je potřeba ještě dosti důrazně rozlišit přirozený obsah v 1 kg potraviny (v přírodní = přirozené formě) a oproti obsahu v konzumované podobě (např v bramborách po uvaře
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
A kde máte třeba palmový olej ?? ten je na smažení velmi dobrý a stabilní. Jenomže "zelení" jej nemusí. Nicméně jsou to také jednodruhové oleje s vynikajícími parametry.
Další skupinou jsou tuky a oleje živočišného původu (tedy nejenom sádlo, máslo, ghí, ...). Třeba lůj z různých zvířat. Zde jsou teplotní parametry zcela jinde.
Další důležitý necitovaný parametr je tzv. peroxidové číslo související s přepalováním a tvorbu peroxidů a aminů (tedy kancerogenů).
Proč necitujete autority ?? Je třeba vědět co se děje při smažení a kdy olej vyměňovat (jak často respektive jak včas) !! To platí zejména ve výrobě.
V Česku byl celkem bohatý výzkum těchto parametrů na VŠCHT, ale též SZU a dalších pracovištích. Pro přípomínku pamětníkům např. akce "koblížek" kdy se optimalisovalo smažení ve velkých objemech.
Samostatným problémem jsou potom směsné oleje a tuky .........
To je ale jiná kapitola.