Myslím, že "trik" se lžičkami je nebezpečný - lžičky z mrazáku nejsou jen studené, ale ledové (-19° C), a přiložit si je na kůži může způsobit omrzliny. Každý lékař, který něco doporučuje ledovat (např. tvář po extrakci zubu), důrazně připomíná, že ledovací sáček (např. Omnident) se má zabalit do látky, třeba do složeného kapesníku.
Za nás kdybych si postěžoval, že jsem u babičky dostal vařechou, tak bych dostal znovu, protože "jsi zlobil, od babičky bys jen tak pro nic za nic nedostal". Co mě děsí není těch pár vařečkou, ale to, že to máma řeší právě takto a vlastně se vůbec nezajímala, co dcera prováděla a jestli náhodou nedostala přeci jen oprávněně.
Mne děsí, že existuje člověk, tedy Vy, který si myslí, že zbít dítě do modřiny je oprávněné. Není. Ať už to dítě udělalo cokoli. Je to zbabělé.
... že by si během pěti let vztahu neudělali jasno o dětech?
Začínám si opravdu myslet, že pro tenhle web píše články AI...
Ale kdyby to bylo tak, jak to v článku je, rozumné řešení pro toho muže je vztah ukončit - partnerka je sobecká a po pětatřiceti je na dítě stará.
A rada pana psychologa "dát si čas na rozmyšlenou" je naprosto kontraproduktivní, partnerka bude po čase ještě starší.
Nevím, jestli budu citovat správně, ale T.G. Masaryk řekl, že lidé se vymlouvají, když říkají, že nemají čas, protože "čas je pořád". Mne to přimělo o čase přemýšlet - jak s ním vlastně zacházím.
Nesnáším, když musím čas věnovat tomu, čemu říkám "administrativa života" - tj. zařizování, aby něco fungovalo, organizace mimořádných nákupů, aktivování nového mobilu...
A většinou odkládám něco tvůrčího, co mne "jenom" baví.
Péct tortilly sama by mne ani nenapadlo... Kupované celozrnné jsou výborné.
A příprava? Tortillu položím na suchou teflonovou pánev a zapnu plotýnku celkem na slabo. Doprostřed dám, co mám, a co mám ráda - třeba: několik lžic fazolí v tomatě, nadrobím chilli papričku, na kousky nakrájený plátek Kladenské pečeně, pár natrhaných lístků koriandru, trochu vařené rýže (když mám), nahoru plátek sýra. Mezi přípravami se tortilla zespodu opéká a obsah prohřívá.
Když je tortilla přiměřeně "otoustovaná" - jak zjistím pozdvižením okraje -, složím z ní psaníčko: zahnu nahoru jednu stranu, pak dvě boční, nakonec tu poslední tak, aby byl obsah překrytý.
Psaníčko obrátím - trochu to v prstech pálí, takže rychle -, a nechám opéct i druhou stranu. Sesunu na talíř, jím a vychutnávám.
Upozornění: Obsah je hodně horký, tím víc, čím víc je v něm omáčky, tak pozor.
Rozdělit ústa na 4 kvartály a na jeden 30 vteřin?
Podle mne je těch částí 6, a to 3 nahoře a 3 dole - 1. od špičáku vlevo ke špičáku vpravo, 2. stoličky vlevo, 3. stoličky vpravo.
První část má dvě plochy - vnitřní a vnější, druhá a třetí tři plochy - vnitřní, vnější a plochu, kde se stoličky dotýkají. A každou tu plochu, kterých je 8 a 8, tedy celkem 16, bychom si měli čistit.
Svého času mi zubařka řekla: "Čtyřicet tahů na zub."
No, já to dělám 40 tahů na každou tu plochu, počítám 4 tahy jako 1, takže 10krát.
Děkuji zubařce, osvědčilo se mi to.
A děkuji každému, kdo dočetl až sem, a nemyslí si, že jsem idiot.
2
Sledujících
0
Sleduje
2
Sledujících
0
Sleduje
Jazyk je důležitý! Protože kdo líže má k Bohu blíže ale kdo nelíže ten patří za mříže!!!
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
To je ale debilní rýmovačka.
1 odpověď