K dokonalosti těchto ptáčků chybí několik věcí. Určitě ne tento druh párků - zřejmě kuřecích, Ptáčky lehce obalíme v hladké mouce a opečeme ze všech stran - maso zůstane šťavnaté a nezmenší se. Po vyndání masa na výpeku obděláme cibulku - omáčka bude mít tmavší barvu. Na dochucení omáčky přidáme trošku nálevu z okurek. Recept z Velké domácí kuchařky -rok 1964.
Všechny články tohoto rádoby pisálka mají jedno společné -lži o době kterou nezažil.Lže tady veřejně a spoléhá na to, že pamětníci té doby se neozvou. Co se týká kvality uzenin, tak stačí jeden příklad -stroje na výrobu masného separátu vynalezly na západě a u nás se objevily až po revoluci. Ovšem nějaký Král ani neví co to je.
Tihle ohýbači zákona a lupiči státních peněz z ANO jsou neuvěřitelní..A když už je nachytali na švestkách, protože to s drzostí loupení přehnali, nechají se rychle zvolit kamkoliv, jen aby získali čas a prodlužovali soudní proces. Drzá, účelová kandidatura. S podivem, kolik najdou užitečných i..o..tů, co jim s tím pomáhají, fakt absurdní , platí jim nejen obří platy v EP, ale i ty peníze, co šli že státního do Anofertu a ještě jsou schopni při tom nadávat na drahotu. České školství vyprodukovalo v minulosti velké množství finančních negramotů, bohužel za to platíme i my ostatní.
Koukám jak tato paní beze studu tady ukazuje její názory na demokracii. Její slova typu -drze se nechají zvolit, svědčí o jejím názoru na volby a voliče. Na druhou stranu se její nedůvěře , po posledních parlamentních volbách nedivím. Ona určitě ví, jak vypadají ti potřební i-di-ti, kteří dostaly do vlády strany, které neměly ani 5%.
V diskusích na Seznamu je spousta zajímavých názorů. Zrovna dnes tady řešíme co řekl Slovenský prezident a jestli je řízený Putinem atd. Že u nás včera rozdával komunista, předseda stranické organizace a rozvědčík státní medaile, to nikdo neřeší. Pouze paní Kolářová -zarytá antikomunistka byla dojatá.
Tak plánované hospodářství nemůže nikdy konkurovat volnému trhu, jelikož nevystihuje reálné požadavky poptávky a nabídky obyvatel a podniků. Státní úředník odhadem spočítal kolik je potřeba vyprodukovat rohlíků, mléka až po šroubky s hřebíkama. Bohužel realita byla vždy úplně jiná, navíc ceny neodrážely reálné hospodaření. V socialistickém zřízení v ČR bylo spousta anomálií oproti západním ekonomikám postavených na poptávce a konkurenci. Jednak to bylo sdružení RVHP (obchod byl založen na směně zboží), dále nezaměstnanost byla rovna 0 což je pro ekonomiku velmi špatně (velmi nízká produktivita). Byl prakticky znemožněn volný obchod se západem (poptávka po západní zboží vytvářela podpultový a černý trh). Zakázaná směna valut pak vytvořila tzv. "Veksláky", kteří se pohybovali na hranici zákona, byť s odstupem časy byli považováni za první podnikatele svého druhu.
Máte to krásně srovnané ale jenom co vám vyhovuje. Jaká byla zadluženost v roce 1989? Váš výměnný obchod s realitou vývozu celých továren do zahraničí taky není pravda. Firmy jako Zetor, Jawa, Škoda, Poldi atd byly známé po celém světě. Jmenujte nějakou dnešní.Za socialismu byla většina věcí špatně ale určitě jsme nebyli průmyslově a ekonomicky zaostalí.
Správné stravovací návyky by si měli děti přinést z domova. A tady vzniká problém. Co je správné? To co jedí doma a nebo co určí státní úředník? Strava se samozřejmě mění s dostupností surovin. Ale to nutně neznamená že k lepšímu. Takový příklad-vlády si stěžují, že se zvyšuje věk dožití a zatěžuje to sociální systém. Přitom většina dnešních důchodců vyrůstala podle dnešních měřítek na naprosto nezdravé stravě. Kde berou jistotu, že ti co budou vyrůstat na soje, jáhlách ,palmovém oleji, tofu atd. budou mít stejný základ do stáří?
1
Sledujících
1
Sleduje
1
Sledujících
1
Sleduje
Proč do toho tahate restauraci. Toto je klasický recept na ptacky . Pro někoho kdo neumí nebo se učí vařit i dobře popsány postup.
2 odpovědi
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
V klasickém receptu se ptáčky před opekanim lehce obali v hladké mouce. Pak se resetuje cibule. Omáčka je tmavá, maso šťavnaté a nezmění objem.