Ten škrob rozmíchaný s vodou je OK. Jen jaksi vynechal to podstatné - škrob se namáčí několik hodin předem, aby zrnka škrobu správně nabobtnala. To byla jedna z prvních činností, kterými jsme začínali den v čínské kuchyni. Rozmíchat škrob ve vodě a hned zalít do jídla je diletanství, stejně jako jeho pořadí zeleniny. Ostatní viz. výše.
Ach jo dva ubožáci kejhaj. Chtěl bych vidět vaše podáni. No nebo radši ne... 🙂 Čína jako minutka bez škorbu.... Dobrý vtip. Přesně vím jak činu vaříte... A právě proto si ji nikdy od českých kuchařů nedávám.... chudáci
Je to tzv. pórková polévka dle fantazie Kubíčka vlivem chybných postupů a nesourodých kombinací koření : pórek je cibulovina, takže ho kombinovat s cibulí, navíc bledou a na tom restovat syrové brambory a teprve potom nasypat pórek je chybou. Pórek se nemůže vůbec orestovat v hromadě brambor + cibule a ztrácí tak na chuti, kterou při standardním postupu restováním na másle získává. Chuťové hodnoty pórku v závěru definitivně zmizí vlivem kombinace koření, jak již bylo zde uvedeno, tj. česnek + muškátový oříšek + hrst tymiánu. Je věcí chuti polévky i množství šlehačky, která má jen zvýraznit její JEMNOST na rozdíl od jiných jmenovitě smetanových polévek.
A poznámka na závěr, je mnohem chutnější přidávat na talíř polévky osmažený chléb nebo rohlík místo velkých koleček nebo proužků hůře stravitelné natě. Předvedená ukázka přednosti pórkové polévky zcela potlačuje.
dobrá snůška nesmyslů. To snad vygeneroval chatGPT.... Je to asi jako přijít na hon s mršinou....
Ty jsi jen nadšenec, amatér, který nechápe skoro nic o vaření. Je přece úplně jedno, jestli mi to chutná nebo ne. Podstatný je fakt, že tam ten tymián nepatří - a navíc v takovém kvantu. A ještě ho kombinovat s pepřem, muškátem a česnekem je trošku divočina.
Sorry nejdůležitější na jídle je chuť, na druhém místě je opět chuť pak dlouho nic a zase chuť. Jestli jsi schopen napsat cituji "Je přece úplně jedno, jestli mi to chutná nebo ne" tak si za celý život v kuchyni nic nepochopil. A ber to tak, že jsi pracovně promrhal celý svůj život. Jsi chudák......
Jedno jestli o zmrzlině nebo o pórkové polévce, to byl jen příklad. protože do pórkové polévky dávat takovou spoustu tymiánu je zločin, to tam vůbec nepatří. Tak se uklidni.
jestli ti tymián v pórkové polévce nechutná, tak ho tam nedávej.... Jestli chceš založit zdržení odpíračů tymiánu v pórkové polévce tak založ.... jen s tím otravuj na své zdi....
Mysli než něco napíšeš. Tvrdíš, že melu pořád to samé - přitom se občas jen vyjádřím k aktuálnímu receptu z tvojí kuchyně. Zatímco ty tady pořád jen meleš otřepané stejné fráze abych natáčel videa - máš v tom trošku nejasno. Nenatáčím, nemám na to čas. A ty to dobře víš. Zatím podáváš důkazy o tom jak neumíš vařit. Polepši se nebo toho nech. Piš si komentáře k tvým výplodům sám. Za tu spoustu tymiánu do pórkové polévky si pochvalu nezasloužíš.
Ano, meleš dokola..... Píšeš hejty na cizí zeď....
Tvl to je zase jen starý recyklát, tenhle recept už tu byl. Opakovaná vražda v přímém přenosu 🙂. Tymiánu jak pod celého divočáka, k tomu česnek a muškátový oříšek - taková nesourodá dvojice, jedno bez druhého je lepší. Zato sůl a pepř jako dvojčata, jeden bez druhého nemůže existovat. Koření spousty a pórek pak kvůli nim nemůže být ani slyšet ani vidět 🙂 .
Víš Petře trošku se nám to tu motá dokola. Meleš pořád to samé a zároveň si nic nepředvedl nic si neukázal. Pojďme si to prohodit. Něco uvař, něco natoč. A já budu psát trapné komentáře. Co ty na to?
A mezi tím než světu podáš pádný důkaz o tom jak jsi genitální kuchař tak si můžeš dokola pouštět tuto písničku Odkaz
Je mi tě líto chudáku
Odpověď opravdu hodna kuchařského šmoka. Když už točím zdlouhavé scény kvůli prachům, tak ať jsou alespoň bez chyb.
Oplachovat se má zejména přirození. Ale v tvém případě je to stejně intelektuálně jedno. Takže pórek pod tekoucí vodou zase až tak nevadí.
koukám, že ti došly argumenty. Ta jsi poklesl k urážkám. Kdy si naposledy, řekl někomu něco urážlivého do očí? Asi nikomu? Jinak by si totiž dostal tečku... Tak se prosím tak chovej. Tvé komentáře mohou číst i tvé děti, vnoučata případně snacha a té asi taky o oplachování přirození neříkáš..... chudáku
To je zase dílo!
Nejprve bych se optal, jestli to očko nebo drátovce z té brambory odstranil? Po oškrábání tam bylo.
Umývání pórku pod tekoucí vodou je opravdu zlý sen. Vždyť stačí dostatečně velká mísa, pórek proprat a nechat nečistoty sedimentovat (usadit - to extra pro Kubíčka).
Já mám muškátový oříšek rád, ale ne každý je takový, tohle špetka rozhodně nebyla. Ale jsem rád, že tam do toho nenalil žádný bujón z kostky. Ta polévka by mohla být i dobrá a on ji naštěstí zcela nezabil.
To je zase komentář... Nevím jak brambory škrabeš ty, ale já brambory oškrabu, pak je umyji a pak je dočistím. Z tvé logiky vyplývá, že když ve videu brambory neumyji, tak je vlastně neumyji vůbec. Asi by to chtělo zahájit hlasování o tom zda diváci chtějí vidět ve videu jak myjí brambory a jak je dočišťuji.
Pak tu je ještě otázka zda zeleninu a ovoce mýt v lavoru v jedné vodě a nebo pod tekoucí vodou? Mě tedy jasně učili už od školky ovoce a zelenina se má oplachovat pod tekoucí vodou. Trošku mě to připomíná časy, když se celá rodina koupala (třeba 6 lidí) ve vaně v jedné vodě. Nechám to na tobě jak chceš oplachovat pórek a zda ve videu chceš vidět i dočišťování a mytí brambor.....
Tohle je salát ? Jen hodně trapná parodie na rakouský Kartoffelsalat v podání kreativce Kubíčka. Jenom velké kusy brambor s fazolkami, cibulí a hořčicí . Za píchání nožem do brambor se dřív vyhazovalo z kuchyně k zametání dvora 🙂 .
Chudáku, koukám že jsi to nepochopil. Nic jsi nepředvedl, proto je naše diskuze bezpředmětná. Znovu opakuji o tvé rady nestojím......
Zkrotni. O co se tu pokoušíš ? Přepisovat základy technologií v gastronomii? To si hraješ na kuchařského pánaboha. Opečeš maso, s masem pak trošku opékáš cibuli, sám v čase cca 4.20 tomu říkáš ZÁKLAD - víš vůbec co to znamená ? Základ. A pak tady ještě plkáš že jsi cibuli nerestoval, sám ani nevíš co jsi vlastně dělal. Tos vlastně objevil jak dělat cibulový základ, jenom o tom nevíš 🙂. Pak to podliješ vodou a přiklopíš PUKLICÍ. Co to je puklice ? Zmlkni, zkrotni, začni už se konečně učit vařit nebo se na to vykálej úplně a vrať se k tvým vláčkům a dělání sadby rajských a videím jak jsi opravoval barák po husitech 🙂. Že neznáš rozdíl mezi pažitkou a petrželkou je jen tvoje vizitka, zase jen nevíš co mluvíš..
chudáku .... no comment
Když tam naleješ zakysanku tak se to zjemní, ale sladká zůstane. Neuč slunko svítit. Zastal jsem se tě s vidličkama, tak mě konečně akceptuj. Podstata ale je v tom, že nevyrestovaná cibule je NEZKARAMELIZOVANÁ. proto se restuje, to ví každý kuchtík s výučním listem. Všechny základy se mají restovat. Taky už jsem viděl šaška, který naházel do papiňáku všechny příslušné suroviny syrové, na hodinu to dal dusit v tom papiňáku pod tlakem a říkal tomu guláš - taková anarchie.
právě smysl tohoto receptu je v tom, že se cibule nerestuje. Když jí orestuješ tak to bude už jiný recept. Ten uvařím třeba někdy jindy a nebo ho uvaří někdo jiný. Zrovna tento recept a postup jsem nevymýšlel ani jsem ho neupravoval. Už ani nevím kde jsem ho sehnal. Recept a jídlo je dobré tak jsem ho natočil. Znovu opakuji cibule sladká nebyla, jídlo v průběhu vaření ochutnávám. Tedy i před nalitím smetany....
On do masa opravdu nepíchá, jen vidličkami obrací - takže to má OK. Jinak je to ovšem opravdu JEN UHO. Protože cibule se restuje samostatně po vyndání opečeného masa z nádoby - základní logistický krok, kdyby to byl kuchtík s výučním listem, věděl by to. Tady má cibuli jen neorestovanou, dušenou a omáčka bude proto sladká jak cumel. Zato nutno konstatovat, že tam nelil sojovku jak je jeho zvykem 🙂. Asi mu došla.
Omáčka sladká nabyla.....
Uhličitan vápenatý je minerál, pro jeho odstranění ze spotřebičů jako je třeba tvá otřesná hnusná varná konvice používá čeština zavedený termín - ODVÁPNIT. Až budeš jednou kuchtík s výučním listem, možná to také pochopíš. Čeština je jak vidíš složitý jazyk a ty rozhodně nejsi ten kdo má přiměřeně vhodné vzdělání k tomu aby posuzoval, že odvápnění je nevhodný výraz. Na to jsou tu odborníci. Ty si pořád pleteš role. Já nemusím nic předvádět, do té role jsi se nominoval ty sám. Předvádíš co umíš a my ostatní máme právo to okomentovat. Tak ti píšu pravdu. Jestli mi tu někdo fandí nebo ne je mi jedno, já ty statistiky nesleduji, to je tvoje mánie. Ta tě ale vařit nenaučí. Pořád ještě vaříš z šedozeleného hovězího masa ?
Nic reálného si neukázal, tedy naše diskuze by byla bezpředmětná.....
Jsi fakt chudák. Jaký hňup v čepici ? To asi patří někomu jinému, kdoví kolik jsi toho zase vypil. Já nemusím nic hmatatelného předvádět, já už mám odpracováno. Neudržíš ani myšlenku, nit debaty. Tady je to o tom, jak mizerně vaříš. Přestaň mlátit do klávesnice písmenka, ušetříš čas ,zalez do kuchyně a UČ SE VAŘIT, pořád ti nejde. Zatím tu předvádíš až nezdravě často jídla která jsou jen na blütí. 🙂.
Právě že musíš ostatním ukázat co umíš. Vše podstatné jsem již řekl a nechci se opakovat. Tedy nemáme se spolu o čem bavit. A opakuji tvé rady zdarma nechci.
Nojo, no, on Kubíček kejhá už dlouho a hlasitě. A to jsem mu zkraje nabízel trošku bezplatné pomoci. Urazil se, že prý nepotřebuje rady " kuchtíka který myl v Rakousku jen hrnce " - to je jeho jakási paranoidní utkvělá představa a drží ho to už dlouho. Taky to tu zkoušel s druhým-falešným profilem kde se chválil až do nebes. Je to maniak. Že je to někdy sranda čtení chápu, snažím se to odlehčit aby se taky lidi pobavili. Jenže ve skutečnosti to myslím úplně vážně. Dělá kuchařskému řemeslu jen ostudu, dehonestuje tu práci na něco co se naučí každý kdo ve škole i propadal. Sám je toho ale jen jasným příkladem, když je schopný napsat, že vápník není minerál 🙂. Neštěstí kulinářského internetu.
no ono to je těžké, když Klicpera neví jaký je rozdíl mezi vápníkem (chemická značka Ca) a uhličitanem vápenatým (CaCO3). Ale konečně jsi na to přišel. Nikdo o tvou bezplatnou pomoc nestojí. Ani já ne. Tedy jak jsem psal dokud nepředvedeš něco hmatatelného tak se spolu nemáme o čem bavit.
Falešné profily nezakládám. Není důvod.
2
Sledujících
0
Sleduje
2
Sledujících
0
Sleduje
Do škrobu se obaluje syrové maso, to jistě, ale jinak má jistě pravdu p. Klicpera ty babráku .
2 odpovědi
12
Sledujících
0
Sleduje
12
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Dva šmolkové. Naprosto je mi jasné, že jste pravou azii ( je jedno jestli větnam, činu, indii....) nikdy nejedli natož vařili. Jinak by jste neměli tak blbé keci. Chudáci. Už s vámi nebudu ztrácet čas.....
3 odpovědi