Jsem ročník 55 a to co se píše v článku jsem nezažila. Vím, že v potravinách to co procházelo, šlo na rozbor a buď se tomu prodloužila prodejní doba třeba o 14 dní, nebo se potraviny stáhly z prodeje. U řezníka bylo maso výstavní. Žádné tučné, to se ořezávalo a pěkně naporcované. Párky byly šťavnaté a při ohřívání a opékání nepraskaly. Jídlo bylo chutné a kvalitní a fronty na všechno nepamatuji.
Zažila jsem tu dobu a vím, že tehdy byly kvalitní potraviny. Nebylo tolik druhů, ale byly i na chuť výborné. Vnukům dnes ve škole pokaždé také nechutná. Proč se někdo nechytí toho, jak se u nás prodává pečivo. Bez přikrytí, práší se na něj a lidé na něj nejen při mluvení prskají. Nemluvě o tom jak se do pečiva sahá holýma rukama. Vzpomínám si, že v TV říkali, že hygiena našla na vozíkách střevní bakterie. Nedivme se, že se u nás šíří infekční nemoci.
Jo a socialistická doba nebyla špatná.
Vážený pane pisálku. Zapomněl jste zmínit, že starší ročníky, žily velmi skromně. To nebylo jako dnes, že když se někde něco porouchá tak se koupí nové. Vše se opravovalo, protože se na to daly sehnat součástky a také to šlo. Pamatuji si, že jsme neměli ani lednici. Máslo se dávalo v zimě za okno ve vodě. Pralo se o víkendu. Horká voda ohřátá na plotně se nosila do praček. Máchalo se ve vaně. Nábytek nám vydržel téměř celý život. Počítali jsme koruny, aby na vše bylo. A mohla bych pokračovat dále. Tak už nám starým dejte pokoj a nechte nás důstojně dožít. Jednou budete v našem věku, možná se i vy setkáte s nenávistí ke starým lidem.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Vážená autorko, jednou vám bude také hodně a věřte mi, že to uteče jako voda. Potom si vzpomeňte na to, že jste staré lidi nazvala stará vykopávka.
1 odpověď