Tradiční išelské dortíčky krok za krokemIšelské dortíčky jsou co do času přípravy trochu náročnější, ale stojí to za to. Skořicovo-kakaové těsto a lahodná ořechovo-čokoládová náplň dělají toto cukroví jedinečným. Náš recept vás provede výrobou išelských dortíčků krok za krokem. Suroviny 420 g hladké mouky 140 g cukru moučky 280 g másla 60 g mletých ořechů 1 vanilkový cukr 2 PL kakaa špetka skořice Náplň : 150 g cukru moučky 150 g mletých ořechů rum podle chuti pikantní džem podle chuti Na ozdobu : čokoládová poleva a půlky vlašských ořechů Postup přípravy receptu Z uvedených surovin uděláme těsto, dáme na dvě hodiny odpočinout. Vykrojíme libovolné tvary, pečeme na pečícím papíru na plechu v předehřáté troubě cca 10 min na 170 stupňů. Náplň vymícháme spojením cukru, ořechů, trošky rumu (není nutný) a džemu. Slepíme náplní, navrch polijeme čokoládovou polevou a nakonec dozdobíme půlkou ořechu.