to z důvodu, že mnohý drahý kámen dražší než diamant nesplńoval kritéra pro drahokam. Odkaz
nechybí mi nic z toho. Možná mléčný bar /konkrétní, u bratislavského Slovenského národného divadla. kam jsme jako študáci chodili na palačinky s čokoládou a šlehačkou. Ale kdo by si chtěl nostalgicky zavzpomínat na zakouřené prostory, stačí si zajít na autobusové nádraží, i když to zrovna nen í povioleno, často si čekající venku zapálí a my ostatní to musíme dýchat.
Myslím že 99% problémů je v lenosti jídelen cokoli měnit. Dnešní děti /a dokonce i ročníky jejich rodičů narozené v 80-90 letech/ rozhodně nevyrůstaly na knedlících, moukou zahuštěných omáčkách, špatně uvařených těstovinách a rýži, karfiolu a-la mozeček, rybě na česneku a podobných chuťovkách, které jsme coby obědy konzumovali my za minulé éry a kvůli tomu zhusta na obědy ani nechodili. Kuskus, luštěniny, ryby a zeleninu klidně sní i dnešní důchodce a rozhodně není zvyklký na omáčky, karbanátky, svíčkovou apod, ani na maso každý den. Jediný problém může být s tím, že i mezi dětmi jsou vegetariáni , kteří maso prostě jíst nebudou.
u nás se do rozhudy cukr nedával, dávala se i pažitka a sladká mletá paprika. Dokonce mi někdo nabídl i verzi s uzenou rybou. Pak si vzpomínám na pomazánku bez másla a bez cibule, se smetanou, troškou soli a lehce opraženým podrceným kmínem. Plnila se jí rajčata nebo půlky paprik a podávala jako studené vegetariánské občerstvení nebo k večeři. Rohlík nebo celozrnný chléb "graham" k tomu ,mňam,. Jiná pomazánka pro děti byla opravdu s cukrem, žloutkem, citronem, citronovou kůrou a s rozinkami a dávala se na palačinky, ty se pak nechaly zapéct. Nebo se vynechalo vajíčko a mazala se na čerstvé pečivo. Babička dělávala tvaroh doma z kysaného mléka a byl měkký, říkala, že ten tvrdý je už převařený a používal se jen na posyp knedlíků.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
nevím, proč tak negativní recenze. To si někdo chtěl pomazlit ego? Kromě klasiky to bylo alespoň něco, na co se o těchto svátcích dalo koukat.