Z chemickeho hlediska bezi reakce mezi hydrogenuhlicitanem sodnym a kyselinou citronovou za vzniku citratu sodneho, oxidu uhliciteho a vody. Zadna z techto latek nema vliv na zpecene skvrny na plotne. Je to pitomost, ktera se dokola siri internetem. Samotna soda bez citronu by mohla alespon zapricinit zasaditou hydrolyzu tuku. Takhle opravdu nic. Za vycitenou desku je v posledku odpovedna skrabka s ziletkou.
Mistre, ja myslim, ze v tomto pripade neni treba zloutky slehat s cukrem, kdyz je stejne rozmichavate se smetanou. Staci je pouze rozslehat, aby byly tekute a vmichat do horke smetany, ve ktere se provari vanilkovy lusk s vymackanymi seminky a kousky citronove kury. Vse se napred zcedi. Karamel neni nutne pripravovat. Povrch creme se posype piskovym cukrem v tenke vrstve a zkaramelizuje flambovaci pistoli - jde to snadno. Nic ve zlem. Sleduji Vas a Vase postupy a zkusenost ocenuji! Preji vse dobre!
6
Sledujících
0
Sleduje
6
Sledujících
0
Sleduje
V Českých Budějovicích by chtěl žít každý, kromě mě. Já tam žil 13 let. Chtělo by to ještě nacvičit otvírací dobu. Zkuste si jít v ČB někam v neděli. Je to trochu větší ves, kde občas projede trolejbus. Ale samozřejmě jižní Čechy jsou nejhezčí. To máte jihočeské máslo, jihočeské mléko, tvařte se hezky, jihočesky, hlásal jakýsi trapný plakát. Proč není středočeské máslo? Proč jihočeši do zblbnutí opakují, jak je Šumava krásná? Krušné hory, Jizereky, Orličky jsou stejně krásné. Takový krajský nacionalismus.
3 odpovědi