Asi je něco špatně, pokud poctivá práce nestačí na slušné uživení se. A ten pán Makra je taky vtipný, kdyby normální ceny byly normální, tak se lidé nebudou třást na slevy. Ale každý ví, že cena ve slevě je jakž takž odpovídající cenám v civilizovaných zemích, čili ta normální je pro běžné lidí těžko přijatelná, zase tak vysoké platy a mzdy většina lidí v Česku nemá.
Pan z Marka je skutečně vtipný. Je nejdražší. Dnes mají má většina restauraci své dodavatele, dovoz na provoz. Vždyť i do večerek chodí pro zboží nakupovat do řetězců.
Aha, takže já jezdím po školních jídelnách kde kuchařka má 18 tis brutto a vedoucí kuchyně 22 tisíc brutto
Plácáš blbosti jak celá vláda
Od Pekarove Adamové po Nerudovou konče za kecá že 450 tisíc Ukrajinců je skvělé a málo....a že dalších 200 tisíc Ukrajinců na práci by bylo ideální
Že stoupá česká nezaměstnanost co já říkám ne 4% ale bude 10% s budeme rádi
Co má společného politika a práci kuchařů v restauracích. A mimochodem spousta lidí po covidu se nevrátila z fabrik do gastra, přišli na to, je mít pracovní od pondělí až pátek a mít volný víkend. A sorry jako.
Odpovím.
Daří se všem v Evropě. Zbrojní průmysl zaznamenává obrovské zisky. To je fakt.
Na obchodu s energiemi zbohatlo Německo,krom jiných, jen my to platíme. Obchod s potravinami tato vláda nezvládla a řeší to na ni soukromá iniciativa LEVNÉ POTRAVINY. Podívejte se na to,asi se budete divit. To ,jak námi opovrhuje tato vláda je neskutečné. A vyprdněte se na politiku ,ta nás neživí. Pokud to nevíte, živí nás práce.
Ceny potravin neurčuje vláda. Ceny určuje obchodník. Zákazník má na výběr koupi nebo koupi měně nebo jinde.
Ano, zážitková gastronomie. Podstatný je poměr kvality a ceny. Jinak cena za oběhové menu je přiměřená tomuto typu restaurace i lokalitě.
Pokud tyto finance nemám, nebo nechci vydat, mohu si doma namazat chleba se sádlem.
To je přesně to,.co jsem myslel. Spousta komentářů je pouze o ceně, ne o gastronomii.
Ať se daří
Jo každý má tu možnost... Kadeřníků znám hodně a náklady mají vysoké.. navíc ty chemikálie... A jednoduché to taky není... Na dobrý sestřih je potřeba vkusu, dovednosti, šikovnosti, fantazie atd atd... Taky jsem jednou byla u kadeřnice za 2800,- , sestřih katastrofa, ale vynikající pokec a měli tam výbornou kávu... Taky jsem pracovala za barem v hotelu v Rakousku... S dýškem jsem měsíčně měla 7000,-€ 3 měsíce..., neoficiálně 12hodin denně... Pak jsem to vzdala, pokusy o znásilnění, obtěžování.... Hnus. Ale dobrá výplata, ale už nikdy... Každý by si měl zkusit vydělávat ty popisované velké peníze... Není všechno zlato co se třpytí... 🌞🌞
Máte zkušenosti, souhlas. Proto nemusím články a komentáře.
Přeji Vám ať se daří 🍀
Pravda že řemeslo se vyplácí daleko dřív než studia. Ale jinak takový nic neříkající článek... Takový štěk... Má to vzbudit závist? Autor článku nebere v potaz provozní náklady, nic.. A co třeba zdravotní riziko? Zkuste být roky v kontaktu s barvami a laky a kdo ví čím ještě... Stejně u modeláže nehtů. Dýchat ten prach každý den? On každý kouká jen na to kolik zaplatí... Krátkozraké...
Autor článku asi nemá co na práci. Což takhle si udělat rekvalifikační kurz 🤔
A craftová pivnice ty náklady snad nemá? Tak jakto že může mít levnější pivo než Pilsner?
Craftova piva se čepují většinou ve vlastní pivnici, neplatí si reklamu,nerozvaži po celé republice, nedává inventář, neinstaluje výčepní zařízení. Nedotuji reklamou české sportovce,jsou to nemalé částky.Tímto nechci obhajovat její vysoké ceny.
Hezky napsáno úplným odborníkem. Takže ceny jsou někde za 66 Kč normál,ale u hospodských jsou to zlodějny. Pivo koupené za 32 Kč se musí v chladnu skladovat,potom vychladit při točení,každá sklínka na něj se musí nejdříve koupit,potom pokaždé umýt,pivo se musí natočit,donest a sklo opět posbírat a zase umýt atd. To nemluvím o platech obsluhy,která je dnes ochotna to vůbec dělat a o vytopené místnosti drahým plynem,o čisté a vždy přístupné toaletě,kde se používá spousty drahé vody ,tak jako při mytí sklínek.Uvědomuje si vůbec někdo,že ten hospodský na vše musí vydělat,zaplatit náklady a to i přesto,že už polovina republiky pije láhvové pivo z obchoďáku za 12 - 14 Kč?? O 25Kč za lahváč,by ho nikdo nekupoval. Než někdo tak neznalý věci něco napíše,měl by si to napřed všechno ověřit.
Naprostý souhlas. Do hospody se nechodí kvůli pivu,ale kvůli přátelům.
Pane Kašpárek za kolik kupujete kilo masa a za kolik ho prodáváte do to samé jídlo co vy prodáváte uvařím za pětinu možná levněji
Nesuhlas. On to s kuchařem, obsluhou,úklidem nevaří pro sebe. Vari to těm,kdo si rád třeba jednou za půl roku jde pochutnat na tom,co si málokdo dokáže uvařit,v klidu najíst a popovídat si z partnerem. O tom jsou tyto restaurace.
3
Sledujících
0
Sleduje
3
Sledujících
0
Sleduje
Kdybych já měl miliardu tak si ho taky nekoupím páč nejsem magor abych vyhodil 1/10 majetku jen za auto.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Na rozdíl od jiných investic,zde se zhodnotí. A kdo má ty peníze zbytek dokáže dál investovat a ne je mít v bance.