Co to píšete za hloupost každá hospodyňka rýži pere,a jestli to neděláte vaše chyba !
Ano a už jste někdo viděl bakterii, která přežije var ? Jsou druhy rýže a postupy, kdy se naopak oplachovat nesmí, protože by následně nebyla rýže lepivá. Kupříkladu rýže na Suši, nebo pravé italské rizoto - tam se sype rovnou na pánev a musí být suchá. Je to od začátku blbost. Po uvaření je rýže zcela prostá jakýchkoliv bakterií a pokud se do ní nějaká dostane, tak až potom.
To je jednoduché - problém je v tom, že ta špeciálna prokuratura vedla případy na Ficovy kamarádíčky. Kdyby neměla do čeho píchnout a proto ji zrušili, tak by asi nikdo nic neřekl, ale tohle zatraceně smrdí. Nebo zrušit nějakou instituci za účelem ukončení vyšetřování, nebo jeho zkomplikování (protože tak jednoduše se to jinam nepředá) se Vám zdá správné ?
Tak vy to popisujete moc jednoduše. Takhle to dělají jenom totální suchaři. Když jsme s tatou vařili první pivo, tak slad jsme si dělali sami s krmné pšenice pro slepice. Pražili jsme jej na plechu v troubě a klíčky jsem separoval v dlaních před větrákem. Chmel jsme si dovezli planý ze Slovenska (byl daleko aromatičtější a více hořký, než šlechtěná odrůda, co nám rostla na jabloni, ale palice byly také mnohem menší) a nechali jsme si s ním obrůst stodolu. Po několika várkách už z toho bylo slušné pivo, zvlášť když jsme přešli na kvalitní ječmen potravinářské kvality. Smíchat suroviny povařit a nechat kvasit, to je pro děcka.
Možná by stálo za to si ten článek přečíst. O vlastním sladu a chmelu tam není ani slovo - naopak se tam píše o nákupech. Ale jinak gratuluju. Dělat to takto od nuly - to je slušnej hardcore. Ale to raději budu suchar - až takovej kůň to pro mě není. Jen lehká zábava.
Řekněme, že slad v pytlích nešrotovaný má za 30 Kč za Kg - to je nějakých 270 Kč na 40l várku. Chmel v peletách (sušený, drcený, lisovaný), protože sušený nedrcený se moc snadno neshání (musel by si sám pěstovat, nebo mít kontakty) - on už se v tomto stavu skoro nikde nepoužívá. Na takovou várku potřebuje kolem 200g pelet, takže zhruba 200-300 Kč a pokud si vystačí s nějakými opravdu levnými odrudami, tak možná kolem 140 Kč na tu 40l várku. Kvasnice má řekněme zdarma (na svrchňáky ale v pivovaru asi nesežene, ale dejme tomu). A kde jsme ? 270+140=410 Kč. To je 10 Kč na litr, takže kolem 5 Kč na jedno pivo. V materiálu ovšem. Kde jsou energie ? Kde je voda ? Ono se to nezdá, ale pořádně vymýt 80 lahví - to je spotřeba tak čtvrt kubíku. Další voda do varu (té není moc), ale hlavně na chlazení. Pokud nemá nějaký okruh s glykolem, ale pouští do chladiče vodu z řadu, tak prošustí chladičem půl kubíku ani nemrkne. Takže kubík vody za 90 Kč se stočným a jsme zase jinde. Plyn na ohřev (v tomto množství už je elektro trochu problém) - 10l lahev tak na 5 vaření, takže dalších 50 Kč. Takže to už jsme na 550 Kč a skoro 7 Kč na pivo. Takže kecá. Já si vařím většinou speciály. Pravda - slady si kupuju na recept a šrotované (nevařím tak často a šroťák se mi prostě nevyplatí) a chmely jsou ty dražší. Zrovna teď mám na cestě balík na 40l várku a cena bude asi 1100 Kč. A to není nijak drahý recept (Australian Galaxy Red ALE). Po připočítání vody a plynu a přibarvení červenou řepou je to tak za 1250 Kč. Čili kolem 15-16 Kč na pivo. A práce je s tím požehnaně - to člověk nesmí počítat.
možná byste měla přehodnotit tu část "jím málo". Tělo je pak ve stavu, kdy si ukládá zasoby až přijde krize, tedy že nebudete jíst vůbec. Jak je uvedeno v článku - důležitý je kalorický deficit. Tedy přijímat méně (neplest se slovem "málo") kalorií než kolik spalite.
Přesně - dusit dlouhodobě tělo ve velkém deficitu znamená ho dostat do stavu, že z nouze uloží cokoliv, co přijde. Taky je pak hrozně těžký se z toho dostat. I když člověk začne správně jíst a je v pouze mírném kalorickém deficitu, trvá týdny, než si tělo uvědomí, že už krize pominula a přestane zběsile ukládat a něco pustí.
Jasně nebudeme je balit pokud s nimi nebudete házet jak s kusem hadru. Kufry jsou pak omlácené , uražená držadla nebo kolečka a pod. Dokonce mé tetě zničili kufr tak , že se na páse otevřel a věci se sypaly na pás. Hlavně, že si necháte platit letištní poplatek.
Doufám, že si nemyslíte, že ta tenká folie může zabránit ulomeným kolečkům a omláceným rohům ? Řekněme, že v místě kde je to zabrání odření (na to bych se ale mohl vykašlat), takže zbývá jen to samovolné otevření. Tomu zabrání zcela jistě, ale to dokáží i popruhy kolem, kterými to někteří pojišťují.
Návykové látky z tabáku nevdechuji, feťák (člověk závislý na vdechování návykových látek) tedy nejsem, ale chápu, že feťáci (nazývejme kuřáky správným názvem) svoji dávku prostě potřebují. Když už se rozhodli to neřešit a pokračovat ve fetování a existuje méně riziková varianta, nerušil bych ji, ale i tady je jedna věc, která mi vadí a to jsou jednorázové e-cigarety osazené nabíjecím lithiovým článkem. To je nebetyčné plýtvání zdroji a obrovský problém pro životní prostředí. Možná bych zkusil zabít 2 mouchy jednou ranou - zakázat jednorázovky, nechat povolené nabíjecí plnící e-cigarety a tím se částečně omezí dostupnost i pro děti, protože takovou věc je potřeba koupit za jednorázově vyšší cenu, je třeba ji nabíjet, plnit, je větší a tedy se dá snadněji zachytit rodiči.
hezky a logicky napsané. Ovšem EU nevěřím už zcela nic a jaký mají další plány na zničení našich lesů to je asi jasné. Už hezkou řádku let se naše zdravé lesy pokácejí a vyvážejí do Německa a Rakouska protože oni se svých lesů nevzdají. Tak to dovezou ze své kolonie.
Ano - lesy u nás jsou z drtivě většiny hospodářské. Jsou to obdoby polí, jen s dlouhodobým růstem. Zasadíte strom a nepečujete o něj kvůli tomu, aby na něj koukali turisti, nebo aby čistil vzduch (to jsou jen vedlejší role), ale s cílem za mnoho desítek let tento strom pokácet a zúročit tak investici. Po pokácení musí logicky následovat opakované zalesnění stejného místa a tak pořád dokola. Důležitější, než že se kácí a vyváží je, aby se pokácená plocha znovu zalesňovala. Nemám strach, že by došlo k masivnímu odlesnění bez náhrady. Pro majitele lesů by to znamenalo, že s pěstováním dřeva končí. Spíš vzniknou lesy nově koncipované s kombinací jehličnanů a listnatých stromů, kde je v nastávajících podmínkách oteplování a i s ohledem na kůrovce daleko vyšší pravděpodobnost, že les přežije a nezůstanou z něj jen nedorostlé a tedy na očekávanou těžbu nepříliš použitelné souše. Jako malý jsem zažil na severu čech zoufale vypadající smrkové lesy, kdy na konci 15m kmenu byla zelená špička veliká jako vánoční stromeček. Tehdy za to mohly kyselé deště. Nic moc pohled. Pokud začnou z nedostatku vody, nebo působením kůrovce nevhodně koncipované monokulturní lesy usychat, bude to ještě žalostnější.
Tady zdaleka nejde o naše Evropské lesy - ty si státy relativně ohlídat dokáží. Stačí se podívat na složení okruhu komodit, jejichž zpracovatelé budou v hledáčku - většina z nich souvisí s odlešňováním deštných pralesů (plíce planety). Technicky je možné, že zvyšování obsahu CO2 ani tak nesouvisí se spalovacími motory, jako právě s odlesňováním deštných pralesů. A protože EU nad nimi nemá kontrolu (Brazílie se oficiálně vyjádřila, že jejich dweštný prales patří jim a ne ostatním, takže si s ním mohou dělat co chtějí), musí na státy typu Brazílie tlačit ekonomicky - sankcemi, zákazy dovozu a vývozu, a samozřejmě tlačit na lokální zpracovatele, aby přešli na alternativní zdroje komodit, nebo je nahradili zcela jinými komoditami. Když nebude odbyt pro ty komodity, kvůli kterým se deštné pralesy odlesňují, nebude důvod k odlesňování. A to bude ten cíl, který EU sleduje, ne naše lesy a dočasné mýtiny v nich.
Moje známá měla malou holčičku,večer jí píchla vosa,namatlala to cibulí a dala ji spát.Ráno bylo pozdě !!!!!! Lékařka jí vyčetla,že nejela s ní do špitálu,že u ní nastala reakce později.Chytrá Slaninová, vy si to patlejte doma jak chcete, neblábolte a hlavně vynechte vždy lékaře aby náhodou nezkolaboval záchranný systém.
Atypická extrémní reakce, kterou nelze předpokládat. Je blbý, že to bylo večer a když neví jak tělo reaguje, bývalo by lepší udržet ji delší dobu vzhůru a sledovat a teprve podle situace to řešit lékařem. Jenže - drtivá většina lidí skončí s několikadenním svěděním v místě vpichu. Pak je nemalá skupina, která i oteče (ale to není alergická reakce, pokud to není extrémní otok typu celá noha jak konev) a pak jsou alergici, kteří končí v nemocnici s anafylaktickým šokem. Těch zase tak moc není. Holčička evidentně byla. Taky znám případ dospělého, který vypil vosu, píchla ho do krku zevnitř a kolegové v práci ho přesvědčili, aby jel do nemocnice (původně nechtěl). Nedojel - zkolaboval kus od nemocnice po zaparkování a sešlo se to s chybně nahlášeným místem, takže ho nějakou dobu sanitka nemohla najít. Teď je na přístrojích a i když je bez tlumení, mozek neregauje a asi už se neprobudí. Jeho kolegové si teď vyčítají, že nejeli s ním. Ale kvůli tomu nemusíme v panice s každým žihadlem do nemocnice. Jsou nebezpečná místa vpichu, kdy je to nutné vždy, stejně tak tam musí alergici, kteří jdou do šoku a ví to (ti vědí co mají dělat a mají doma v lékárničce i první pomoc) a pak ti, kteří to neví, protože je nikdy vosa nepíchla a ty je nutné pár hodin sledovat a reagovat podle stavu a ne hned vyrazit. Navíc jedy se trochu liší - včela, vosa, sršeň - mají jed trochu odlišný. Já jako včelař už včelí bodnutí za 5 minut nenajdu kde bylo. Vosí mě svědí 3 dny. Sršní nevím. Manželka po včelím zatím oteče a tuhle odkryla vosí hnízdo a schytala 17 kousků a 3 dny se jen drbala.
Na to aby člověk něco začal budovat a vymýšlet potřebuje většinou žít v nedostatku. Jakmile máme téměř vše, vývoj se skoro zastaví a začnou se vymýšlet politické blbosti. Drtivá většina lidí za nedostatek považuje, když nemají pohodlný život s plnou peněženkou. Malý zlomek lidí za nedostatek považuje, když se nemohou realizovat, něco budovat, vymýšlet, sestavovat, zkoušet. Těch je zatraceně málo, ale naštěstí jich ještě pár zbylo a pan starosta bude jedním z nich. Taky pořád něco vymýšlím a stavím, takže ho chápu. Je v podstatě výjimečný, protože kromě té touhy něco vytvořit se uvolil dělat to z pozice starosty a to je v podstatě sebeobětování, protože nakonec se stejně najde někdo, kdo tu snahu neocení.
Samozřejmě že sobestacna nabude. Především v zimě.
Energetická soběstačnost ale neznamená, že se odstřihnou od všech sítí. V praxi to může znamenat, že vyrobí tolik energie, aby to pokrylo celoroční spotřebu a mohou to vyrobit klidně v létě. Při vhodně koncipovaných smlouvách s velkými dodavateli mohou letní nadvýrobu předávat dál a po nocích a v zimě si to pak vybrat. Navíc je to cíl, ne aktuální stav, takže kdo ví, co dalšího mají ve výhledu - i teplo už se dá pro vytápění skladovat například do písku v dobře izolovaných zásobnících, nebo se osvědčí to kompostové vytápění a jen toto by v zimě mohlo hodně energie ušetřit. Dá se postavit bioplynová stanice. Možností je hodně.
Lepší box na každém rohu, než aby to přepravní firmy házely když nejste doma do různých nelogicky zřízených parcelshopů. Ten kdo vymyslel, že si zřídí parcelshop v Damizu, nebo Kodex v Hořovicích nemyslel hlavou. Nejste doma, protože jste v práci, PPL zásilku nemůže řidič doručit, tak to hodí do kteréhokoliv parcelshopu po cestě. A vyzvedněte si ji tam, kdy tam končí všechny dny v týdnu dřív (ve 3, nebo 4 hodin), než Vaše pracovní doba a o víkendu mají samozřejmě volno. Kdyby to dávali do boxů, je to jednodušší a tyto firmy, co si myslí, že svoji špatnou ekonomickou situaci vylepší tím, že si zřídí parceshop ačkoliv k tomu nemají odpovídající provozní dobu, ať se jdou vycpat.
16
Sledujících
0
Sleduje
16
Sledujících
0
Sleduje
Jenže ta pointa je přece v tom, že konzumuje službu zdánlivě zdarma, což je fakticky vykoupeno tím, že je obtěžován reklamou. Tedy v důsledku je to zdarma jen jakoby (finančně), ale něčím fakticky za tu službu platí (koukáním na reklamu).
Takže možnost nahradit tuto formu "platby" skutečnou platbou penězi není žádný nesmysl, ale naprosto logická možnost. Kdo to nechápe, pak píše nesmysly typu "mám platit za něco, co nechcu?". Naopak, je to platba za něco, co chci - tedy "chci zpravodajský obsah na seznamu zobrazený bez reklam".
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
No jo, ale co s námi, kteří začínají systematicky ty neotravnější firmy jen kvůli jejich otravným reklamám ignorovat. Mám už teď pár takových, do kterých bych si nešel nic pořídit ani kdybych byl v nouzi. Prostě trpělivost přetekla. Proč bych měl někomu platit za to, že si tyto firmy uměle napraví reputaci tím, že je neuvidím ?
1 odpověď