Je možné a asi i pravděpodobné, že při momentální úrovni života je takto početná populace lidí na planetě neudržitelná. Ale v žádném případě neměl můj text směřovat do takovýchto extrémů, co zmiňujete. Že se daný druh množí, když se mu daří, je přirozené, avšak domnívám se, že jsme zrovna v takové fázi, kdy nám naše životní úroveň nabízí až příliš mnoho "zkratek" k pohodlnému životu, které však v bezprecedentní míře vedou k ničení životního prostředí okolo nás. Zkrátka že mnohem víc bereme než dáváme. A je na přístupu každého z nás, aby občas volil třeba tu méně přímočarou a pohodlnou cestu s vědomím, že díky tomu způsobuje menší zátěž naší planetě. Tohle je věc, kterou může přispět každý, ale nikdo přeci nechce a nemůže zakazovat někomu právo na život, o tom má původní zpráva vůbec nebyla...
Jak typické: já jsem člověk, kdo je na planetě víc, mně se všechno musí podřídit, hlavně abych si já žil jako prase v žitě, nic jiného mě nezajímá...
Nulový respekt k přírodě, nulová ohleduplnost a zodpovědnost. A to si říkáme vyspělý druh, achjo... Planeta nám dala život a my bychom se měli aspoň pokusit jí to jakýmkoliv způsobem vracet, ale mi jí za to místo toho vrážíme kudlu do zad.
Člověk je vážně to nejhorší, co mohlo Zemi potkat. 🙁
Já proti tomu nic nemám. Nakonec běžně jíme smaženej sejra, květák, bramborák.... co ale nechápu, jsou ceny těch potravin. Namelou do toho fazole, případně to udělají z bílků a ono je to dražší než kus hovězího...
Člověka by spíš měla znepokojovat nízká cena a dostupnost masa... Všichni se pobuřují nad tím, jaký jsou náhražky masa průmyslový prefabrikát, ale pobuřující jsou spíš podmínky, za kterých probíhá velkovýroba masa, aby dokázala uspokojit děsivě velkou poptávku. To právě tyto výstupní produkty bych se nebál označit průmyslovým prefabrikátem, ale před tím je evidentně běžné zavírat oči... To, že pro většinu lidí je konzumace bezmasého jídla pomalu příznak duševní choroby, je smutný výdobytek dnešní moderní doby, kdy je všeho na pultech obchodů dostatek.
Já mám maso ráda a takovéto výrobky jíst nechci. Tak co s tím? Doufám,že to bude jen pro ty,kterým to chutná a nebudou nutit ty,kterým to nechutná
Pozoor, paní Irena to jíst nechce, tak k čemu se to vlastně vyrábí?! Měli bychom si uvědomit, že výroba potravin se řídí přece tím, co chce a nechce jíst paní Irena, to dá rozum...
2
Sledujících
4
Sleduje
2
Sledujících
4
Sleduje
Následkem hospodaření Lesů ČR jsou lesy v hrozné kondici. Kdyby Lesy ČR hospodařily tak, jak mají, tak žádné národní parky nejsou potřeba.
3 odpovědi
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Přesně tak. Ty monokultury, co tady máme okolo sebe, snad už ani nejde označovat za lesy... Pro Lesy ČR je to jeden velký byznys a o nic jiného nejde... Doufám, že nastupující vláda nasměruje osud našich lesů lepším směrem.
1 odpověď