Tady je špatně úplně všechno, chybí tam podstatná věc která dělá s oranžové kejdy guláš a to orestování cibule do hněda , přidáním masa jeho zatažením a pak teprve koření - sůl já osobně dávám už do cibule , poté by eventuelně ta trouba mohla fungovat, ale ono pomalé dušení až na tuk a opakovaně s dolitím malého množství vývaru právě dělá onu chuť ... neviděl jsem nikde pepř- majoránku - gulášové koření používá snad jen neumětel a taky česnek tam chybí .... guláš se NIKDY nezahušťuje moukou - povolený je max chleba , ale měla by se o to postarat cibule a klih - proto se hovězí guláš dělá z kližky ... Nic proti paní Jano ,ale tohle nemá s gulášem nic společného
Teda upřímně kdyby se člověk chtěl opravdu najíst nechal by tam litránek bez mrknutí oka... všichni tyhle ,, šefkuchaři " rádi kdykoliv i bez vyzvání zdůrazňují kterak se učili v zahraničí a dokonce i na více místech.. no asi by měli trochu popojet se do toho zahraničí poučit o cenách za porci a její velikosti ... nevím proč se u nás ceny jídla odvijí od toho na jaké adrese je vyvařovna umístěná a čí xicht je jejím majitelem ... měl jsem možnost jíst v Anglii, Norsku , Polsku , Maďarsku a i podle povídání známých co tam bydlí je tohle jen u nás - ano je někde všeobecně dráž, ale né že na náměstí dáte desetinásobek toho co na okraji a to někde na okraji bývají porce dvojnásobné ... no asi se v té EVROPĚ kam furt strkáme rypáky máme ještě hooodně co učit
Tohle má být co? Návod jak za pomoci právníků kdekoho oškubat za štěkání ? Ano měl si psa zabezpečit a Ano jde to na jeho vrub a Ano měl mít pojistku , ale MILION probůh kde to žijeme, ekonomická situace né každé rodiny je taková že by takovou částku zvládla bez mrknutí oka a pak mne napadá jde tu o adekvátní odškodnění , nebo ukázku kterak vydělat na čemkoliv .. tam kde finanční částka pokulhává na úkor selského rozumu je cosi nedobře
Smažák je pro spoustu přiležitostných kuchařů oříšek, no já vás naučím pár fint aby se vždy povedl.... nakrájený sýr dle vaší chuti atd nakrájejte na požadované tvary, rozložte je na prkenko a z obou stran je stříkněte olejem ve spreji ( maji na internetu a i supermarkety) , potom obalte v POLOHRUBÉ mouce , v ničím neředěném vajíčku (klidně jich dejte víc, co zbude se dá udělat se strouhankou jako smaženka) a ve strouhance ideálně čerstvě namleté ve složení dvou třetin strouhanky a jedné třetiny polohrubé mouky .... obalujte pouze jednou a obalené sýry naskládejte vedle sebe na prkenko a nechte pět minut bez povšimnutí na lince.... //polohrubá mouka a onen pětiminutový pobyt udělá to že trojobal trochu zvlhne a tím nám pomůže udržet sýr kde má být // .... smažte po maximálně třech kouscích dle vaší pánve ve vyšší vrstvě sádla na půl s olejem vždy rozpálené na 190 stupňů ....další variantou je vrstva těsta jako na bramborák do toho plácnout sýr , nahoru další vrstva bramborákového těsta , po zpevnění lze pomocí dvou obraceček snadno otočit a dosmažit i z druhé strany .... tak ať se daří a chutná dle vašich představ
zbytečně hustá ta majolka ale jinak asi jo... tajný tip po přidáni okurky , cibule atd to ještě jednou projedu tyčákem- je pak krásně hladká .. dobrou variantou třeba na silvestrovské jednohubky je přidání dvou stroužků pečeného česneku, nebo pár kapek chilli oleje či estragonu , nebo rovnou základní majolku prošlehat s drceným lososem , pak stačí jen film na rohlík
Celé mi to příjde jako takový českoasijský kočkopes... Prvně maso bych z té marinády která už olej obsahuje nekoupal v takovém bazenu zase oleje, potom místo protlaku bych dal sušený rajčata a podlil to vývarem, po udušení přidal bazalku - medvědí česnek a místo zas mastných hranolek nějaký rizoto , nebo kuskus - bulgur
Takže po prvé , maso nejdřív koření, pak sojovka , škrob a až na konec olej... NIKDY ne opačně, po druhé maso i zeleninu nakrájet na stejně velký kousky , ne jak kdyby to krájeli učni , po třetí chybí mi tam porek a minimálně jidášovo ucho , zelí se dává ze zásady Čínské pro svojí křehkost a ne naše , po třetí omáčka se skládá ze sojové, rybí a ústřicové s pár lžícemi vody, nikoliv půllitrem ve které se vyšlehá lžička solamylu .... výsledná konzistence má být maso a zelenina lehce obaleno ulpívající omáčkou a ne kuřecí guláš a na závěr posypáno sezamovými semínky, nebo nějakými oříšky .... tohle vydávat za Čínu a ještě tvrdit že je to lepší jak originál může opravdu jen ...........
No ty jo, úplně se mi vrátily vzpomínky kdy jsme někdy na začátku 90 let minulého století čundrovali a přesně takový snídaně , nebo večeře si dělali , až teda na to zastřený vejce... ale i tak to byla lahodná krmě a hlavně městský holky z nás byly úplně na větvi že něco takového dovedeme... dík za krásnou vzpomínku
byl jsem u rakeťáků jako obsluha odpalováků a měli jsme ve výzbroji tzv ,, kosu " skllopná železná pažba , no byli jsme na ostrem odpalu v poušti Kizilkum vpodstatě hned vedle Bajkonuru... tak nějak se to šlo a byli tam s námi jak Rusáci coby zajišťovací útvar , ale i Bulhaři -oba národy měli ve výzbroji AK-čka ... v rámci nenudy se pořádaly různé soutěže a vymejšlely i pitomosti... jednou večér se na na blízké stromy natloukly terče a v devět večer se zavelelo ,, Agoň " ... řeknu vám že terč pro kosu byl na statném dubu, ale ten strom tam ráno po rozednění prostě nebyl , jen třísky a větve... jak Rusáci, tak Bulhaři jen uznale a obdivně pokyvovovali... takže tak , no
To naložení do ... by spíš mělo opodstatnění na krkovici-ještě lépe kýtu ... obalování katastrofa na druhou , dávám vždy strouhanku z čerstvého pečiva je taková chlupatější a finta fň mouku na půl s polohrubou... smaží se když už ve vysoké hladině sádla - řízek má plavat a lžící přelévat horkým sádlem... žádnéj trouba není potřeba a vždy hedvábnou bramborovou kaši
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
By se Borek v těch volech , kořalce a pivu neutopil - absolutně nesnáším ,, kuchaře " co u ,, vaření " musí chlastat , ale to by ještě šlo... v domácnosti mu evidentně spousta věcí jede na heslo ... ve výsledku absolutně nic nevymyslel a udělal fádní utopence které si koupíš kdekoliv a dělá je půl republiky absolutně stejně ... dělám jiný s kysaným zelím, cibulí a feferonama , špekouny 2 kila - ze zásady od dobrého řezníka potřu ze vnitř hořčicí a posypu práškovou paprikou namíchánou ze sladké, uzené a pálivé - nálev NIKDY nesolím ,2 L vody , 2 litry octu , 10 kuliček nového koření , 20 kuliček barevného pepře , 10 Vavřínů a tři lžíce cukru nechám přejít varem a nechám vychladit a zaleju studeným nálevem - nechávám je 21 dnů v chladu a temnu , potom jsou .......
1 odpověď