Zeleninová polévka s kapánímJaro je v plném proudu a konečně je to znát i na počasí. Přesto nás ještě sem tam může přepadnout studený déšt nebo ostrý vítr. Na zahřátí pak dobře poslouží svěží, přesto vydatná zeleninová polévka s vaječným kapáním. Jak na ni? Suroviny 1/2 menšího květáku 2 brambory 2 mrkve 1/2 pórku mražený hrášek 2 lžíce másla 2 rovné lžíce hladké mouky 2 stroužky nadrobno nasekaného česneku mletý kmín sůl pepř špetka majoránky petrželka nebo pažitka na posypání Kapání: 1 vejce 1 lžíce vody 2 lžíce hladké mouky sušený libeček špetka soli Postup přípravy receptu Mrkev nastrouháme na hrubo, zbylou zeleninu na kousky. Rozpustíme máslo a mrkev, pórek a česnek osmažíme. Po chvíli přidáme mouku, zamícháme a a zalijeme vodou. Když začne polévka vařit, přidáme květák a brambory. Osolíme, dáme kmín vaříme téměř do měkka. Mezitím uděláme v hrnku kapání. Připravíme mikrotenový sáček a čistý hrnek. Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, a ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do polévky. Nakonec přisypeme hrášek a polévku už vaříme jen cca 3-5 minut. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Na talíři posypeme čerstvými bylinkami.