Já vypěstoval do plodu, úžasná chuť, s koupeným se nedá vůbec srovnat.
Můj postup: Odříznout asi 2cm pod růžicí, očistit od zbytků plodu, zasypat prachem z dřevěného uhlí! (dezinfekce), nechat pár dní zaschnout, zasadit do substrátu s pískem, překrýt sáčkem, dát na okno a vydržet! Listy růžice je možné zkrátit (řezné rány zasypat), pokud začne plesnivět, sáček sundat, ale vydržet! Většinou i úplně uschlá růžice asi po 3 měsících pustila kořínky a začala růst!
Přeji hodně úspěchů s pěstováním!
Problém je spíš ve ztrátě autority učitelů jak u dětí, tak u rodičů. A v tom, že základní školy málo naučí.
Sám mohu porovnat. Syn osmileté gymnázium, naprostá spokojenost a nástup na VŠ. Dcera kvůli tehdejšímu zásahu ministerstva bohužel mohla nastoupit jen na šestileté a ty dva roky jí pak neskutečně chyběly!
Já platím výhradně kreditkou a nedám na ni dopustit. Byly i měsíce, kdy mne zachránila, protože jako OSVČ jsem neměl stálý příjem, to jsem se ale musel smířit každý měsíc s úrokem cca 2 procenta z dlužné částky.
Po každém pohybu mi ale přijde SMS, takže mám stále přehled kolik jsem utratil a kolik ještě mohu čerpat. Každé vyúčtování většinou obratem doplatím, někdy i dřív, pokud mám větší vydaje. Prostě si stále udržuji dostatečný kredit.
Na druhou stranu mi ale nehrozí, že by mi chyběly peníze na běžném účtu pro stálé platby a inkasa. Chce to ale udržovat si přehled o financích a ne jen bezhlavě utrácet!
Dřív když jsem něco potřeboval, zašel jsem do banky, chvíli si počkal a vyřídil to se mnou pracovník, který se právě uvolnil. Dnes se musím objednat minimálně týden dopředu na určitou hodinu, navíc se poradci neustále mění a občas mi volají z banky, že můj poradce by mi rád něco nabídl a snaží se mne opět objednat za týden na určitou hodinu. Takže bych měl jet 30km jen aby si někdo v bance napsal čárku? Dnes už neslouží banka klientům, ale klienti bance!
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Netuším kdo s tímto nesmyslem přišel, neustále se v článcích opakuje, ale nebojte se a vyzkoušejte to!
I když jsme tomu také dlouho věřili, jednou jsem koupil velký trs banánů a doma ho rozdělil na tři díly. Jeden nechal volně, druhému zabalil stopku alobalem a třetí dal do lednice. Při pokojové teplotě začaly hnědnout po pár dnech, v lednici vydržely v pohodě skoro tři týdny!
Proč je asi v obchodech skladují v chladících boxech? Ještě se vám nestalo, že dovezli paletu a banány byly studené a mokré, jak se v teple orosily?