Kdysi dávno, před cca čtvrt stoletím jsem četl článek, kde varovali před tím, že následky používání chemie v potravinářství se nemusí projevit hned. Projeví se třeba za třicet let nebo u potomků zasažené generace. Bude mi 52 a mnoho mých kamarádů vrstevníků už tu není kvůli různým formám rakoviny. A to žili relativně zdravě. A kolik za poslední dekády přibylo různých alergií i u dětí.
Jasně, bez chemie se dnes neobejdeme, ale dlouhodobé užívání asi nějaký vliv má.
Černobyl?
Není, nesmysl je ta rakovinotvornost, naopak, arsen je zapotřebí pro dozrávání kmenových buněk, a jeho nedostatek vede ke zkrácení telomerů, což je jedna z věcí které můžou vést až k rakovině.
Kyselina dimethylarseničná je navíc naprosto bezpečná forma, předávkovat se s ní prakticky není možné.
Jasně. A navíc arsen houbě dodává svěží lehce ostrou až mírně česnekovitou chuť.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ať je rád, že ještě žije a může si V ÚSTRANÍ a v klidu dožívat.
1 odpověď