Nějaký zakrslý...
Právě, že husičku poznám, v sobotu jsem jednu domácí dělal. V pondělí jsme byli v oblíbené restauraci na profi husím menu. A týden před jsem jich pět zabíjel, škubal... Takže se mi ta stehna zdají opravdu nějaká malá. Hlavně délka té kosti, anatomií to fakt odpovídá spíš kachně.
Nekoupili jste náhodou tzv. husokachnu (mularda)?
Nekoupil😀
Tradičně se v české kuchyni hluboký talíř používá na polévku. Nikdy se nepouživá pro druhé jidlo jako je husa s knedlíkem a zelím. To byl úlet. A ještě to bylo v talíři naházené tak nějak divně. Trochu víc snahy by to chtělo přístě.
Ale ale ale, znavu musim podotknout, ja jsem to do bileho talire chtel dat, tod vse 😀😉
Někdo k huse ap.má rád bram.knedlíky já je nemusím,možná by bylo vhodnější k tomu udělat hrnečkové kn. a proč na hluboký talíř?-nevypadá to pěkně Zdenku,ale sbíhají se mi sliny a v pátek na ni jdeme s červ.zelím.Jinak super video a bez těch vstupů kuchařů-ruší to
Hrnickovy knedlik neznam a proc do hlubokeho bileho talire. Protoze jsem chtel😀
No to se dalo čekat a ani se jím nedivím. Škubánky sním, ale v restauraci bych si je sám nedal... 🙂 Takže mne jejich nenadšení nepřekvapuje.
Strachu některých cizinců z máku se nemůžete divit. V řadě zemí v Asii (a nejen tam) je za pouhé přechovávání, natožpak převážení nebo dokonce prodej drog dlouholetý žalář či dokonce trest smrti. A mák je tam synonymem a symbolem pro opium, morfium i heroin - tedy pro tvrdé drogy. Tažení proti máku a jeho pěstitelům je tak ostré, že jej nelze v těch zemích ani pěstovat, ani koupit jako potravinářský a myslím si, že byste měli fakt problém, kdyby u Vás třeba v Thajsku na letišti našli makové buchty.
Možná byste neskončili na 10 let v lochu, ale na pár týdnů až měsíců (než by se to vysvětlilo a než by o tom rozhodl, doufejme, nějaký inteligentnější soudce) nejspíš ano. Protože i policisté a celníci mají většinou v hlavě zjednodušené rovnítko mák = hrozná, smrtící droga... Takže bych to tam vozit fakt nezkoušel.
Pobavila mne ale Číňanka s pařátky. Sám jsem to nikdy nejedl, ani nevím jak to jíst a nemyslím si, že by to bylo moje gusto, ale alespoň si hoši vyzkoušeli, že kultury a chutě mohou být různé. A že my, co by sledující, bychom měli být tolerantnější, pokud cizincům některé naše jídlo nechutná. Jinou věcí je, jak toto hodnocení sdělí. Jestli jako slušně vychovaní lidé nebo jako primitivní sprosťáci. Nebo dokonce tak jako obvyklí Australané 😄
PS: Dnešní Australance se tímto omlouvám. Jako Chris sice zdaleka nebyla, ale reagovala překvapivě normálně. Rozhodně vhodněji než narcistní učitel Wade... 😕
Jako primitivni sprostaci? Pardon ale ja vam nerozumim. Ochutnal, nechutnalo, vyjadril se slusne, tod vse. Takze kdyz mi neco nebude chutnat, tak se budu pretvarovat?
Poprvé jsem je jedl v 1952,ale toto vydávat za škubánky poprvé.Je uplně jedno co stím vyváděl.V TV jsem viděl kuchařku jak umíchachala brambory,opekala je a měla stím uspěch.Ten kuchař Zdeněk zřejmě nemá páru co škubánky jsou.Protože,když pravé škubánky opeču,tak zmizí chuť a je to zase obyčejný brambor.
Prominte ale stale jsem nejak nepochopil vasi odpoved a Jake jsou ty prave? Ja si myslim ze je kuchar delal podle receptu sve babicky. Nemyslim si ze vari tak spatne 😉
1
Sledujících
0
Sleduje
1
Sledujících
0
Sleduje
Tushara mi je taky líto.. něco se s ním děje, vždycky byl takový ,, normální" a teď ,jakoby se měnil v alkoholika 😒 a takový šikovný chlap to je..
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Nebojte, kuchar mu to zatrhne, to chlastani.
3 odpovědi