Ani mne netěší vysoké ceny piva, ale také mne netěší vysoké ceny másla, pečiva, masa, drogerie, nafty, bydlení apod. Článek psal evidentně autor, který toho o výrobě piva a provozování restaurace mnoho neví. Naprosto nemá pravdu v tom, že je za drahým pivem pouze nenazranost. Pracuji jako obchodní manažer právě pro pivovar, denně komunikují s provozovateli restauraci. Tedy po pravdě,jak to je. 1. Zvýšení cen energií a DPH se do cen piva výrazně promítlo. Nelze totiž brát v úvahu jen energii na výrobu piva, ale také to, že došlo k výraznému zdražení surovin, ze kterých se pivo vyrábí. K tomu stouply náklady na dopravu a také jsou vyšší náklady na zaměstnance. Pivovar má také náklady na údržbu apod. Zkrátka vše se zdražilo. V našem pivovaru jsme se snažili ceny udržet, ale nešlo to. Byli bychom v mínusu. 2. Paradox je také v tom, že lidé začali šetřit a v restauracích klesla spotřeba piva. Co to znamená? Čím méně lidí pivo pije, tím je dražší. Proč? Protože pokud pivovar sníží výrobu má vyšší náklady. Čím více se totiž piva uvaří, tím nižší jsou náklady a tedy i cena. 3. A jsme u restauraci - nejsou nenažrani. Čím méně hostí jim chodí, tím vyšší musí dát marže jinak nepřežijí. Provoz restaurace je náročný. Vysoké nájmy, které se s trendem zdražování vyšplhali nahoru, drahé energie, zaměstnanci, údržba, to vše je neskutečně drahé. Je třeba si uvědomit, že v restauraci neplatíte pouze za pivo, ale za kulturu, obsluhu, vybavení, světlo, teplo apod. Pokud chce někdo v restauraci pivo za cenu lahvace ze supermarketu je to nesmysl.
Děkuji za Váš příspěvek. Konečně někdo normální.
Vážená paní kde máte obsluhu kde máte elektriku kde máte vodu kde máte teplo taky si dokážu koupit sud piva za 25 korun ale musím si pro něj dojet musím si ho sám čepovat nehledě na to že i tu elektriku platím ale do hospody chodím jen pro to že se rád vidím s přáteli taky dokážu uvařit pro 5 členou rodinu guláš za 50 Kč na osobu než jít na guláš za 150 ale musím si dojet............ Tak si laskavě seďte doma objednejte si Mekač za litr a pijte jen pivo v akci
Dobře napsáno. Já nechápu,proč se pořád řeší hospody,ceny piva a jídla. Proč se neřeší ceny běžných potravin? Každý kdo vyčepoval na zahradě sud piva tak ví, jak by se měla dělat hospoda. To jsou u mě hlupáci,kteří vůbec nemají sebemenší ponětí co to obnáší. Nakonec si to dnes každý ( bohužel) může sám vyzkoušet.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
To je zase blbost. Už opravdu nevíte o čem psát?