Dolní Město
Před 16 dny
Vážení,
rádi bychom vás informovali, že MAS Královská stezka poskytuje poradenství a pomoc s podáním žádosti o dotaci v programu Nová zelená úsporám Light pro obyvatele území MAS Královská stezka - nově i na výměny starých kotlů a dalších neekologických zdrojů tepla v programu NZÚ Light (pro stejné typy oprávněných žadatelů jako v NZÚ light, tzn. starobní důchodce, osoby pobírající invalidního důchod 3.stupně, případně příspěvek na bydlení či přídavek na dítě).
 
Příjem žádostí o dotaci na výměnu zdrojů pro seniory a domácnosti s nižšími příjmy bude otevřen dne 3. září 2024 v 10.00 hod.
 
POZOR! – Pokud je žadatel nebo člen domácnosti starobní důchodce, nesmí vlastnit žádnou další stavbu pro bydlení, a to včetně bytu v bytovém domě nebo členský podíl v bytovém družstvu, který mu zajišťuje možnost užívání bytu. Výjimkou jsou starobní důchodci zahrnutí do okruhu společně posuzovaných osob v žádosti o příspěvek na bydlení v dané nemovitosti nebo v žádosti o přídavek na dítě žijící ve společné domácnosti s žadatelem.
 
DOKUMENTY PŘEDKLÁDANÉ  ŽADATELI :
 

1. Fotodokumentace stávajícího zdroje – (detail výrobního, popř. typového štítku; viditelné napojení na otopnou soustavu, v případě spalovacích zdrojů také na komínové těleso)
2. Dokument prokazující vlastnictví bankovního účtu žadatele – jedná se o jakýkoliv dokument jednoznačně prokazující vlastnictví bankovního účtu uvedeného v žádosti. Účet, který žadatel v AIS SFŽP ČR označí jako dotační, bude účtem, na který Fond proplatí podporu.
3. Dokument prokazující čerpání příspěvku na bydlení, důchodu nebo přídavku na dítě, v případě čerpání přídavku na děti, žadatel předloží MAS/EKIS také úřadem práce potvrzenou žádost o přídavek, případně jiné potvrzení o zahrnutí do společně posuzovaných
osob.
4. Zpráva o navrhovaných opatřeních (odborný posudek) – závazný vzor a pokyny pro vypracování jsou zveřejněny na webových stránkách programu. Zpráva musí být potvrzena pracovníkem místní akční skupiny České republiky (dále jen „MAS“), nebo pracovníkem Energetického konzultačního a informačního střediska (dále jen „EKIS/M-EKIS“)
5. Záznam o návštěvě na místě – závazný vzor jsou zveřejněny na webových stránkách programu. Záznam musí být potvrzen žadatelem a pracovníkem místní akční skupiny České republiky (dále jen „MAS“), nebo pracovníkem Energetického konzultačního a informačního střediska (dále jen „EKIS/M-EKIS“)
6. Doklad o kontrole technického stavu a provozu stávajícího spalovacího stacionárního zdroje na pevná paliva o jmenovitém tepelném příkonu 10-300 kW (včetně), sloužícího jako zdroj tepla pro teplovodní soustavu ústředního vytápění, jehož platnost neskončila dříve než v posledním topném období předcházejícímu výměně zdroje – předkládá se pouze v případě podpory na výměnu kotle na tuhá paliva.
7.Dokument prokazující splnění požadavku na klasifikační třídu průměrného součinitele prostupu tepla obálkou budovy dle vyhlášky č. 264/2020 Sb. popř. 78/2013 Sb. Předkládá se v případě žádosti o podporu na výměnu plynového kotle (popř. plynových topidel)
Kontakt pro více informací: Ing. Barbora Elsaghier, tel: 799 114 146 ; Mgr. Gustav Charouzek, tel: 774 489 322, email: kancelar@kralovska-stezka.cz