Dolní Město
Před 15 dny
Tak máme zase jednu velkou radost.
 
Naše obec přihlásila svůj Obecní dům do prestižní celostátní soutěže STAVBA ROKU 2024. Konkurence obrovská, ale nebylo co ztratit. 
 





Soutěž je dvoustupňová. Ze všech přihlášených staveb porota nejprve vybere zhruba třetinu staveb, kterým udělí titul NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU 2024. Z nominovaných staveb je následně vybráno několik staveb roku.
 
Z celkem 116 tuzemských staveb vybrala letos porota 38 staveb, které obdržely titul NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU 2024. A náš Obecní dům je mezi nominovanými!
 
Vyhlášení nominací letošního 32. ročníku s předáním diplomů aktérům nominovaných staveb se uskutečnilo 2. září 2024 v Dopravní hale Národního technického muzea v Praze.
 
Generálním mediálním partnerem je  CNN Prima NEWS.
 
Hlavními partnery letošního 32. ročníku jsou tradičně společnosti BAUMIT, CEMEX, Wienerberger a Česká agentura pro standardizaci.
 
Slavnostní nominační večer byl vysílám v přímém přenosu ve spolupráci se CNN Prima NEWS a ČTK. Záznam z večera je ke zhlédnutí zde (Obecní dům U Muchů je vyhlášen ve 45. minutě záznamu) : https://youtu.be/fKuzZCJIh1M
 
Slavnostní galavečer Stavba roku 2024 proběhne 8. listopadu 2024 od 20:00 v RUDOLFINU v Praze. Zde bude z nominovaných staveb vybráno několik absolutních vítězů. S ohledem na konkurenci považujeme získání titulu NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU za vítězství tradiční venkovské architektury a maximum možného, kam až mohl náš Obecní dům dosáhnout. 
 
Obec Dolní Město tímto ještě jednou děkuje celému tvůrčímu kolektivu, který se na stavbě podílel. Porotě soutěže patří náš dík za čas a energii věnované celé soutěži a propagaci architektury celkově.