Obrácený vepřový řízek. Šťavnatá klasika s překvapením pod křupavým trojobalem
Před 1 dnemObrácený řízek: vepřové (kuřecí) maso na řízky, vejce, strouhanka, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, olej na smažení a citrónKřehoučké vanilkové rohlíčky poprášené cukrem. S kávou hotový ráj na zemi
Před 3 dnyVanilkové rohlíčky: mouka hladká 320g, cukr moučka 170g, máslo 320g, ořechy vlašské strouhané 150g, vanilkový cukr, skořice a práškový cukr, vanilkový cukr na obaleníLInecká kolečka. Kotouče sladkého štěstí, kterým neodoláte
Před 6 dnyLinecká kolečka: Těsto - mouka hladká 240 g, cukr moučka 90g, máslo 160g, vanilkový cukr 1 kus, vejce 1 kus a nastrouhaná kůra z jednoho citrónu Dále: jedlá soda, rybízová marmeláda a práškový cukr na ozdobuKřehké pracny, oříškovo-kakaová klasika, která nesmí chybět u vašeho stolu
Před 8 dnyPracny (medvědí tlapky): máslo 300g, mouka hladká 350g, cukr moučka 250g, vlašské ořechy mleté 150g, kakao 40g, skořice 1 lžička, hřebíček mletý a práškový cukr smíchaný s vanilkový na obaleníOřechové košíčky polité čokoládou. Luxusní příbuzní tradičního cukroví
Před 10 dnyOřechové košíčky: Těsto - mouka hladká 160g, máslo 160g, vanilkový cukr 1 kus, vejce 1 kus, cukr práškový 85g a vlašské ořech strouhané 150g Náplň - cukr 160g, vlašské ořechy strouhané 230g, dětské piškoty 120g, vanilkový cukr 1 kus a smetana 370g Poleva - čokoláda 200g a stoprocentní tuk 70g Oříšky na ozdobuPlněné ořechy s křehkou skořápkou a měkkým sladkým vnitřkem
Před 13 dnyPlněné ořechy: cukr moučka 150g, máslo 210g, mouka hladká 300g, nastrouhané ořechy 80g, kakao 1 polévková lžíce, kůra z jednoho citrónu. Náplň: nastrouhané ořechy 210g, mléko 100g, smetana 100g, práškový cukr 120g a máslo 120gSmažák, dnes si Děda přichystal absolutní českou klasiku
Před 15 dnySmažený sýr se šunkou: sýr tvrdý ( eidam) 400g, šunka 100g, vejce 3 kusy, mouka hladká, strouhanka, olej na smažení a tatarská omáčkaFrancouzský salát je ideální večeří pro po dni v práci
Před 17 dnyFrancouzský salát: brambory vařené a oloupané 250 g, jablka oloupaná 150g, hrášek sterilovaný 100g, okurky sterilované 100g, mrkev vařená 150g, celer vařený 50g, petržel vařená 50g, majonéza 200g, zakysaná smetana 50g, ocet 1 lžíce, cukr 20g, worcestrová omáčka, sůl, pepř a citronová šťávaZávitky ze šunky v aspiku nejsou v Dědově podání alchymie, ale jednoduchý recept
Před 20 dnyZávitky ze šunky v aspiku: voda 1250g, víno bílé suché 250g, želatiny 80g, ocet 200g, cukr 30g, cibule 150 g, mrkev, celer, petržel 150g, celý pepř, nové koření, bobkový list. Šunka francouzský salát (ne no jiný) a ozdoba.Dědova pomazánka Palivec ohřeje každého hladovce
Před 22 dnyPomazánka Palivec: tvaroh 250g, cibule 70g, máslo 120g, pivo 50g, sůl, feferonky, drcený kmín, paprika mlet a pepřTygří krevety jako z restaurace, takový je nejnovější Dědův recept
Před 24 dnyTygří krevety: tygří krevety 1000g, olivový olej, máslo, sůl, cibule 30g, česnek 3 stroužky, čerstvý zázvor 20g, kurkuma půl lžičky, chilli, bílé víno suché 30g, citronová šťáva 1 lžička a hrubě nasekaný koriandrKrálík na houbách podle Dědy přinese trochu Itálie na váš stůl
Před 27 dnyKrálík na houbách: králík (stehna, hřbet) 1000g, cibule 80g, bílé víno suché 150g, citronová šťáva 15g, máslo 30g, slanina 60g, smetana 250g, sůl, mletý pepř, mouka hladká na obalení, houby čerstvé nebo mražené 250g a vývar z kostíŘízky z býčích žláz podle Dědy jsou zdravou a chutnou alternativou normálním
Před 29 dnySmažené býčí žlázy: býčí žlázy, mléko, sůl, pepř, mouka hladká, strouhanka, vejce, olej na smažení a citrónSladkokyselé kuře á la Dnes vaří děda vás nenechá hladovými ani nespokojenými
Před 1 měsícemSladkokyselé kuře: kuřecí prsa 350g, červená paprika 1 kus, zelená paprika 1 kus, ananas konzervovaný 150g, mrkev 120g, cibule 50g, kečup 3 lžíce, cukr 2,5 lžice, ocet, 2 lžíce, sojová omáčka tmavá 1 lžíce, mouka hladká, kukuřičný škrob, olej na smažení, chilli a 2 vejceKuřecí rarášky jsou rychlá mňamka od Dědy
Před 1 měsícemKuřecí rarášky: kuřecí prsa 600g, vejce 2 kusy, pivo světlé 100g, mouka hladká 150g, paprika mletá, worcester, dijonská hořčice, chilli, sůl, pepř mletý, prášek do pečiva 4g, solamyl olej na smaženíKuřecí stehna na černém pivu jsou nejlepší s tuplákem a chlebem
Před 1 měsícemKuřecí stehna na černém pivu: kuřecí stehna 15000, sůl, mletý pepř, worcester, sojová omáčka, mletý kmín, majoránka, česnek 4 stroužky, čerstvý zázvor 20g, plnotučná hořčice, libeček, černé (tmavé) pivo, cibule 80g a máslo 40g.Balkánská fazolová polévka s uzeným masem od Dědy
Před 1 měsícemBalkánská fazolová polévka s uzeným masem: uzené maso 350g, fazole bílé 150g, olej 60g, mrkev 200g, celer 200g, cibule 100g, rajčatový protlak 60g, česnek 30g, sůl, pepř mletý, saturajka, libeček a petrželka na ozdobuLetos si luxusní Svatomartinskou husu díky Dědovu jednoduchému receptu můžete upéct i vy
Před 1 měsícemSvatomartinská husa: husa, sůl, kmín, mouka hladká a vývar z kostíSalát Rumcajs je pálivým potěšením od Dědy, které by odmítl snad jen starosta Humpál
Před 1 měsícemSalát Rumcajs: salám gothajský 250g, okurky sterilované 100g, cibule 40g, feferonky nakládané 60g, kapie 50g, paprikový salát sterilovaný 40g, majonéza 150g, Worcestrová omáčka , hořčice, ocet, cukr, pepř a sůlJablečné knedlíčky s marcipánem jsou sladký dezert od Dědy
Před 1 měsícemJablečné knedlíčky s marcipánem: jablka, marcipán 150g, listové těsto 300g, vejce na potření 1 kus, skořice mletá, smetana 300g, žloutky 4 kusy, cukr 50g, vanilka, a práškový cukr na posypáníRecept na přání. Patizonová polévka zahřeje i zasytí
Před 1 měsícemPatizonová polévka: očištěný patizon 500g, brambory očištěné 250, mrkev očištěná 150g, cibule 80g, máslo 50g, smetana 250g, sůl, mletý pepř, muškátový květ a vývar z kostí nebo zeleninyDědův salát je jednoduchý, rychlý a pochoutkový
Před 1 měsícemPochoutkový salát: gothajský salám 100g, šunka 100g, okurky sterilované 100g, cibule 20g, hrášek 100g, majonéza 150g, hořčice, Worcesterová omáčka, ocet, cukr, pepř, sůl a smetanaJablka v županu krásně doplní nedělní tabuli
Před 1 měsícemJablka v županu: jablka, listové těsto, smetana 250g, mléko 250g, vanilkový puding 25g, cukr 40g, rozinky, skořice, rum, vejce 1 kus, Péct při 200 stupních prvních 10 minut a potom při 180 stupních dalších 10 až 20 minut podle velikosti a zralosti jablek.Perfektní sváteční oběd, myslivecká hovězí pečeně podle Dědy
Před 1 měsícemMyslivecká hovězí pečeně: hovězí maso 750g, kořenová zelenina 180g, cibule 50g, máslo 50g, divoké koření, slanina 30g, citrón 1 kus, víno bílé 80g, mléko 250g, smetana 250g, mouka hladká 50g, ocet 10g, vývar z kostí, cukr 15g, nakládané houby, kapary, cibule, okurka nakládaná, sardelová pasta, sůl a pepř.Francouzské kuře s rajčaty a olivami podle Dědy
Před 1 měsícemKuře s rajčaty a olivami: kuře, slanina, olivový olej, cibule, česnek, loupaná rajčata, olivy, petrželka, víno bílé, lilek, mouka hladká, olej, sůl a pepřLuxusní variace klasického tataráku, tartar z lososa
Před 1 měsícemTartar z lososa: losos, cibule (šalotka), bílý pepř, hořčice, kapary, worcester, citronová šťáva, petrželka a sůl.Salát z uzené makrely podle Dnes vaří děda
Před 2 měsíciSalát z uzené ryby: uzená ryba, brambory vařené, cibule, majonéza, ocet, sůl, pepř, cukr a citronová šťávaMasová specialita od Dědy, která nesmí chybět na žádné zabijačce
Před 2 měsíciZabijačkový bůček: bůček bez kosti 750g, cibule 250g, sádlo 60g, vepřový mozeček 300g, sůl, pepř, majoránka, česnek, nové koření mleté a vývar z kostíJablková žemlovka od Dědy dovádí českou klasiku k dokonalosti
Před 2 měsíciJablková žemlovka: veka (rohlíky) 200g, mléko 500g, vejce 3 kusy, jablka 700g, rozinky 30g, rum, cukr 100g, skořice, vanilkový cukr, sůl, máslo 120g a cukr práškový 90g"Kost s dírou" je Milánská specialita, zvaná též osso buco
Před 2 měsíciOsso buco: osso buco z hovězího nebo telecího masa, mouka hladká, cibule, řapíkatý celer, mrkev, česnek, vývar z kostí, bílé víno, rajský protlak, oloupaná rajčata, sůl a pepřChuť jižní Francie na talíři, to jsou krůtí plátky po provensálsku od Dědy
Před 2 měsíciKrůtí plátky po provensálsku: krůtí maso, olivový olej, máslo, cibule, rajčata, bílé víno, rozmarýn, tymián, oregano, česnek, vývar z kostí, mouka hladká, sůl a pepř.Sterilování znamená spoření, papriky koupené v akci tak uchováte na dlouhé měsíce
Před 2 měsíciPapriky sterilované: papriky na jeden litr nálevu, 650 ml vody, 250 ml. octa, 125g cukru 26g soli, dále hořčičná semínka, nové koření, bobkový list, celý pepř a olej 2 polévkové lžíce do každé skleniceDopřejte si méně známou masovou pochoutku pekařský řízek z vepřového bůčku podle Dědy
Před 2 měsíciPekařský řízek z vepřového bůčku: vepřový bůček 800g, uzená plec 120g, žemle 70g, mléko na namočení žemle, máslo 50g, vejce 1 kus, sardelová pasta 15g, petrželka sekaná, sůl, mletý pepř, mouka hladká na posypání a bílé víno suchéDíky dědovi už nemusíte do cukrárny pro žloutkové věnečky
Před 2 měsíciŽloutkové věnečky: voda 200g, máslo 80g, mouka hladká 160g, cukr 10g, sůl 1 g, vejce 5 kusů,, náplň: mléko 300g, cukr 80g, vanilkový cukr10g, šlehačka 300g, pudinkový prášek vanilkový 60g a fondán nebo cukr na potaženíDědova vepřová žebírka přinesou na váš stůl chuť Balkánu
Před 2 měsíciVepřová žebírka po balkánsku: vepřové kotlety 650 g, mouka hladká na obalení, cibule 150 g, česnek 30 g, rajčata 500 g, balkánský sýr 150 g, sůl, mletý pepř, olivový olej na potření a vývar z kostíDěda připravil vnoučatům vajíčkovou pomazánku, ale pochutnat si můžete i. vy
Před 2 měsíciVajíčková pomazánka: vejce, okurky sterilované, majonéza, jogurt, sůl, pepř, rajčata, okurka salátová, pažitka a cibuleVepřové na zelených paprikách ozvláštní jakýkoliv oběd
Před 2 měsíciVepřové maso na zelených paprikách: vepřová plec (krkovice bez kosti) 600 g, olej 80 g, cibule 100 g, paprika mletá 15 g, papriky zelené 700 g, mouka hladká 15 g, sůl, mletý pepř, rajčata 350 g, vývar z kostíŠkvarková pomazánka od dědy. Skvělá volba nejen pro chutnou svačinu
Před 2 měsíciŠkvarková pomazánka: škvarky, vejce vařená, okurky sterilované, cibule, hořčice, sůl, pepř, feferonka chléb, rajčata a petrželka na ozdobu.Děda se vydal do Mexika s jeho receptem na guacamole
Před 3 měsíciGuacamole: cibule, česnek, citronová šťáva, rajčata, avokádo, čerstvý koriandr, sůl, pepř a tortillové chipsyŠťavnatá konfitovaná kachna podle dědy vás okouzlí svou chutí
Před 3 měsíciKonfitovaná kachna: kachna, sádlo, sůl, dijonská hořčice a smetana.Míchat či nemíchat? Ochutnejte krupicovou kaši podle dědy
Před 3 měsíciKrupicová kaše: mléko 1000g, krupice 100g, cukr 30g, sůl 2g, cukr práškový, kakao, máslo (karamel a ovoce na ozdobu).Kuřecí roláda
Před 3 měsíciKuřecí roláda: kuřecí maso, žampióny, paprika čerstvá, vejce, slanina, šunka, máslo, sůl, pepř, mouka hladká a vývar z kostí.Crème Brûlée. Vyzkoušejte jeden z nejoblíbenějších moučníků podle dědy
Před 3 měsíciCrème Brûlée: smetana 500g, žloutky 6 kusů, cukr 100g, vanilinový cukr a karamel.Svíčková Wellington. Anglická klasika podle dědy
Před 3 měsíciSvíčková Wellington: pravá svíčková 800g, žampióny 250g, cibule 40g, listové těsto 250g, vejce 1 kus, hladkolistá petržel, sůl, mletý pepř, hořčice, kečup, worcester, vývar z kostí, olej a máslo.Niva smažená v těstíčku. Dědův recept vás okouzlí
Před 3 měsíciNiva smažená v těstíčku: Niva 500g, vejce 2 kusy, mléko 100g, mouka hladká 120g, slanina 100g, olej na smažení, máslo, marmeláda (ostružinová, rybízová, višňová, brusinky apod.) a víno červené.Dědův lahodný bezinkový likér vám určitě zachutná
Před 3 měsíciBezinkový likér: bezinky 2 litry, cukr 1 kg, vanilinový cukr 2 kusy, voda 1 litr, rum 0,5 litru a instantní káva 2 lžíce.Máslové kuře. Indická specialita podle dědy
Před 3 měsíciMáslové kuře: kuřecí stehna bez kosti 5 kusů, jogurt 50g, cibule 60g, citronová šťáva 20g, sůl, kurkuma, drcený kmín, garam masala, chili, mletý koriandr, česnek 20g, čerstvý zázvor 20g, máslo 40g, konzervovaná rajčata 400g, smetana ke šlehání 200g.Nejlepší kečup je domácí. Připravte si s dědou lahodnou rajčatovou klasiku
Před 3 měsíciDomácí kečup: rajčata 2000g, paprika čerstvá 150g, cibule 350g, česnek 20g, sůl 40g, cukr 250g, mletá paprika 10g, nové koření, hřebíček, bobkový list a skořice.Dědův recept na přání. Maminčino kuře osloví celou rodinu
Před 3 měsíciMaminčino kuře: kuře, máslo, slanina, cibule, vepřová játra, žampióny, sůl, pepř, široké nudle a olej.Taštičky plněné zelím. Křehká klasika podle dědy
Před 3 měsíciTaštičky plněné zelím: listové těsto 500g, zelí sterilované 350g, uzené maso 150g, špek 40g, cibule 50g, vejce 1 kus, cukr 40g, sůl, sezam na posypání.Dědův maďarský guláš. Nestárnoucí klasiku si zamiluje každý
Před 4 měsíciMaďarský guláš: hovězí kližka, sádlo, cibule, paprika mletá, vývar z kostí, česnek, paprikové lusky, rajčata, pálivá paprika, majoránka, sůl a pepř.Sýrové kuličky. Dědova lahůdka je nejlepší se skleničkou vína
Před 4 měsíciSýrové kuličky k vínu: mléko 250g, mouka hladká 150g, máslo 100g, sůl 5g, vejce 4 kusy, tvrdý sýr (comte) 50g a jeden žloutek na potření.Krůtí roláda. Klasická pochoutka podle dědy
Před 4 měsíciKrůtí roláda: krůtí prsa 800g, žampióny 50g, paprika čerstvá 50g, máslo 50g, mouka hladká 10g, slanina 60g, šunka 50g, špek 30g, sůl, mletý pepř, muškátový květ a vývar z kostí.Zapečený květák. Ochutnejte dědův recept na výborný letní pokrm
Před 4 měsíciZapečený květák: květák, strouhanka, cibule, (slanina), brambory, máslo, mléko 300g, mouka 40g, parmezán, gouda, sůl, muškátový květ a petrželka.Dědův těstovinový salát je skvělý nejen v letní dny
Před 4 měsíciTěstovinový salát: těstoviny, olivový olej, vinný ocet, česnek, slanina, červená cibule, cibule, niva, petrželka, sůl, pepř a rajčata.Smažené pikantní kuře. Správně štiplavý pokrm podle dědy
Před 4 měsíciSmažené pikantní kuře: kuřecí prsa a stehna bez kosti, kyselé mléko, mouka 200g, sůl 15g, pepř černý 5g, tymián 2g, bazalka 2g, oregano 2g, bylinková sůl 5 g, pepř bílý 10g, hořčice prášková 5g, paprika mletá 15g, česnek sušený 5g, zázvor 5g a olej na smažení.Bruschetta. Připravte si s dědou jednoduchý italský pokrm
Před 4 měsíciBruschetta s rajčaty a bazalkou: bageta, rajčata, cibule, česnek, olivový olej, sůl pepř a bazalka čerstvá.Gazpacho. Jednoduchá specialita podle dědova receptu
Před 4 měsíciGazpacho: rajčata, papriky červené, paprika zelená, okurka salátová, cibule červená, česnek, bazalka čerstvá, vinný ocet, olivový olej, sůl a pepř.Vídeňský řízek. Žádné triky, jen klasický pokrm podle dědy
Před 4 měsíciVídeňský řízek: telecí kýta nebo hřbet bez kosti, sůl, mouka hladká, vejce, smetana, strouhanka, olej a přepuštěné máslo. Salát: brambory 500g,okurky kyselé 100g, jarní cibulka 3 kusy, olej 40g, jablečný nebo vinný ocet 20g, vývar 150g, hořčice 10g, sůl a pepř.