Jak na podzimní svačinu: Pečené zelí s kapustičkami
Před 2 měsíciVariace na jedno jednoduché klasické jídlo – pečené zelí. Na pánvi chvíli podusím a nechám i trochu karamelizovat zelí s kapustičkami. Pak zalít řídkým těstíčkem ve vymazané formě a finito. Superjednoduchá rychlovka.Jak na parádní kuřecí plátky: poduste s dýní a zasypte bylinkami
Před 2 měsíciTakhl enějak vypadá, když vařím kuřecí plátky s dýňovým pyré, ale jsem lenivý vatáhnout mixér :) Dýni stačí na pánvi po krátkém podušení takhle jemně narušit vidličkou. Pak spolu s kuřetem ještě pěkně podusit a dýně se postará o zahuštění i krásnou omáčku. Na konci jsem zasypal čerstvým estragonem, ale to můžete vybrat už podle sebe.Dýně, zelí a houby v pánvi. Podzimní koncert chutí, kterého nebudete mít nikdy dost
Před 2 měsíciTahle pánev se jenom směje. Je tam karamelizovaná dýně, ke které postupně přidávám cibuli, houby, zelí a kapustičky. Špetka kmínu, ocet a malinko cukru. Dobře a postupně opéct. Je možné i malinko podlít, dokud zelí a kaupustičky nepovolí. Houby na videu jsou shiitake – budou skvělé i čerstvé hříbky nebo i žampiony. Na poslední fotce servírování s nočky, ale bude krásně fungovat i s rýží nebo s něčím bramborovým. Velká podzimní radost tohle jídlo! :)Blesková zapečená omeleta s hříbky, aneb další způsob jak zpracovat letošní houbovou úrodu
Před 2 měsíciMožná moje nejoblíbenější vaječné jídlo – rychlá verze frittaty. Základ z opečených zbylých vařených brambor. Přes ně pórek a nechat zavadnout. Vajíčka, hříbky na másle a nechat zapéct v troubě. Dá se to celé i na pánvi s otočením, ale je to docela akrobacie, takže trouba to jistí.Rýže s hříbky a kapustičkami, dynamické duo pro zpříjemnění vašeho podzimu
Před 2 měsíciTohle jsou moje typická podzimní jídla. Nic fancy. Vařená rýže rozmíchaná s podušenými hříbky a kapustičkami. Trošku parmezánu. Strašně dobré i ohřívané. Kapustičky jsou tady na silnější plátky (z každé kapustičky asi 3), které se pěkně opečou. Je to jen rychlejší varianta oproti polovinám.Kuřecí kousky s hříbkovou omáčkou, jednoduchý recept s koprovkovým finišem
Před 2 měsíciDnes nic složitého – jednoduché kuřcí kousky v omáčce s hříbky a koprem. Hříbky opékám dopředu a pěkně dozlatova pro extra chuť. Potom jednoduché podušení s vývarem a koprovkový finiš.Experimentální škubánky nasladko s jablky a skořicí
Před 2 měsíciTohle byl takový lahodný experiment, ale výsledek je tak moc dobrý. K směsi na škubánky jsem přidal jen strouhané jablíčko. Škubánky opekl na pánvi. Zalil rozpuštěným máslem a zasypal cukrem a skořicí. OMG! Musíte zkusit! :)Bramboračka, ve které stojí lžíce: s dýní a kadeřávkem
Před 2 měsíciTéhle bych mohl navařit klidně pořádný kotel. Základ z kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer), cibule a česneku. Pak dýně a brambory zhruba 1:1, kadeřávek a starší opečený chléb (nakrájet a opéct pod grilem v troubě). Chléb můžete dávat až do talíře nebo hned. Pařádně zahustí a je to pak ta práva podzimní polévka, co zahřeje.Dýňové těstoviny, které uděláte v jedné pánvi
Před 2 měsíciTohle je můj oblíbený způsob na zpracování dýně a s přimhouřením oka je skoro jednosurovinový. Dýni opeču a podusím doměkka. Jak je nakrájená na kousky, tak pak stačí už jen maličko pomačkat a omáčka je úplně dokonalá. A pozor, funguje nejen k těstovinám – použijte bramborové noky i opečené brambory.Sladké blaho plné ovoce, karamelizovaná jablíčka a švestky
Před 2 měsíciJednoduchý a pomalý recept na dokonalá jablíčka v karamelu. Začíná se s cukrem a jablky, pomalu nechat postupně karamelizovat. Švestky až v druhé polovině. Krásně povolí, rozpustí a obarví část už vytvořeného karamelu. Za mě dokonalost. Se žloutkovým krémem, na palačinky nebo lívance.Noky s kapustičkami a houbami shiitake jsou levné, chutné a přinesou na váš stůl trochu Asie
Před 2 měsíciDvojkombinace, která je neuvěřitelně dobrá. Nejprve shiitake pomalu na másle úplně dozlatova. Potom podusit společně s kapustičkami, které nakrájíte na plátky. Pak trochu sójové omáčky a medu. Znovu podusit. A ve finále jen trocha másla, vody a bramborové noky/knedlíčky/šulánky nebo klidně i vařené těstoviny. Mega dobrota! :)Dýňová polévka s kapustičkami od pana Cuketky zasytí i prohřeje za sychravých podzimních dnů
Před 2 měsíciTady začínám dobře opečeným základem – dýně, petržel a mrkev dozlatova. Pak cibule s pórkem do úplného zavadnutí a pak vše ostatní. Tahle polévka je pro mě synonymum podzimu. Nic moc náročného, ale přesně do tohohle upršeného počasí :)Jablíčka a nočky - vytvořte perfektní spojení na podzimním talíři
Před 3 měsíciMoje dve oblíbené suroviny – tvaroh a jablka v jednoduchém podzimním jídle. Jablíčka pečená (dají se ale i karamelizovat s cukrem na pánvi), k nim jednoduché nočky z tvarohu. Jablka můžete dát na nočky spolu s máslem a nějakou posypkou. Dají se i společně orestovat na pánvi – obojí skvělé! :)Pórková, hrášek a kolínka – jak na jednoduchou polévku
Před 3 měsíciStrašně jednoduchá a moc dobrá. Bez zahušťování a jen tak. Podušený pórek na másle s mrkví, hrášek později, aby si zachoval pěknou barvu. A na konec vařená kolínka.Jak na kuřecí plátky na másle s pórkem na páře v jedné pánvi
Před 3 měsíciMinimalistické comforting jídlo z jedné pánve. Jednoduše opečené plátky na másle. Po otočení se zasypou bylinkami a jemně nakrájeným pórkem. Stačí přiklopit a pórek se dodělá ve šťávě z kuřete a v páře. Za mě ideál! :)Lék na nepohodu: francouzské toasty jako z pohádky
Před 3 měsíciPošmourno a sychravo, je třeba vytáhnout zbraně těžkého kalibru – rustikální francouzské toasty s parádní krustou a dobře opečené. Na nich kupa pečených švestek s rumem a skořicí. Uff! :)Kolínka a hříbky jsou dokonalý pár: rychlovka, která vás překvapí
Před 3 měsíciKolínka jsou pro mě v kuchyni čím dál větší king! :) Tady mám k nim dvě složky – dušené hříbky na cibulce a rychle podušená cuketa v tenké vrstvě. Celé je to super jednoduché a moc dobré. A přesně tak by to mělo vždycky být :)Polévka do sychravého počasí: s hříbky a s hráškem
Před 3 měsíciPomalu se ochlazuje a me to nedá jinak, než postavit hrnec na pořádnou houbovou polévku. Čerstvé hříbky (ale fungují i sušené), brambory a zelený hrášek. Nic komplikovaného a i tak velká dobrota, když zrovna venku prší.Univerzální přísada do salátů: snadná pečená cuketa
Před 3 měsíciTohle je způsob jak se dá zpracovat i větší množství cukety docela snadno. Je z toho pak dost univerzální přísada do salátů a lehkých zeleninových jídel. Tady ji páruji jednoduše se sterilovanou cizrnou. A super jednoduchá zálivka s oliváčem, octem a čerstvou mátou. Dávám k řeckému jogurtu a dokonalé! :)Cuketa jak ji neznáte: na tenké stuhy a v omeletě
Před 3 měsíciTohle je úprava cukety, pokud chcete zrychlit její úpravu jako třeba tady v rychlé omeletě. Nakrájí se normálně struhadlem na tenké stuhy. Ty jsou pak měkké skoro za minutu po kontaktu s rozehřátým olejem, plus dělají moc pěknou texturu.Cuketový guláš: finta je šťouchaná cizrna
Před 3 měsíciKouzlo tady spočívá v přidání napůl rozšťouchané sterilované cizrny. Cizrna přispějě k zahuštění a má super vydatnost, která zelenině chybí. Jinak klasika, ale funguje to takhle děsně dobře a je to jedna z mých nejoblíbenějších kombinací na vege variaci guláše :)Jak na lívance z minutových vloček: zdravé a rychlé
Před 4 měsíciMinutové vločky můžete s moukou v poměru cca 1:1. Pak vejce, trocha mléka, prášek do pečiva a je vymalováno. Rychle jen s řeckým jogurtem a ovocem. Ale taky třeba pomalu s pečenými jablky a se skořicí. Velmi snadné :)Malinko odlehčená frankfurtská s cuketou
Před 4 měsíciPřebytky cukety fungují překavapivě dobře skoro v jakékoliv polévce. Tady konkrétně ve frankfurtské a super mňam. Je vhodné i na větší cukety, které už se nehodí na jinou úpravu.Lilek jako gyros – šťavnaté a pikantní kousky
Před 4 měsíciDocela sranda a funguje krásně. Lilek je potřeba nejprve dobře opéct. V téhle fázi nacucá většinu oleje, později je ale zase pustí. Po opečení lilek trochu zchladím přidáním vody, aby se nepopálilo koření. Pak přidám ochucení, promíchám a nechám vodu zase odpařit. Je takhle úplně dokonalý – měkký a šťavnatý. Takové perfektní malé kousky super dobrého lilku :)Rychlá a šťavnatá buchta se švestkami a mákem
Před 4 měsíciRychlovka z jednoduchého těsta se smetanou. Nahoru pořádná vrstva půlených švestek a to celé posypat cukrem s mákem. Pěkně to zkaramelizuje a hezky voní!Jak na bleskový kuskus z letních surovin
Před 4 měsíciPořád moje oblíbená finta na rychlý kuskus přímo na pánvi. Je třeba si vždy připravit libovolný zeleninový základ s rajčaty s trochou vody/vývaru, do kterého kuskus v závěru vaření rovnou přisypete, promícháte a necháte hydratovat přímo na pánvi pod pokličkou. K tomu libovolný protein – tady konkrétně vařené černé fazole. Teď v létě, moje oblíbená rychlovka a velmi úsporná! :)Jak si připravit kuře do krabičky? Krok za krokem
Před 4 měsíciTohle aktuálně moje nejoblíbenější příprava kuřete do krabičky. Po uvaření ve větším množství předem ho zchladím, dám do pytlíku a zmrazím. Kousky si pak postupně odebírám a přidám k jídlům do krabičky (saláty, kuskus ap.). Základ je na začátku dobře opéct, aby bylo kuře na povrchu zlatohnědé. Potom propéct pod poklicí. Nechat odpařit šťávu a skoro ji nechat připéct na povrchu pánve – její chuť se tím neskutečně zesílí. Poté povolit v trošce vody a kousky kuřete ve šťávě obalit. Chutná takhle úplně stejně jako rožněné kuře. Pokud máte větší množství, tak hlídejte rozmístění na pánvi, ať se kuře nedusí. Ideál na vícekrát nebo na velké výkonné plotýnce.Jak na přebytky letního ovoce – mléčná rýže to jistí
Před 4 měsíciMoc dobrý a jednoduchý recept na zpracování letního ovoce – broskve, nektarinky, meruňky. Mléčnou rýži dělám radši z vařené kulatozrné rýže (klidně na suši nebo na risotto). Méně se připaluje a ta fáze s mlékem je celá taková nějak víc předvídatelná :) Určitě zkuste! :)Letní okurkové osvěžení – studené polévka raz dva
Před 4 měsíciSuper rychlá zelená polévka s okurkou a řeckým jogurtem. Nic složitého, do pár minut hotová a parádně vychlazená. Led můžete vynechat, pokud máte čas polévku vychladit po rozmixování.Perfektní letní salát zvládnete i vy – rajčata, chléb a omeleta s bylinkami
Před 4 měsíciTohle je velmi snadná variace na chlebový salát panzanella – jedno z mých nejoblíbenějších jídel na léto. Tahle je obohacená o extra protein ve formě jednoduché omelety s bylinkami. Funguje to spolu úplně dokonale. Chléb buď starší tvrdší nebo opéct v topinkovači.Superjednoduché karbanátky – křupavé, uvnitř stále vláčné
Před 5 měsíciRychlé zpracování strouhané cukety se sýrem, který se postará o pěkně vláčný střed. Obalit stačí jen takhle ve strouhance, udělá to úplně perfektní křupavý povrch. Koření a drobné detaily okolo se nebojte změnit! :)Lívance jako malované a trošku opilé švestky k tomu
Před 5 měsíciV téhle podobě mám švestky asi nejraději – krátce podušené nebo pečené v troubě s cukrem a ovoněné troškou rumu. Jsou krásně měkké a hlavně pustí úpůně dokonalou šťávu, která spolu s cukrem udělá sirup. Dají se udělat i dopředu a pak jen nandávat, tady konkrétně na lívance :) Nic víc pak není potřeba.Jak na cuketu? Díl miliontýprvní – smažený a obalovaný
Před 5 měsíciJak na dobrou smaženou cuketu? Důležité je cuketu předem nasolit a nechat malinko vypotit. Cuketa s takto dobře ochutí a nebude mdlá. Zlepší se i struktura – je lepší, neý kdyby se smažila v syrovém stavu. Po nasolení jako by malinko změkne a zhutní. Obalovací mouka má jednoduchou směs koření, která přidá super výraznou chuť. Brambory & tatarka povoleny! :) :pKrupicová kaše a pečené švestky – letní jídlo od babičky
Před 5 měsíciUf, za mě jedna z nej kombinací ke krupicové kaši. Pečené švestky s cukrem s troškou rumu, tak aby změkly a pustily šťávu. Na krupicovou kaši a pořádně zasypat cukrem a mletým mákem. Pak polít rozpuštěným máslem... :)Když je venku vedro, hoďte do mixéru gazpacho
Před 5 měsíciMoje letní klasika, když se mi absolutně nechce vařit. Tohle je s převahou melounu a moc mu to svědčí. Může být malinko sladší, proto je potřeba víc dochutit octem. A čím víc vychlazené, tím lépe! :)Gyros z květáku, který jednoduše funguje
Před 5 měsíciTohle vypadá trošku mimo a asi by to ani nemělo fungovat. Překvápko ale je, že to funguje úplně dokonale. Trošku náhodný pokus o letní rychlovku bez dlouhé přípravy. Pokud máte rádi gyros a obalovaný květák, tak tohle je tak nějak 2v1 – přitom sestavení na plech nebo do formy je za pár minut. Za mě nej objev posledních letních dní! :)Lehký oběd, když je vedro – papriky, jogurt a okurka
Před 5 měsíciGrilované papriky zbavené slupky jsou moje letní surovina číslo jedna. Můžete si jich udělat opravdu hodně předem a pak je naložit. Pepčené loupané papriky ale můžete koupit už jako hotovou surovinu. K nim okurkový salát s olivami a solený řecký jogurt. Na fotce už mi chybí jen grilovaná pita nebo bageta! :)Perfektní dezert z grilu? Grilované meruňky s rumovým krémem
Před 5 měsíciMůj oblíbený hack ke grilu – grilované meruňky, broskve nebo jahody. A k nim jednoduchý žloutkový nebo pudinkový krém. Zjemněný máslem a voňavým rumem. Skvělé jsou i ovocné pálenky. Za mě top jednoduché kouzlo na grilu! :)Jak na ten nejvoňavější salát? Naklepejte okurky
Před 5 měsíciOkurky fungují podobně jako česnek v tom, že aroma vzniká až v při narušení tkání. Naklepání okurek uvolní jejich vůni a zlepší chuť. Stejně tak pomáhá nasolení předem. Tady mám naklepané okurky s jednoduchou letní zálivkou, bylinkami a chilli. Pro mě nej letní kombinace, třeba ke grilovačce :)Tomahawk na grilu: jak na pořádnou vepřovou kotletu
Před 5 měsíciTohle je moje oblíbená marináda na vepřové – olivový olej, česnek na plátky a hodně rozmarýnu. Samozřejmě sůl a pepř. Vše dávám na noc do lednice. V den grilování marinádu setřesu. Hlavně česnek, rozmarýn může zůstat. Za mě nej kombinace k vepřovému masu! :)Rychlá borůvková buchta: smetanová a kyprá
Před 5 měsíciMoje oblíbené těsto na bublaniny a buchty – nic složitého. Borůvky dávám rád klidně i zamražené. Na tohle užití jim to vůbec neubere a výsledek je stejně dobrý! :)Jak připravit parádní brambory na grilu: krok za krokem
Před 5 měsíciTohle je můj oblíbený postu na brambory na grilu. Nejprve si předvařím rané brambory ve slupce. Před grilováním je pak už jen jemně zmáčknu, potřu olejem a dopeču na grilu. Ke grilovačkám nedělám brambory jinak. Rozmáčknutí můžete i po grilování – záleží, jak moc se vám chce brambory hlídat a jak vypadá mřížka grilu. V obou případech chutnají stejně dobře! :)Tak dobré kuřecí špízky, že jich není nikdy dost
Před 6 měsíciHodně jednoduchá příprava předem. Nejdřív jednoduše naložené kuřecí kousky – můžete použít kuřecí prsa nebo kuřecí stehenní řízky. Naložit a nechat chvíli odležet, pak sestavit do špízků a mít připravené. Bojem k tomu jednoduchá hořčičná omáčka s koprem na potření. Doporučuju tyhle marinády neaplikovat v průběhu grilování – na grilu se spálí, plus si můžete rozetřít šťávu z nepropečeného masa. Takhle na konci je to parádní i bezpečné! :)Jak na lehkou a kyprou buchtu: kouzlo je v tvarohu
Před 6 měsíciTučný nebo jemný tvaroh dělá s buchtami divy! Tady zrovna zaručuje parádní kypré těsto, které je jen mírně nakyslé k broskvím. Jednoduchá kombinace, kterou rád používám k sezónnímu ovoci v létě :)Žádné pocení ani solení předem: cuketu rovnou na gril
Před 6 měsíciMůj oblíbený postup na cuketu – bez solení a vypocování předem. Šup rovnou na gril nasucho. Potom nechat mírně zapařit už dochucenou. Je takhle podle mě úplně dokonalá! :) Tady na raných bramborách a s rozdrobenou fetou a bazalkou. Tohle bych mohl v létě pořád asi.Letní oběd jedna radost: sendvič se šťavnatým lilkem
Před 6 měsíciTenhle sendvič je absolutní killer. Lilek griluju nasucho, bez solení. Osolí a ochutí se až společně s dalšími surovinami a zálivkou. Pod poklicí v misce lilek úplně dokonale změkne a nacucá všechnu dobrou šťávu/zálivku. Na grilovaný chléb jsem dal labneh, ale můžete víc různých mléčných složek – třeba řecký jogurt, ricottu i jednoduše žervé.Jak na dokonalé tvarohové knedlíky s meruňkami
Před 6 měsíciJak můžou být tak dobré?! :) Na těsto potřebujete jen tři suroviny – tvaroh, vejce a mouku. Pak rozpůlené a vypeckované meruňky a je vymalováno. Přidejte trošku cukru dovnitř meruňky, pokud chcete. Ale já dávám cukr až přímou na rozkrojené knedlíky – moučkový a kupu rozpuštěného másla.Jak na rychlý kuskus přímo na pánvi. Zvládne to úplně každý
Před 6 měsíciTohle je můj oblíbený postupna kuskus – přidávám ho přímo k zelenině se šťávou a trochou vody nebo vývaru navíc. Kuskus do sebe okamžitě nasaje všechnu šťávu ze zeleniny, stačí fakt jen pár minut a je hotový. Skoro nikdy ho nevěřím zvlášť, ale vždycky takhle přímo na pánvi v tenké vrstvě. Zkusit můžete s libobolným základem podle sezóny. Jen musí být na pánvi trošku mokro, aby se měl z čeho rehydradovat.Jak na skvělé topinky s paprikami: rychlý postup pod 15 minut
Před 6 měsíciSuper rychlé letní topinky s paprikami a s rajčaty. Náplň se dá udělat i déle předem, vychladit v lednici a dávat až později. Funguje skvěle se sladkou i pálivou paprikou. Místo rajčat můžete i sterilovaná sekaná/loupaná rajčata.Letní zeleninová buchta s cuketou, rajčaty a olivovým olejem
Před 6 měsíciSlané pečení, ale když zrovna není nálada na kynuté těsto. Hodně rychlé a efektivní pečení – základ skoro jako na buchtu. Nahoru sezonní zeleninu, olivy, kapary... Snadné a dobré :)Bleskovka s cuketou a čočkou: lehké ragú na tymiánu
Před 6 měsíciMoje oblíbená surovina pro rychlé vaření uprostřed týdne – sterilovaná luštěnina. Tady v kombinaci s rychlým dušeným ragú z cukety a rajčat. Vypadá to složitě, ale je to děsně jednoduché a rychlé. A jen pár sezonních surovin k tomu! :)Říkám jim ňamky, ale jsou to prostě cuketové placičky
Před 6 měsíciStrašně rychle udělané – nejsou ani moc moučné, ani moc tučné. Ale jsou úplně dokonalé a budete jich chtít vyrobit 4 plechy :D Jen strouhaná cuketa, feta, olivy, vejce... Trocha oregana a malinko česneku. Jako malý tapas nebo svačinka, když je sluníčko venku – dokonalost!Nejlepší dušená cuketa: stačí 3 ingredience
Před 6 měsíciTohle je teď moje absolutně nejoblíbenější úprava cukety – dušení v tenké vrstvě. Začnu s malou trochou vody a kouskem másla. Pak zprudka přivedu k varu pod poklicí, jen chvilku. Pak odklopit a nechat vyvařit vodu a cukety pěkně do změknutí. Dochucení úplně libovolné, tady naznačené se sójovkou, ale dělám ji takhle teď skoro ke všm jídlům :) Nutno zkusit!Extrémně dobrá a sladká cibulka: jak ji správně připravit
Před 6 měsíciTohle je jedno z mých nejoblíbenějších zeleninových jídel na grilu – grilovaná sladká cibulka. Cibulku je potřeba ze všech stran dobře ogrilovat, pak nakrájet, osolit a zakrýt. Setrvačností tepla se úplně dokonale udělá a zesládne. Plus sůl z ní vytáhne extra šťávu. Tady s fetou a řeckým jogurtem, ale funguje úplně dokonale i sama. Nikdy jí není dost!Celozrnné, ale děsně dobré: jahodové lívance na víkend
Před 7 měsíciTěstíčko na lívance je místo, kde vám užití celozrnné mouky projde úplně parádně a bez nějakých zásadních komplikací. Olej můžete nahradit máslem a jahody jakýmkoliv jiným topingem. Opečené na másle mají plně dokonale křupavé a voňavé okraje! :)Jak na skvělou hořčičnou omáčku i bez smetany
Před 7 měsíciMoje oblíbené vepřové plátky, tentokrát se super jednoduchou omáčkou z hořčice. Často bývá v receptech s ní smetana, ale není to fakt potřeba. Hořčice a troška medu spolu se šťávou z masa pěkně emulguje a udělá krémovou konzistenci. Nic složitého!Jak na snadnou večeři: kotletky, rajčata a bazalka
Před 7 měsíciI když je to vepřové, tak nic těžkého a tučného. Stačí miska nakrájených rajčat, trochu oliv a bazalka. Tuhle kombinaci spolu s jednoduchým základem na cibulce a česneku úplně zbožňuji. A jo – vývar není potřeba, můžete jen s vodou a třeba trochou vína na podlití.Upečte si skvělé placičky z batátů: minimum tuku
Před 7 měsíciHodně jednoduché a bez zbytečného tuku. Nastrouhané batáty stačí promíchat s vejcem a s moukou. Pak jarní cibulka a koření – tohle ale můžete parádně obměňovat podle sezóny a nálady. Upečené jsou raz dva! :)Šťouchané brambory s jarním hráškem: zkuste se soleným tvarohem
Před 7 měsíciDušený hrášek na másle a k němu tyhle potlučené brambory. Uvařit, slít a nechat vydýchat. Potlouct s máslem, přidat trochu mléka a pomíchat. Udělá se jim na povrchu taková dokonalá máslovo-mléčná kašička. Pro mě top! A samozřejmě solený tvaroh, na ten nedám dopustit! :)Krásně křupavé, uvnitř měkké: jak na cuketové řízečky
Před 7 měsíciTady asi jediná důležitá věc – cuketu je potřeba nakrájet na stejně silná kolečka, ty pak nasolit a nechat chvíli odpočinout. Sůl strukturu cukety naruší a zbaví vzduchových bublin. Cuketka je pak dobře ochucená a při tepelné pravě rychleji změkne. Jinak plná klasika, jen jsem měl panko strouhanku, tak bylo vše extra křupavoučké, ale jde to s jakoukoliv možnou :) K řízečkům brambory a tatarku samozřejmě!