Perfektní dezert z grilu? Grilované meruňky s rumovým krémem
Před 1 hodinouMůj oblíbený hack ke grilu – grilované meruňky, broskve nebo jahody. A k nim jednoduchý žloutkový nebo pudinkový krém. Zjemněný máslem a voňavým rumem. Skvělé jsou i ovocné pálenky. Za mě top jednoduché kouzlo na grilu! :)Jak na ten nejvoňavější salát? Naklepejte okurky
Před 1 dnemOkurky fungují podobně jako česnek v tom, že aroma vzniká až v při narušení tkání. Naklepání okurek uvolní jejich vůni a zlepší chuť. Stejně tak pomáhá nasolení předem. Tady mám naklepané okurky s jednoduchou letní zálivkou, bylinkami a chilli. Pro mě nej letní kombinace, třeba ke grilovačce :)Tomahawk na grilu: jak na pořádnou vepřovou kotletu
Před 2 dnyTohle je moje oblíbená marináda na vepřové – olivový olej, česnek na plátky a hodně rozmarýnu. Samozřejmě sůl a pepř. Vše dávám na noc do lednice. V den grilování marinádu setřesu. Hlavně česnek, rozmarýn může zůstat. Za mě nej kombinace k vepřovému masu! :)Rychlá borůvková buchta: smetanová a kyprá
Před 7 dnyMoje oblíbené těsto na bublaniny a buchty – nic složitého. Borůvky dávám rád klidně i zamražené. Na tohle užití jim to vůbec neubere a výsledek je stejně dobrý! :)Jak připravit parádní brambory na grilu: krok za krokem
Před 8 dnyTohle je můj oblíbený postu na brambory na grilu. Nejprve si předvařím rané brambory ve slupce. Před grilováním je pak už jen jemně zmáčknu, potřu olejem a dopeču na grilu. Ke grilovačkám nedělám brambory jinak. Rozmáčknutí můžete i po grilování – záleží, jak moc se vám chce brambory hlídat a jak vypadá mřížka grilu. V obou případech chutnají stejně dobře! :)Tak dobré kuřecí špízky, že jich není nikdy dost
Před 9 dnyHodně jednoduchá příprava předem. Nejdřív jednoduše naložené kuřecí kousky – můžete použít kuřecí prsa nebo kuřecí stehenní řízky. Naložit a nechat chvíli odležet, pak sestavit do špízků a mít připravené. Bojem k tomu jednoduchá hořčičná omáčka s koprem na potření. Doporučuju tyhle marinády neaplikovat v průběhu grilování – na grilu se spálí, plus si můžete rozetřít šťávu z nepropečeného masa. Takhle na konci je to parádní i bezpečné! :)Jak na lehkou a kyprou buchtu: kouzlo je v tvarohu
Před 14 dnyTučný nebo jemný tvaroh dělá s buchtami divy! Tady zrovna zaručuje parádní kypré těsto, které je jen mírně nakyslé k broskvím. Jednoduchá kombinace, kterou rád používám k sezónnímu ovoci v létě :)Žádné pocení ani solení předem: cuketu rovnou na gril
Před 15 dnyMůj oblíbený postup na cuketu – bez solení a vypocování předem. Šup rovnou na gril nasucho. Potom nechat mírně zapařit už dochucenou. Je takhle podle mě úplně dokonalá! :) Tady na raných bramborách a s rozdrobenou fetou a bazalkou. Tohle bych mohl v létě pořád asi.Letní oběd jedna radost: sendvič se šťavnatým lilkem
Před 16 dnyTenhle sendvič je absolutní killer. Lilek griluju nasucho, bez solení. Osolí a ochutí se až společně s dalšími surovinami a zálivkou. Pod poklicí v misce lilek úplně dokonale změkne a nacucá všechnu dobrou šťávu/zálivku. Na grilovaný chléb jsem dal labneh, ale můžete víc různých mléčných složek – třeba řecký jogurt, ricottu i jednoduše žervé.Jak na dokonalé tvarohové knedlíky s meruňkami
Před 21 dnyJak můžou být tak dobré?! :) Na těsto potřebujete jen tři suroviny – tvaroh, vejce a mouku. Pak rozpůlené a vypeckované meruňky a je vymalováno. Přidejte trošku cukru dovnitř meruňky, pokud chcete. Ale já dávám cukr až přímou na rozkrojené knedlíky – moučkový a kupu rozpuštěného másla.Jak na rychlý kuskus přímo na pánvi. Zvládne to úplně každý
Před 22 dnyTohle je můj oblíbený postupna kuskus – přidávám ho přímo k zelenině se šťávou a trochou vody nebo vývaru navíc. Kuskus do sebe okamžitě nasaje všechnu šťávu ze zeleniny, stačí fakt jen pár minut a je hotový. Skoro nikdy ho nevěřím zvlášť, ale vždycky takhle přímo na pánvi v tenké vrstvě. Zkusit můžete s libobolným základem podle sezóny. Jen musí být na pánvi trošku mokro, aby se měl z čeho rehydradovat.Jak na skvělé topinky s paprikami: rychlý postup pod 15 minut
Před 23 dnySuper rychlé letní topinky s paprikami a s rajčaty. Náplň se dá udělat i déle předem, vychladit v lednici a dávat až později. Funguje skvěle se sladkou i pálivou paprikou. Místo rajčat můžete i sterilovaná sekaná/loupaná rajčata.Letní zeleninová buchta s cuketou, rajčaty a olivovým olejem
Před 28 dnySlané pečení, ale když zrovna není nálada na kynuté těsto. Hodně rychlé a efektivní pečení – základ skoro jako na buchtu. Nahoru sezonní zeleninu, olivy, kapary... Snadné a dobré :)Bleskovka s cuketou a čočkou: lehké ragú na tymiánu
Před 29 dnyMoje oblíbená surovina pro rychlé vaření uprostřed týdne – sterilovaná luštěnina. Tady v kombinaci s rychlým dušeným ragú z cukety a rajčat. Vypadá to složitě, ale je to děsně jednoduché a rychlé. A jen pár sezonních surovin k tomu! :)Říkám jim ňamky, ale jsou to prostě cuketové placičky
Před 1 měsícemStrašně rychle udělané – nejsou ani moc moučné, ani moc tučné. Ale jsou úplně dokonalé a budete jich chtít vyrobit 4 plechy :D Jen strouhaná cuketa, feta, olivy, vejce... Trocha oregana a malinko česneku. Jako malý tapas nebo svačinka, když je sluníčko venku – dokonalost!Nejlepší dušená cuketa: stačí 3 ingredience
Před 1 měsícemTohle je teď moje absolutně nejoblíbenější úprava cukety – dušení v tenké vrstvě. Začnu s malou trochou vody a kouskem másla. Pak zprudka přivedu k varu pod poklicí, jen chvilku. Pak odklopit a nechat vyvařit vodu a cukety pěkně do změknutí. Dochucení úplně libovolné, tady naznačené se sójovkou, ale dělám ji takhle teď skoro ke všm jídlům :) Nutno zkusit!Extrémně dobrá a sladká cibulka: jak ji správně připravit
Před 1 měsícemTohle je jedno z mých nejoblíbenějších zeleninových jídel na grilu – grilovaná sladká cibulka. Cibulku je potřeba ze všech stran dobře ogrilovat, pak nakrájet, osolit a zakrýt. Setrvačností tepla se úplně dokonale udělá a zesládne. Plus sůl z ní vytáhne extra šťávu. Tady s fetou a řeckým jogurtem, ale funguje úplně dokonale i sama. Nikdy jí není dost!Celozrnné, ale děsně dobré: jahodové lívance na víkend
Před 1 měsícemTěstíčko na lívance je místo, kde vám užití celozrnné mouky projde úplně parádně a bez nějakých zásadních komplikací. Olej můžete nahradit máslem a jahody jakýmkoliv jiným topingem. Opečené na másle mají plně dokonale křupavé a voňavé okraje! :)Jak na skvělou hořčičnou omáčku i bez smetany
Před 1 měsícemMoje oblíbené vepřové plátky, tentokrát se super jednoduchou omáčkou z hořčice. Často bývá v receptech s ní smetana, ale není to fakt potřeba. Hořčice a troška medu spolu se šťávou z masa pěkně emulguje a udělá krémovou konzistenci. Nic složitého!Jak na snadnou večeři: kotletky, rajčata a bazalka
Před 1 měsícemI když je to vepřové, tak nic těžkého a tučného. Stačí miska nakrájených rajčat, trochu oliv a bazalka. Tuhle kombinaci spolu s jednoduchým základem na cibulce a česneku úplně zbožňuji. A jo – vývar není potřeba, můžete jen s vodou a třeba trochou vína na podlití.Upečte si skvělé placičky z batátů: minimum tuku
Před 1 měsícemHodně jednoduché a bez zbytečného tuku. Nastrouhané batáty stačí promíchat s vejcem a s moukou. Pak jarní cibulka a koření – tohle ale můžete parádně obměňovat podle sezóny a nálady. Upečené jsou raz dva! :)Šťouchané brambory s jarním hráškem: zkuste se soleným tvarohem
Před 1 měsícemDušený hrášek na másle a k němu tyhle potlučené brambory. Uvařit, slít a nechat vydýchat. Potlouct s máslem, přidat trochu mléka a pomíchat. Udělá se jim na povrchu taková dokonalá máslovo-mléčná kašička. Pro mě top! A samozřejmě solený tvaroh, na ten nedám dopustit! :)Krásně křupavé, uvnitř měkké: jak na cuketové řízečky
Před 1 měsícemTady asi jediná důležitá věc – cuketu je potřeba nakrájet na stejně silná kolečka, ty pak nasolit a nechat chvíli odpočinout. Sůl strukturu cukety naruší a zbaví vzduchových bublin. Cuketka je pak dobře ochucená a při tepelné pravě rychleji změkne. Jinak plná klasika, jen jsem měl panko strouhanku, tak bylo vše extra křupavoučké, ale jde to s jakoukoliv možnou :) K řízečkům brambory a tatarku samozřejmě!Super vláčná buchta? Olivový olej funguje dokonale
Před 2 měsíciZa mě je oliváč do koláčů nej. Jsou pěkně vláčné a úžasně voní. Tady doplňuji i zakysanou smetanu jako mléčnou složku. Nahoru nakrájené jahody a je to velká radost! :)Fazolky jak je neznáte: sladké, zelené a moc dobré
Před 2 měsíciFazolky mívají ne moc dobrou pověst – když se vaří hodně dlouho, tak ztratí barvu a mají silný zápach. Tady je vařím jen tak akorát v tenké vrstvě vody. Jsou doměkka, ale ještě malinko křupnou a jsou hezky zelené. Pak killer kombinace – máslo, med, hořčice. Jsou takhle úplně dokonalé! :)Marinované jahody a k nim namáčené sušenky v pudingu
Před 2 měsíciJaj! Tohle je moje asi nejoblíbenější kombinace s jahodami. Vanilkový puding, do kterého ke konci zašlehám máslo. Jahody na kousky s cukrem a pomerančovým likérem (tohle je top kombinace i jen tak se šlehačkou) a k nim máslové sušenky nebo klidně i dílky z listového těsta. Jednou jsem takhle zpracovával zbytky z křehkého těsta a ty úlomky upečeného těsta mě se žloutkovým krémem bavily ještě víc než samotné jahodové tartaletky :))Jak na jarní zeleninu: stačí chvíli podusit a dobře ochutit
Před 2 měsíciJednoduchá zadělávaná zelenina. Tuhle kombinaci stačí podusit jen ve správném pořadí – kedlubnu a mrkev jako první a pěkně do změknutí. Hrášek až úplně nakonec. Čerstvý i mražený stačí většinou podusit jen chviličku.Jak na dokonale krémová kolínka? Přidejte batáty
Před 2 měsíciTady je skvělé, že to jde krásně i z batátů, které upečete předem, třeba i na jiné jídlo a jen si část schováte do ledničky. Není třeba ani nijak složitě vyrábět pyré v mixéru. Batáty stačí vyloupnout lžící ze slupky a rozmačkat vidličkou. Strašně pěkné a jednoduché kombo, stačilo přidat už jen trošku parmezánu... :)Super kypré muffiny: stačí přidat skyr, jablíčka a banán
Před 2 měsíciTyhle muffiny parádně odolají vysušení a jsou fakt hodně kypré. Mají pěkně odlehčené těsto díky skyru. Vláčnosti pomáhá i nakrájený banán a jablíčka. Jako variaci můžete zkusit tmavý cukr nebo část rozmačkaného banánu přidat rovnou do těsta.Jak na šlehaný skyr: opečené brambory a máslový hrášek k tomu
Před 2 měsíciIslandský skyr je k českým bramborkám úplně dokonalý. Tady ho našlehám se solí (podobně jako můj solený tvaroh) a s trochou pažitky. K tomu hrášek na másle. A vařené brambory - mohou být klidně starší, vůbec neva.Jak na perfektní vepřové kotletky: přírodní omáčka s hráškem
Před 2 měsíciMoje oblíbené kotletky bez kosti. Tyhle byly se silnějším tukovým krytím, které jsem překrojil a pak při opékání dobře vypekl. Jinak nic složitého, malinko mouky do zlaté cibulky a pak stačí i voda na úplně dokonalou omáčku. Sladký hrášek na konec pro odlehčení.Jak na dokonalou rebarboru? Stačí upéct v cukru
Před 2 měsíciTakhle ji mám možná ještě raději, než utopenou někde v koláči nebo buchtě. Upeču ji samostatně, aby byla tak akorát. Potom šup s ní na lívance nebo na vafle. Řecký jogurt, zakysaná smetna a spousta sladké šťávy, kterou rebarbora pustí při pečení. Mňam! :)Jak na kuřecí nudličky a zbytky chřestu? Rychlá pánvička do 15 minut
Před 2 měsíciTady se potkávají dvě suroviny, které mi zrovna zbyly. Odřezky a nudličky kuřecího masa a pár nožek chřestu, který jsem nejprve oloupal a pak škrabkou pokračoval a nakrájel na tenké stuhy. V téhle podobě je chřest neuvěřitelně sladký a pustí úplně fantastickou šťávu. Rychlé jarní jídlo na pánvičce ready do 15 minut! :)Kopr a chřest? Super krémová a aromatická polévka
Před 2 měsíciProč tam cpát kopr? Protože je to parádní kombinace! :) Mírná kulajdizace, jak ji mám nejraději. A funguje to moc pěkně s bílým i zeleným chřestem.V jednoduchosti je krása: stačí fenykl a rajčata
Před 3 měsíciFenykl je úžasná zelenina a pokud se bojíte ji vyzkoušet, tak tady je jednoduchý návod. Fenykl stačí zkrátit z obou stran a jednoduše rozpůlit. Nic víc. Zprudka opéct a pak nechat dojet v troubě s rajčaty. Super efektní a hodně jednoduché. Té aktivní práce je tam tak na pět minut.Dopřejte si jarní omletu: nakrájený chřest a feta v hlavní roli
Před 3 měsíciJednoduchá omeleta, která je super i pro zpracování zbytků chřestu. Popřípadě i chřestu, který už není moc pěkný a je potřeba jej zpracovat. Hrášek čerstvý nebo rozmrazený v teplé vodě. Omeletu můžete ještě naboostovat bylinkami podle nálady :)Luxusní houska s chřestem: potřebujete jen 3 suroviny
Před 3 měsíciTohle by ani nemělo být tak dobré, jak je to jednoduché, ale prostě je. Základ je chřest na stuhy (jednoduše přejedete párkrát škrabkou) na másle. Potom dobře opečená houska nebo v bohatší verzi žemle a ve finiši jednoduše vajíčko. Užívejte jara! Není potřeba žádné dlouhé vaření na ty krásné barvy a vůně, co se na nás pohrnou.Rychlé pečení s jahodami: šátečky se šlehačkou
Před 3 měsíciPečení, když se vám absolutně nechce péct. Tohle je takový rychlý fix, ale strašně efektní a dobrý. Jednoduché šátečky z listového těsta, které si naplníte šlehačkou a jahodami. Alternativní plňky jsou – puding, žloutkový krém, tučná zakysaná smetana, našlehaný tvaroh nebo i mascarpone.Topinky vůbec nemusí vypadat nezdravě: zkuste jedny s hráškem
Před 3 měsíciSuper jednoduché a super rychlé. Rozpis surovin jen na pár řádků. Dá se krásně použít mražený hrášek nebo čerstvý. Chleba může být i starší. Vajíčka doporučuji né úplně natvrdo! :)Jak na hráškové risotto krok za krokem
Před 3 měsíciOrtodoxní risotto úplně nemusím, mám ho raději takhle – s injekcí zeleninového pyré. Nejlépe takhle funguje hrášek nebo pečená mrkev (moje starší verze carotto). Risotto je pak o něco lehčí a není nutné do něj narvat tuny parmezánu a másla (toho jen jednu tunu:). Vyzkoušejte!Sezóna jahod se neúprosně blíží: Tuhle buchtu musíte zkusit
Před 3 měsíciJednoduché bublaninové těsto. Pokud dáte rozpuštěné máslo místo oleje, je to pak skoro sváteční buchta. Mléčná složka může být zakysaná smetana, řecký jogurt nebo šlehačková smetana. Všechny tři možnosti budou skvělé :)Skvělá treska z pánve: skoro jako kuře na paprice
Před 3 měsíciHodně jednoduchá kombinace. Moje oblíbená obalená a pak opečená treska. K ní jednoduchá omáčka z kuřete na paprice. Na konci se porce tresky u jen prohřejí a nechají chvilku v omáčce. Funguje skvěle na mraženou tresku. S tučnou (30%) zakysanou smetanou možná úplně nejlepší!Pečená stehna lepší než celé kuře: na hrášku s česnekem
Před 3 měsíciTohle je teď moje nejoblíbenější "pečené kuře". Horní stehna jsou v mnoha ohledech nej – snadno se s nimi pracuje a mají ve finále perfektní proporci křupavé kůrčičky a šťavnatého masa. Na konci po pečení jednoduše rozpustím výpek s hráškem a medvědím česnekem. Tak moc dobré! :)Snídaně do postele: jak na dokonalá smažená jablíčka
Před 4 měsíciZa mě dokonalá snídaně na víkend – kolečka jablíček smažená ve voňavém těstíčku. Vanilkový cukr a kapka rumu (můžete i jen vanilkový extrakt). Nic komplikovaného. Tohle těstíčko je malinko nadýchané a dokonale křupavé. Uf! Zbožňuju! :)Bleskové nudličky na zázvoru: stačí jen čtyři suroviny
Před 4 měsíciKuřecí maso, jarní cibulka, zázvor a česnek. A to je celé! Funguje to přitom úplně dokonale. Tohle jídlo je skvělé na zpracování zbytků kuřecího. Podávat můžete s rýží extra nebo rýži vmíchat rovnou. Obojí bude moc fajn :)Jak na jarní kuřátko se špenátem: krémové a na česneku
Před 4 měsíciStrašně jednoduché provedení a jen malinko surovin. Špenát může být čerstvý i mražený listový (takové ty kostičky, ne úplně pyré). Smetana >30% tuku. Je to celé hotové tak do půl hodinky. Moje oblíbené kombinace na jaro.Dopřejte si luxus na snídani: nadýchané vafle s mákem
Před 4 měsíciMák je ve vaflích skvělý. Kombinace rozpouštěného másla, vanilkového extraktu a citronové kůry jim dodá strašně pěkné aroma. Na fotce je mám s tučnou zakysanou smetanou, karamelovým topingem a s borůvkami. Skvělá je i jen našlehaná smetana s vanilkovým cukrem nebo javorový sirup s ovocem.Jak využít zbytky vepřového? Přidejte luštěniny
Před 4 měsíciTohle je moje oblíbená finta ve Skromné kuchyni. Pokud máte na vaření jen malé množství masa, které by už samo neutáhlo celé jídlo, dá se moc pěkně kombinovat s luštěninami. Na kanálu tady mám jeden z úplně první receptů, kde je kuřecí s cizrnou a tady je zase kombo – vepřové a fazole v tomatové omáčce. Samotného masa by nebylo dost a samotné fazole zase nejsou chuťově nic moc. Takhle spolu to už ale funguje báječně. Je to asi dost zřejmé, ale používám tenhle přístup často, tak jsem se musel podělit :)Jsou lepší než z hovězího: znojemské vepřové plátky
Před 4 měsíciNáhodný objev při jednoduché záměně! Od mých klasických vepřových plátků je dělí jen přidání sterilovaných okurek, jinak je postup stále stejný. Z videa vypíchnu asi jen nutnost maso dobře opéct. Základ výrazné chuti omáčky je pak právě ta perfektní připečenina na dně pánve. Jen je potřeba ji pohlídat a zachovat hnědou barvu, nesmí se spálit do černa. Po přidání másla a cibule se pak krásně rozpustí. Snad je to všechno dobře vidět :)Jak na super vláčný makovec s ořechy: krok za krokem
Před 4 měsíciSuper jednoduchá a krásně vláčná buchta s mákem, kterou je fakt těžké vysušit. A můžete do ní zapracovat extra vlašské oříšky ze zimních zásob. Rozpis: 160 g polohrubé mouky, 110 g cukru, 3 vejce, 100 ml mléka nebo podmáslí, 100 ml oleje, 50 g ořechů, 1 vanilkový cukr, 75 g mletého máku, 2 lžičky prášku do pečiva, cukr moučka na posypání.Když je ve spíži jen plechovka tuňáka: tip na skvělé těstoviny
Před 4 měsíciTohle je můj oblíbený a šetrný recept na těstoviny. Vařit je můžete v malém množství vody, od studené vody a pod poklicí. Je to úsporný postup a nemá vliv na strukturu po uvaření. Těstoviny jsou pak do základu s česnekem, který se jen nechá zesklovatět (nic víc, žádná barva). Pak malinko věcí na ochucení a rozmíchat spolu s tuňákem.Na rajskou nemusí být jen hovězí - zkuste tyhle kuličky
Před 4 měsíciMálokdy bývají bezmasé varianty jídla lepší než ty s masem, ale tady se to myslím povedlo. Tyhle cizrnové kuličky jsou totiž strašně rychlé a jednoduché na přípravu. Po dochucení a opečení dozlatova jsou navíc úplně parádní. Pak s trochou másla zalít rajskou a chvilku nechat koupat v omáčce... Jaj! :) Úplně náhodný objev, když jsem měl ve spíži už jen cizrnu a protlak, ale tak strašně dobré.Ty nejrozkošnější koblížky: Jsou mini a bez kynutí
Před 4 měsíciPokud nechcete čekat na kynuté těsto, tak hodně dobrá alternativa na smažení je těsto odpalované. Dělají se takhle třeba churros, ale můžete si usmažit i tyhle rozkošné mini bobíky. Do těsta můžete přidat navíc lžíci rumu, pokud chcete. Obalte v kombinaci vanilkového a klasického cukru ještě dokud jsou teplé, aby se hezky přilepil. A garantuji vám, že dlouho nevydrží! Rozpis: 250 ml vody, 75 g másla, 125 g hladké mouky, 3 vejce, 20 g cukru, olej na smažení, na obalení 50 g krupicového cukru a 20 g vanilkového cukru.Jak oživit zbytky z pečeně? Karamelizovaná mrkev a rýže
Před 4 měsíciTohle je moje oblíbená cesta jak zpracovat zbytky z libovolné pečeně. Funguje parádně na zbytky pečeného bůčku nebo třeba i obrané kousky z kuřete. Základ je pomalu karamelizovaná mrkev na rozmarýnu. Pak stačí jen přidat vařenou rýži a obrané maso. Funguje to tak moc dobře a rozšíří vám to počet jídel, které se dají udělat je z jednoho pečení.Jak na dokonalý bůček s kedlubnovým zelím
Před 4 měsíciZa mě jedna z nej kombinací. Tučné a pomalu pečené maso a k němu brukovitá zelenina udělaná do sladkokysela. S br-knedlíkem tak moc dobré! :) A samozřejmě nic složitého. Určitě zkuste!Co s přezrálými banány? Do parádní buchty s čokoládou
Před 5 měsíciTahle buchta má všechno. Vláčné těsto, které nemá tendenci se při pečení vysušit. Plus kousíčky napůl roztavené čokolády a voňavé kousky vlašáků. Super jednoduchá a bez mléčné složky dokonce :) Suroviny: 160 g polohrubé mouky, 110 ml oleje, 3 vejce, 2 banány, 110 g tmavého cukru, 1 vanilkový cukr, 10 g prášku do pečiva, 50 g čokolády, 50 g vlašských ořechů, špetka soli.Večeře pod 20 Kč za porci: voňavá čočka s pórkem
Před 5 měsíciJojo, není tam překlep – ne s párkem, ale s pórkem. Skvělá a aromatická zimní zelenina, k čočce je úplně dokonalá. Tohle je takový rychlý a jednoduchý eintopf. Slanina opečená na másle jako základ. Vývar i trocha brambor. Mňam!Jak na teriyaki lososa: kousíčky v omáčce s hlívou
Před 5 měsíciPěkná zimní kombinace s lososovými kousky, které jsou glazované v teriyaki omáčce s medem. K tomu rychle opečená hlíva a pórkem (top kombinace jen sama o sobě). Ideál do rýžové misky!Muffiny za čtvrhodinu: s ořechy, smetanou a tmavým cukrem
Před 5 měsíciJednoduché, ale moc dobré muffiny s vlašskými ořechy. Těsto je obohacené o tmavý cukr, mleté ořechy a tučnou smetanu (zakysanou nebo 30%). Oříšky, které se dají do muffinů, v troubě karamelizují a přidají extra vůni. Velká radost :)Tohle by ani nemělo být tak dobré: kapustičky a kolínka
Před 5 měsíciPři sepisování surovin jsem se musel ujistit, že to mám komplet, ale fakt jo. Stačí toho strašně málo a funguje to úplně dokonale. Kapustičky jsou na tenké plátky. Spolu s cibulovým základem karamelizované na voňavém tuku – máslo & slanina. Spousta pepře, uvařená kolínka, vykřupaná slanina. Jaj!