Domácí kinder pinguí
Před 1 měsícemPřipravte dětem, návštěvě nebo sami sobě výtečný dezert. Recept na domácí kinder pinguí. V první části si upečete korpus, v druhé dáte dohromady krém ze smetanového sýru Philadelphia a na závěr potřete rozehřátou čokoládou. Na pár hodin do lednice a pochoutka je hotová. Dobrou chuť.Plněná rajčata s tajnou náplní
Před 2 měsíciLahůdka z dětství, kterou mi maminka dělávala za odměnu. Hodně dlouho mi nechtěla prozradit recept. Příprava je jednoduchá a rychlá. Vydlabete vnitřky rajčat, ty pokrájíte a smícháte s cibulkou, vajíčkem natvrdo a sýrem, přidáte majonézu. Dobrou chuť.S tímto kořením budete chtít kuře pořád
Před 2 měsíciPečené kuře na bylinkách, tak jak ho mám nejradši. Nezapomeňte to ho v průběhu pečení polít šťávou, aby nebylo vysušené. K tomu brambory a výborný oběd je na světě. Dobrou chuť.Bleskurychlý okurkový salát, který ochladí
Před 2 měsíciŽádná voda, žádné strouhání. Tento okurkový salát jsem nakrájel v robotu a zamíchal se zakysanou smetanou. Samozřejmě nechybí čerstvý kopr. Je to bomba. Dobrou chuť.Vyléčí neduhy, voní a osvěží. Domácí sirup ze zázračné levandule
Před 3 měsíciNatrhejte si čerstvé levandule. Nejlépe ráno, když na sobě mají ještě rosu. Přeberte od broučků a dejte do hrnce s bio citrony, skořicí a kyselinou citronovou. Jemně promíchejte. V hrnci nechte minimálně jeden den odstát. Pak přidejte 800 gramů cukru, kdo má radši sladší sirup, může dát klidně 1 kilogram. A na pár minut povařte. Naplňte do pořádně vymytých a vysterilizovaných sklenic. Skladujte ideálně v lednici. Sirup by měl vydržet i na tmavém chladnějším místě několik měsíců. Pokud do receptu přidáte také panáka alkoholu, ideálně vodky, zajistíte si delší trvanlivost. Tento recept od babičky rád dělám každé léto.Šťáva z černého rybízu: Připravte si vitamínovou bombu na zimu
Před 4 měsíciMám pro vás nejjednodušší a nejrychlejší recept, jak zpracovat černý rybíz. Na drinku plném vitamínů si pochutná celá rodina. Na recept z černého rybízu stačí miska ovoce, hrst třtinového cukru, voda a máta na ozdobu.3 tipy, jak uchovat pažitku stále čerstvou
Před 4 měsíciUkážu vám 3 spolehlivé návody, jak si uchovat čerstvou pažitku co nejdéle čerstvou. První radou je prastarý recept, který využívaly už naše prababičky. Nasekaná pažitka se naloží do soli, tak vydrží čerstvá i několik měsíců. Druhý trik je přeci jen známější. Nakrájenou pažitku zalitou vodou dejte do mrazáku. Máte tak skvěle připravenou pažitku na zimu třeba do polívky. A třetí návod bude možná pro někoho překvapující. Navlhčete si ubrousek nebo papírovou utěrku a zabalte do ní čerstvou pažitku. Dejte do uzavíratelného boxu do lednice. Pažitka vydrží celý týden stále jako čerstvě utržená.Perfektní domácí znojemské okurky. Namočte je
Před 4 měsíciZapomeňte na drahé okurky v obchodech. Udělejte si vlastní. Budou chutnější a mnohem levnější. Já jsem v Praze dal za kilogram okurek 69 korun. Z pěti kil mám 12 sklenic plných nakládaček. Abyste okurky zbavili nečistot, stačí je namočit do vody ideálně na 20 minut, případně alespoň na pár minut. Hlína z nich pak půjde jednoduše pryč. Lák připravujte ve velkém hrnci, abyste ho pak v průběhu přípravy nemuseli měnit za větší jako já. Do sklenic připravte nakrájený křen a cibuli a také čerstvý kopr. Kuličky z láku rovnoměrně rozdělte. Dobrou chuť.Krupicová kaše jako nikdy předtím. Tajný trik v receptu
Před 5 měsíciJednoduchý trik, jak si připravit opravdu jemnou a lahodnou krupicovou kaši. Až ji ochutnáte, už nikdy nebudete chtít jinou. Do komentářů napište, zda krupicovou kaši na talíři mícháte či ne a proč. Dobrou chuť.Jahodový pohár. Děti vám utrhnou ruce
Před 5 měsíciDo této dobroty se kromě jahod dává nutella, piškoty a zakysaná smetana. Je to mimořádně jednoduchý dezert a také mimořádně dobrý. Připravte ho doma a uvidíte, že se po něm hned zapráší. Dobrou chuť!Extrémně rychlý jahodový dezert. Je to mls
Před 5 měsíciVýborný, zdravý a jednoduchý dezert do skla, který ocení děti i dospělí. Připravte si jahody, tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a piškoty. Nechte chvíli uležet v lednici a dobrou chuť!Oblíbený ředkvičkový salát: Tomu totálně propadnete
Před 5 měsíciJe osvěžující, cenově dostupný, velmi rychlý na přípravu a prostě chuťově skvělý. Na ředkvičkový salát budete krom ředkviček potřebovat ještě sýr, vajíčka, lučinu (nebo podobný termizovaný sýr), cibuli a majonézu. Všechno pokrájíte, zamícháte a za 10 minut můžete servírovat s pečivem. Dobrou chuť!Kuře jako z remosky. Extrémně jednoduchý oběd bez zbytečného nádobí
Před 5 měsíciOběd pro dva, kde hlavní roli hraje pečené kuře, uděláte jednoduše v jedné zapékací míse. Tam nejdřív hodíte nakrájené brambory, papriku, kuřecí stehna, potřete olejem a paprikovým kořením, podlejete trochou vody a celé to dáte péct do trouby. Výsledek je mňamózní. Dobrou chuť.Překvapte rodinu tvarohovou bábovkou
Před 6 měsíciPřipravte si chuťové pohárky na klasickou tvarohovou bábovku, která osladí každé odpoledne. Pro lepší chuť přidávám trochu rumu. Oproti receptu můžete dát i méně cukru, ale o to více mouky.Extrémně rychlá celerová pomazánka. Návštěva bude chtít ještě
Před 6 měsíciNastrouháte celer a mrkev. Nakrájíte cibuli a šunku. Přidáte bílý jogurt a majonézu, sůl a pepř a je to. Návštěva se bude olizovat a vy s ní. Dobrou chuť.Rozhuda. Zapomenutá pomazánka našich prababiček
Před 6 měsíciRozhuda s chlebem byla kdysi hlavním jídlem dne. Lidé si jí nosili do roboty. Babičky ji dělaly vnoučatům. Postupem času ale pomalu upadla v zapomnění. Přitom je to jednoduchá, rychlá a levná tvarohová pomazánka s čerstvou pažitkou. Je ale dobrá také k novým bramborám.Rychlé retro šunkofleky
Před 7 měsíciTěstovinové fleky uvařte podle návodu na obalu. Pak si do pekáče s olejem připravte opravdu jemně nakrájenou cibuli, pokrájené uzené maso. Šup s tím do trouby, aby se to pěkně osmahlo. Přidejte uvařené těstoviny a promíchejte, zalijte vaječnou směsí a znovu pečte. Česká klasika je hotová. Dobrou chuť.Velikonoční nádivka. Lehká do bříška i na přípravu
Před 7 měsíciVařte uzené maso, můžou být i uzená žebra, jako jsem použil já. Čistý vývar spolu se žloutky a kořením nalijte na natrhané ztvrdlé rohlíky. Zelenou zeleninu, která musí být v každé velikonoční nádivce, smíchejte s namočenými rohlíky a uzeným masem. Poté přidejte vyšlehaný bílek a urovnejte na plechu. Nakonec zalijte mlékem s rozšlehaným vejcem. Můžete posypat plátky mandlí. Přesný recept najdete ve videu. Dobrou chuť.Neodolatelný dezert zmizí dřív, než řeknete kokos
Před 7 měsíciMůj domino řez nejčastěji dělám na Velikonoce, ale hodí se vlastně kdykoliv. Na světlou část řezu budete potřebovat smetanu ke šlehání, cukr, bramborový škrob a kokos. Tmavé těsto připravíte z polohrubé mouky, prášku do pečiva, kakaa, vajec, cukru, mléka. Na podrobný recept se podívejte ve videu.Jídlo ze zbytků v lednici: Placky z bramborové kaše
Před 8 měsíciTaky vám občas zbyde bramborová kaše a je vám líto ji vyhodit? Máme pro vás recept, jak z ní udělat dobrotu. Skvělou placku, na kterou potřebujete ještě šunku, kukuřičné lupínky, ve kterých placku obalíte a olej. Já jsem použil na smažení olivový olej, ale může být i ten klasický.Čočková polévka na Nový rok pro štěstí a bez namáčení
Před 10 měsíciJedna z novoročních tradic praví, že se na Nový rok má jíst čočka, aby se nás držely peníze. Máme pro vás trochu netradiční recept na polévku z červené čočky i pro ty, kteří klasickou čočku nejí. Červená čočka se navíc nemusí předem namáčet, proto je příprava polévka mnohem rychlejší.Ferrero koule: rychlé vánoční cukroví jen z 5 ingrediencí
Před 11 měsíciNa toto rychlé vánoční cukroví stačí jen 5 ingrediencí: piškoty, lískové ořechy, Salko, tmavá čokoláda a Nutella. Nejprve si připravte směs, ve které budete těsto obalovat. V robotu nasekejte lískové ořechy s tmavou čokoládou. Na přípravu těsta je potřeba rozmixovat piškoty, přidat nutellu a salko. Chvíli mixujte a pak ještě několikrát přidejte salko, aby se těsto spojilo a šly z něj udělat kuličky. Do nich zabalíte celý lískový ořech a obalíte ve směsi. Nepečené ferrero koule pak nechte v chladu.Kinder koule. Hit letošních Vánoc, který každá návštěva bude chtít
Před 11 měsíciTento recept hravě zvládnou malí i velcí. Stačí vám k němu Kinder čokoláda, piškoty, mléčná čokoláda a máslo. Vánoční nepečené cukroví máte za chvíli hotové.Vánoční slast: Rychlé raffaello koule bez trouby
Před 11 měsíciNaprosto jednoduchý recept na vánoční cukroví bez pečení, po kterém se vaše návštěva utluče. Stačí vám na to strouhaný kokos, piškoty, salko a mandle. Rozsekané piškoty rozmixujete se salkem, až vznikne těsto. Do něj dáte mandli a uděláte kuličku, kterou obalíte v kokosu. Delikatesa je hotová.Drožďová pomazánka: lahůdka skvělá na snídani i večeři
Před 11 měsíciDrožďová pomazánka neboli drožďovka je česká klasická dobrota. Je hotová za chvilku a skvělá je na čerstvém chlebu a s nakládanou okurkou.Dokonalý dezert. Upečte si domácí raffaello
Před 1 rokemDomácí raffaello je snadný dezert. Vyšlehejte vejce s cukrem a olejem. Přidejte mouku, prášek do pečiva a mléko. Vypracujte jemné těsto. Nalijte ho na plech, zapíchejte mandle tak, aby byly vidět. A zasypte kokosem smíchaným s cukrem. Recept můžete vylepšit i kousky sekané bílé čokolády. Hned po upečení dosypte kokos a zalijte smetanou ke šlehání. Po vychladnutí se do výborného dezertu můžete pustit. Dobrou chuť.Těstoviny s tuňákem. Extrémně rychlý oběd v jednom hrnci
Před 1 rokemVe videu vám představím jednoduchý a rychlý recept na těstoviny s tuňákem. Během pouhých 20 minut připravíte tento lahodný pokrm. V receptu jsme použili těstoviny z čočky, jsou zdravější a mají víc bílkovin. Jarní cibulka je pro recept chutnější, ale pokud ji nemáte, použijte klasickou cibuli. Když jídlo nedojíte, nevadí, dejte si ho do lednice a máte z toho těstovinový salát z tuňákem.Tahle ingredience dodá rajčatovému salátu říz
Před 1 rokemUzrálá rajčata nakrájejte na drobné kousky, smíchejte je s vejcem a cibulkou. Klíčovou ingrediencí je jemně nasekaná celerová nať, která výrazně zvýší chuťový požitek z rajčat s jemnou majonézovou příchutí. Tento salát mi dělávala maminka na chatě, kde nám rostlo spoustu rajčat a toto byl můj nejoblíbenější způsob, jak je zkonzumovat.Česko-bavorská večeře: chutná rychlovka
Před 1 rokemMezi jednu z oblíbených bavorských pochoutek patří kyselé zelí s párkem a pečivem. My jsme kysané zelí vyměnili za kedlubnové a recept jsme si tak upravili na český způsob. Octa dejte podle chuti, je vhodné přidat ho po malých dávkách vícekrát za sebou, než najednou. Kmínem nešetřete, zvýrazní kedlubnovou chuť. A k tomu párek a chléb případně dalamánek.Lečo. Klasická česká večeře, do které zpracujete i přezrálá rajčata
Před 1 rokemPřerůstají vám rajčata a papriky na zahradě už přes hlavu? Vytvořte z nich chutné jídlo. Rajčata a papriky nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a necháme chvíli podusit. Dáme kmín. A až se vyvaří část šťávy přidáme i vajíčka. Přejeme dobrou chuť.Naprosto fantastická fazolková polévka. Zaručeně si budete chtít přidat
Před 1 rokemMáte ze zahrady přebytek fazolek a nevíte co s nimi. Zkuste fazolkovou polévku. Je vážně jednoduchá, jen ze 4 ingrediencí a hlavně hrozně rychlá. Potřebovat budete: zelené fazolky, polohrubou mouku, máslo a vajíčko.Rybízový džem: Už žádné složité odšťavňování. Tuhle dobrotu máte za chvilku ve sklenici
Před 1 rokemOdšťavnit rybíz na marmeládu nemusí být vůbec komplikované. V tomto videu uvidíte více způsobů, jak bez velké námahy rybíz odšťavnit. Pro rybízový džem jsem použil citrusový pektin (může být i gelfix) a cukr. Vhodné je smíchat červený rybíz s černým. Džem tak dostává zajímavější chuť. Jeho výrobu pak nechte na domácí pekárně. Ať vám chutná!Letní nepečený dort jen ze 3 ingrediencí
Před 1 rokemTento dort je snadný nejen svou přípravou, ale i počtem ingrediencí. Hravě ho zvládnete i s dětmi. Stačí vám jakýkoliv ovocný kompot, my jsme ve videu použili meruňkový. Dále piškoty a vanilkový puding. Puding vaříte se šťávou z kompotu. Pokud šťávy nebude alespoň půl litru, nařeďte ji vodou. V hrnci ho míchejte tak dlouho, dokud se nezačne vařit a nezhoustne. Dort dejte alespoň přes noc do lednice. Při jeho vyklopení buďte trpěliví. Chvíli otočte vzhůru nohama. Poté okraje opatrně ručně oddělte od formy, aby se vám dort podařilo vyjmout celý a nepoškozený. Pak už jen ozdobte. Ve videu jsme použili pribináček, ale může být i šlehačka. Posypte kakaem nebo čokoládou a můžete přidat mátu.Rybízový koláč. Dobrota, která potěší každou návštěvu
Před 1 rokemPikantní chuť rybízového koláče vás potěší a vykouzlí úsměv na tváři vašich návštěv. Na jazyku se vám snoubí jemně nakyslá šťavnatá chuť se sladkostí dozlatova vypečené žmolenky. Chuť, které se nedá odolat. Na těsto budete potřebovat polohrubou mouku, cukr krystal, prášek do pečiva, vanilkový cukr, vejce, bílý jogurt a navrch spoustu rybízu. Případně i jiného ovoce. Na drobenku pak hladkou mouku, máslo a moučkový cukr (může být i krystal). Přesné množství ingrediencí najdete ve videu. Do zapékací misky jsme použili olej ve spreji. Na dobrou drobenku je potřeba, aby vám máslo nejdřív změklo. Pečte přibližně půl hodiny v závislosti na troubě. U horkovzdušné budete potřebovat spíš 40 minut. Jakmile se žmolenka zabarví do zlatova je čas pečení ukončit.Jahody se šlehačkou - dokonalý dezert z mládí
Před 1 rokemDezert mládí. Pro dokonalou chuť je potřeba šlehačku nejen správně vyšlehat, ale dát do ní dvě podstatné ingredience: vanilkový cukr a ztužovač šlehačky. Postupným přisypáváním směsi při šlehání zajistíte, že šlehačka nespadne ani do druhého dne. Ideální je dát dezert na chvilku zchladit do lednice.Nadýchaný rebarborový koláč podle neskutečně jednoduchého receptu, který zvládne úplně každý
Před 1 rokemTohle je vážně nejlehčí koláč. Připravte si na něj hladkou i pšeničnou celozrnnou mouku. Smíchejte s třtinovým cukrem. Trochu si nechte ještě na závěrečný posyp. Do těsta patří zakysaná smetana, případně bílý jogurt, vejce, soda, prášek do pečiva, změklé máslo a opravdu hodně rebarbory. Na přesný postup receptu se podívejte ve videu. Tenhle koláč si vážně zamilujete. Dobrou chuť!Božské palačinky s citronovým karamelem a borůvkovou smetanou
Před 1 rokemPalačinky na dva způsoby. Oba recepty jsou mega dobré a jako vždy jednoduché. Základ je palačinkové těsto. S ingrediencemi ve videu uděláte celkem 5 velkých palačinek. Skvělou chuť jim dodáte, když na rozžhavené pánvi necháte rozpustit třtinový cukr, který pak zalejete čerstvě vymačkanou citronovou šťávou smíchanou s trochou vody. A v této horké koupeli pak palačinky vykoupete. Na druhý chutný recept si rozmícháte lžičku moučkového cukru se zakysanou smetanou a do směsi rozmačkáte borůvky. A palačinku už jen naplníte. Dobrou chuť.Letní osvěžení z Řecka. Medová pochoutka hotová za 5 minut. Děti vám utrhnou ruce
Před 1 rokemStačí 4 běžné ingredience a během krátké chvilky vykouzlíte nevšední dezert. Ocení ho nejen návštěvy, ale i vaši malí strávníci. Správnou konzistenci získáte smícháním stejného dílu zakysané smetany a bílého jogurtu. Medem ani ořechy nešetřete.Úžasná vajíčková pomazánka z lučiny. Česká klasika na chleba za pár korun
Před 1 rokemTahle pomazánka je hotová za 10 minut. Skvělá na Velikonoce, když vám v pondělí zbyde hodně vajec, ale klidně i kdykoliv v průběhu roku. Stačí vám 4 vejce uvařené natvrdo, lučina, nakrájená jarní cibulka, hořčice, sůl, pepř a čerstvý, dobrý chléb. Večeře maximálně do 100 korun pro minimálně 4 strávníky.Tajemství vláčných míchaných vajíček
Před 1 rokemAbyste měli míchaná vajíčka co nejvíce vláčná, je potřeba myslet hlavně na 3 základní věci: dostatek másla, neustálé míchání na nízkém stupni vaření a strouhaný sýr. Plotýnku nebo varnou desku rozehřejte na nízký stupeň (na mojí varné desce dávám stupeň 4 z 10). S máslem rozhodně nešetřete. Základem úspěchu je neustálé pomalé míchání vajec na pánvi. V závěru, když se z vajec začnou dělat cucky, přestaneme na zhruba půl minuty míchat. Vespodu se vytvoří pevná část, kterou když pak opět promícháme, tak do vajíček dostaneme takové vzhledné kousky. Varnou desku vypneme a přihodíme strouhaný sýr a opět promícháme. Ihned servírujeme. Dobrou chuť.Dezert našeho mládí. Puding, BeBe sušenky a čokoláda
Před 1 rokemPokud se vám některé BeBe sušenky zlomí, použijte je na dolní vrstvu. Zalijte řidším pudingem. Položte další vrstvu sušenek a poté už jen zalijte čokoládou zředěnou olejem, aby byla měkká. Přes noc v lednici se dezert krásně rozleží a druhý den chutná skvěle. Nezapomenutelná vůně bebeček provoní celý váš byt.Banán ve vaně. Primitivně jednoduchý dezert o třech surovinách pro letní osvěžení
Před 1 rokemTak jednoduché a přitom chuťově dokonalé. Pikantní chuť čerstvě vymačkané pomerančové šťávy je uhlazena jemností banánu a podtržena čokoládovou chutí. Tyto 3 základní ingredience se skloubí v dokonalý a zdravý dezert. Používejte vždy odleželý pomeranč, aby byl co nejsladší. Dezert dejte vychladit do lednice. Tento recept je vhodný zejména pro děti, které ho hravě zvládnou i samy připravit.Použijte čínskou polévku jinak. Z jejich nudlí se dá udělat famózní oběd
Před 1 rokemNudle z čínské polévky s lososem jsou opravdovou rychlovkou k obědu. Krabaté instantní nudle z asijských polévek zalijete na pár minut horkou vodou. Do hrnce s olejem dáte nakrájený pórek, mražené kousky lososa a připravené nudle. Za pár minut máte hotové luxusní a chutné jídlo. Recept ve videu je pro 3 strávníky.Nepečený mls. Extrémně jednoduchý chlazený dezert pro začátečníky. Děti ho milují
Před 1 rokemStačí vám pár piškot, zakysaná smetana a v podstatě jakýkoliv kompot, který máte rádi. Dezert do skla je sám o sobě přiměřeně sladký, není potřeba přidávat další cukr. Ideální je ho nechat přes noc uležet v lednici zakrytý víkem, nebo fólií. Piškoty a zakysaná smetana se úžasně propojí v kompaktní mimořádně chutný dezert. Dobrou chuť.Balkánský kuskus. Jídlo do krize, velmi levné a chutné
Před 1 rokemZa tento oběd nebo večeři pro čtyři strávníky dáte maximálně 100 korun. Příprava je velmi snadná. Nejprve do hrnce dáte zeleninu, máslo a koření. Necháte vařit do změknutí. Poté ukončíte vaření a do horké vody přidáte kuskus (celozrnná varianta je zdravější) a ihned přikryjte pokličkou. Během deseti minut nechte hrnec zakrytý. Kuskus se skvěle připraví. Teď už jen posypat balkánským sýrem a přidat naloženou červenou řepu.Novoroční strouhaný detox, který vás zbaví pocitu těžkosti
Před 1 rokemVyužijte přírodní detoxikační sílu kořenové zeleniny a připravte si během pár minut chutnou a zdravou polévku. Její výhody oceníte především po vánočním obžerství. Polévka je jednoduchá, zvládne ji opravdu každý. Místo čerstvé petržele můžete dát i sušenou.Šunková pomazánka s křenem. Skvělá nejen na Silvestra
Před 1 rokemTato pomazánka vám zabere opravdu jen pár minut a bude vás stát jen pár korun. Navíc je zdravá a levná. Stačí vám jedno balení nadýchané lučiny, trochu nastrouhaného křenu, 10 dkg vysokomasé šunky, cibulka, dvě nakládané okurky a ideálně čerstvý chléb.Nivová pomazánka na topinky s česnekem. Vypálí vám z těla bacily
Před 1 rokemNejchutnější pomazánka na topinky. Snadná večeře pro celou rodinu hotová za pár minut. Stačí vám jen niva, česnek, lučina, trocha mléka, chléb na topinky a případně pažitka a rajčata na ozdobu.Štědrovečerní hit: Rybí polévka s lososem
Před 1 rokemTato polévka s lososem nesmí chybět na žádném štědrovečerním stole. Do hrnce dáte máslo, cibulku, brambory, petržel a dáte vařit. Po chvilce přidáte nakrájeného lososa. Sůl a pepř a pořádně promícháte. Poté přidáte zhruba litr horké vody a vaříte 12 minut. Na závěr přilijete mléko, nebo místo něho můžete zjemnit smetanou. Navrch dodáte opečený chléb, nejlépe toustový a čerstvý kopr. Opravdová dobrota.Rumové koule ze strouhanky a čokolády. Nepečené cukroví hotové za pár minut
Před 1 rokemI na poslední chvíli před svátky můžete připravit rychlé a chutné cukroví jen z pár surovin, které má většinou každý z nás doma. Stačí ho nechat odležet přes noc, aby se rumová chuť dobře promísila s ostatními ingrediencemi. Postup je opravdu snadný. Promícháte rozdrcené vlašské ořechy, máslo, rozdrcenou bílou čokoládu a moučkový cukr ideálně v robotu s několika lžícemi rumu. Postupně přidáváte strouhanku (nebo rozdrcené sušenky), dokud nedosáhnete požadované konzistence. Tak aby z těsta šly tvarovat kuličky. Poté obalíte v kokosu, necháte uležet a už můžete jen mlaskat. Dobrou chuť.Vosí koule. Chutnější a rychlejší než vosí hnízda
Před 1 rokemNepečené cukroví, které se podobá oblíbeným vosím hnízdům. Tohle je hotové v kuchyňském robotu jen za 15 minut. A když koule necháte uležet alespoň jeden den v lednici, budou ještě chutnější. S množstvím ingrediencí si můžete hrát. Aby těsto mělo požadovanou konzistenci, postupně přidávejte piškoty, až do chvíle, kdy z něj půjdou dobře udělat kuličky. Pro ty, co mají rádi alkohol, klidně můžete dát i více vaječáku, ale pak je potřeba přidat piškoty. V receptu je jedna lžíce medu. Pokud však máte rádi sladší cukroví, klidně přidejte více. Na závěr z těsta vytvarujte kuličky a pořádně je obalte v rozdrcené tmavé čokoládě a nechte uležet v lednici alespoň do druhého dne.Hovězí vývar, který vás postaví na nohy i po kocovině
Před 1 rokemMůj vývar s petrželí vám dodá sílu po nemoci i kocovině. Hovězí maso s kostí na vývar vařte na mírném stupni co možná nejdéle. Ideálně alespoň celý jeden den. Kromě mrkve, kořenu petržele a celeru přidejte vždy i něco zeleného. V našem případě jsme zvolili fazolky. Petrželovou nať svažte do klubíčka, aby ji po uvaření bylo možné lehce vyndat. Zavářkové těstoviny přidejte až úplně na konci, na poslední minutu a úplně vypněte plotýnku. Nudle krásně změknou a nerozvaří se. Přejeme dobrou chuť.Tuňáková pomazánka, po které se každý utluče. Oblíbená pochoutka za pár korun
Před 1 rokemPo této pomazánce se všichni vždy utlučou. Chce ji po mě každá návštěva i celá rodina. Pro 3 lidi vám stačí 1 kvalitní tuňáková konzerva, 2 menší mrkve, 1 jarní cibulka, kyselé okurky, 100 g lučiny, 2 lžíce majonézy, 100 g bílého jogurtu. Pokud ji chcete ještě vylepšit, můžete přidat i trochu nastrouhaného celeru a pár kapek čerstvé citronové šťávy. Pomazánka nejlépe chutná na žitném chlebě. Dobrá je i na chlebíčkové vece nebo na klasickém čerstvém chlebu.Poctivá květáková polévka s vejcem, kterou mi dělávala moje babička
Před 2 rokyMoji nejoblíbenější polévku mám spojenou se svou babičkou, která mi ji v dětství vařila velmi často, obzvláště na podzim a v zimě. Vždy jsem snědl víc než jeden talíř. Základem je samozřejmě dobrý květák, ze kterého odříznete růžičky. Ty pak dáte do hrnce s vodou, přidáte sůl a pepř. Necháte vařit do změknutí. Vidličkou ho poté rozmělníte na malé kousky, přidáte další koření, rozšlehané vejce a pažitku. Pokud si chcete zajistit, že květák nebude nahořklý, přidejte v průběhu vaření i lžíci cukru. Hotovo. Dobrou chuť.Rychlé špagety za pár korun, po kterých se děti utlučou
Před 2 rokyTyto špagety jsou komplet hotové za 15 minut a milují je nejen děti. Stačí uvařit těstoviny ve vodě s bylinkami (bazalka, oregano, tymian a klidně může být i špetka provensálského koření). Špagety sceďte a plotýnku mějte stále zapnutou. Přidejte olivový olej, kečup a čerstvá pokrájená rajčata, nechte minutu podusit a pak vše promíchejte. Ozdobte sýrem a můžete servírovat. Dobrou chuť.Nejlepší recept z brokolice: krémová polévka
Před 2 rokyStačí jen brokolice, brambora, cibule a dvě lžíce smetany. Po orestování brambory s cibulí přidáte brokolici. Vaříte 15 minut a po rozmixování už jen dáte dvě lžíce zakysané smetany pro zjemnění. Dokonalá chuť co přesvědčí i zatvrzelé odpůrce brokolic.Šlehaná šlehačková bábovka s čokoládou. Hotová raz dva
Před 2 rokyNa tuhle bábovku stačí šlehač, pár ingrediencí a 15 minut času na přípravu. Sypké směsi se smíchají, pak přidáte zbytek a vše vyšleháte. Namísto rozdrcené čokolády můžete přidat lžíci kakaa. Budete potřebovat: 300 g polohrubé mouky, 250 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 250 ml smetany ke šlehání, 3 vejce a čokoládu, nebo kakao.Královna mezi polévkami. Mimořádně jednoduchý recept z pórku
Před 2 rokyKrálovna mezi nejjednoduššími polévkami. Stačí vám jen pórek, máslo, polohrubá mouka, vejce a sůl a pepř. Nejdůležitější na celém receptu je začátek. Koukněte na video a dozvíte se víc o tomto snadném a levném receptu.Květákové placičky. Jednoduchý recept mojí babičky
Před 2 rokyKvěták uvaříte jednoduše v páře, stačí k tomu hrnec s trochou vody, není potřeba nic speciálního. V tom samém hrnci potom z květáku uděláte těstíčko, které v podobě malých placiček osmahnete na rozžhavené pánvi. Já smažil na zdravějším kokosovém tuku, ale pochopitelně bohatě stačí obyčejný olej. Bude to dobrota. Jako přílohu můžete přidat čerstvým chléb i vařený brambor s máslem.