Vánoční strom z listového těsta a hořké čokolády
Před 11 měsíciJednoduchá, rychlá a přesto fantastická dobrota ve tvaru vánočního stromu bude ozdobou každé sváteční tabule. Toto sladké občerstvení na Vánoce, které zvládnete připravit ze dvou hlavních ingrediencí – listového těsta a kvalitní hořké čokolády si doslova zamilujete.Křupavé mini donuty z hořké čokolády
Před 11 měsíciLahodná křupavá pochoutka, kterou zvládne každý. Tyto koblihy jsou ideální, když máte chuť na něco sladkého, ale nechcete péct nebo dělat nic moc složitého. Tento recept je na sociálních sítích velmi populární. Důvodem je patrně to, že je tak snadný a vyžaduje pouze 3 ingredience. Výsledek však nejen chutná dokonale, ale také krásně vypadá. Nemusíte nutně používat jako my v receptu silikonovou formu na mini donuty, ale můžete použít jakékoli jiné silikonové formy, které máte po ruce, nebo dokonce použít dortovou formu a nakrájet je na tyčinky / čtverce. V receptu jsme použili pufovanou quinou, kterou můžete nahradit pufanovanou rýží nebo burizony.Čokoládové lanýže: Delikatesa, která dobývá svět
Před 11 měsíciDokonale jemná našlehaná náplň z lahodné hořké čokolády, zahalená do tenoučké krusty kakaového prášku, tak přesně takové jsou čokoládové lanýže z našeho videoreceptu. I když to zní složitě, příprava je zcela jednoduchá. Lanýže můžete obalit nejen v kakaovém prášku, ale také v kokosu nebo sekaných mandlích.Lahodný a krémový dip z modrého sýra s ledovým salátkem
Před 1 rokemLedový salát s dipem z modrého sýra je svěží a zároveň sytý pokrm, který spojuje křupavý ledový salát s bohatý a krémový dip. Salátové listy jsou osvěžující a dip z modrého sýra přidává do salátu výraznou chuť s jemnými kousky aromatického sýra, který se krásně sladí s ostatními ingrediencemi.Osvěžující levandulová limonáda, kterou budete mít za chviličku hotovou
Před 1 rokemDomácí levandulová limonáda je skvělým způsobem, jak si vychutnat osvěžující nápoj s jemnou a aromatickou vůní levandule, která k létu neodmyslitelně patří. Tato limonáda je přírodní alternativou ke komerčně vyráběným trendy nápojům. Kombinace kyselé limetky, sladkosti a květinového aroma tolik oblíbené levandule, jejíž vůni miluje snad každý si doslova zamilujete. Použít můžete levanduli čerstvou (klidně odkvetlou jako my v našem videu) a nebo sušenou.Restovaná hlíva ústřičná s nivou a rajčaty
Před 1 rokemRestovaná hlíva ústřičná s nivou a rajčaty je dokonalé jídlo pro milovníky hub. Tento recept spojuje svěží chuť ústřičných hub s křehkými rajčaty a lahodnou nivou, která přidává jemný sýrový zážitek. Restované houby se připravují na pánvi s bylinkami a cibulí, což jim dodává bohatou aromatickou vůni. Rajčata přidávají do jídla svěžest. Tato kombinace vytváří lahodnou a vyváženou chuťovou symfonii, která osloví nejen houbové nadšence, ale i ty, kteří rádi objevují nové a chutné pokrmy.Jemné masíčko, které je šťavnaté a rozpadá se v ústech. Upečte si tresku v papilotě
Před 1 rokemTreska pečená v papilotě je skvělým způsobem, jak si vychutnat delikátní a lahodnou rybu. Tento recept zachovává přirozenou vlhkost a šťavnatost tresky díky pečení v papírové papilotě. Treska pečená v papilotě je zdravou, výživnou a jednoduchou volbou pro milovníky ryb.Zapečené papriky s kombinací mletého masa a sýra
Před 1 rokemZapečené papriky jsou perfektním hlavním chodem nebo předkrmem a skvěle se hodí pro všechny, kteří si rádi dopřávají jedinečnou kombinaci chutí a textur.Krémové risotto s chřestem, které si dokonale vychutnáte se sklenicí bílého
Před 1 rokemChřestové risotto je lahodným pokrmem, který spojuje bohatou chuť chřestu s krémovou konzistencí rýže a dalších ingrediencí. Svěží, zelené chřestové hlavičky se perfektně kombinují s bílým vínem a lahodným parmazánem. Tento výživný pokrm je skvělou volbou pro milovníky chřestu, kteří si rádi dopřávají jemnou a vyváženou kombinaci chutí.Recept na jednoduchý mechový dort s náplní z mascarpone
Před 1 rokemK jaru tento zelený dort zkrátka patří. Podle našeho videoreceptu zvládne mechový dort připravit úplně každý. Stačí pár ingrediencí, šikovné ruce a dokonalý dezert, který zaujme na první pohled svým nevšedním vzhledem si po prvním soustu zamilujete.Dokonalá odlehčená vajíčková pomazánka
Před 1 rokemReceptů na domácí pomazánky není nikdy dost. Náš videorecept oceníte hlavně po Velikonocích, protože v něm zužitkujete všechny vařené vejce. Dokonale vyvážená chuť pomazánky v kombinaci s křupavou bagetkou nebo čerstvě upečeným chlebem bude doslova symfonie chutí pro nejeden mlsný jazýček.Srdíčka z kynutého těsta, která voní po skořici
Před 1 rokemTato skořicová srdíčka si můžete připravit nejen na svátek zamilovaných, ale po celý rok, kdykoli vás přepadne chuť na sladké. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek nejen pro chuťové pohárky doslova ohromující. Dobrou chuť.Valentýnské sněhové pusinky, které doslova tají na jazyku
Před 1 rokemLáska prochází žaludkem a kdy jindy hřešit než na svatého Valentýna. Připravte své drahé polovičce sladké sněhové pusinky, které doslova tají na jazyku. Křehké na povrchu a uvnitř vláčné a vonící po malinách, takové jsou naše pusinky.Silvestrovské jednohubky s plísňovým sýrem a ořechy
Před 1 rokemChutnají skvěle, jsou rychlé a zpestří každý slavnostní stůl. Přesně takové jsou jednohubky s pomazánkou a okurkovým stromečkem.Rychlé vanilkové rohlíčky bez ořechů
Před 1 rokemK Vánocům neodmyslitelně patří vanilkové rohlíčky. V našem videoreceptu jsme mysleli na ty, kteří z nějakého důvodu nejí ořechy. Recept je navíc velmi jednoduchý a zvládne ho i opravdový začátečník.Tradiční cukroví, které nesmíte vynechat: Ořechy plněné lahodným jemným krémem
Před 1 rokemMezi typicky vánoční cukroví patří ořechy plněné krémem. Výhodou našeho receptu je, že ho zvládne připravit i úplný začátečník. Ořechy si můžete upéct hned ve dvou barevných variantách. Stačí, když do půlky těsta nebudete přidávat kakao.Dokonale hustá a krémová horká čokoláda
Před 1 rokemHorká čokoláda zahřeje a zasytí. Na její přípravu se vyplatí investovat do kvalitní vysoceprocentní čokolády. Na vrch můžete dát čepici šlehačky nebo ozdobit mini marshmallowny.Štrúdl, který voní exotikou. Vyzkoušejte místo jablek kaki, výsledkem budete překvapeni
Před 1 rokemŽe štrúdl nemusí být jen z jablek? Ano, vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu připravit dokonale křupavý dezert z exotického ovoce kaki, které všichni milují.Voňavý a měkoučký perník z exotického ovoce kaki
Před 1 rokemKaki se těší velké oblibě a v obchodech toto exotické ovoce můžeme vidět hlavně v druhé polovině roku. Pokud narazíte na kaki v akci, rozhodně jej dejte do nákupního košíku a vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu připravit tento rychlý a vláčný domácí perník.Lahodná a krémová husí paštika se sušenými švestkami
Před 2 rokyDomácí paštika z husích jater není žádná věda. Navíc v ní můžete zužitkovat i zbytek masa z husí pečínky. Vyzkoušejte naši domácí paštiku na křupavé bagetce.Dokonalá křupavá pečínka. Připravte si konfitované husí stehno s cibulovým zelím
Před 2 rokyDokonale křupavá pečínka z husy podávaná na zelí z červené cibule je sváteční jídlo, které zvládne úplně každý a jeho dokonalou chuť si zamiluje celá rodina.Netradiční pojetí ikonického receptu: Dýňové halušky se zakysanou smetanou a slaninou
Před 2 rokyJídlo, které je netradiční, bude hotové během pár minut a pochutná si na něm celá rodina? Ano, přesně takové jsou dýňové halušky (klidně můžete improvizovat a místo halušek si vytvarovat noky), tu báječnou chuť dýně ve spojení s nakyslou smetanou a opečenou slaninou s cibulkou prostě musíte zkusit!Podzimní dýňové latte macchiato s kořením, které příjemně zahřeje
Před 2 rokyKáva, která voní podzimem. Tak přesně takové je dýňové latte macchiato s medovým kořením. Vyzkoušejte si tuto lahodnou kávu připravit podle našeho videoreceptu. Koření si můžete namíchat podle své chuti a nebo použít hotovou vánoční směs na perníčky, kterou koupíte v každém supermarketu.Pečená hruška s medem, zázvorem a ořechy
Před 2 rokyReceptů na hrušky není nikdy dost. Vyzkoušejte podle našeho videoreceptu pečené hrušky s medovým přelivem, zázvorem a sekanými ořechy, které voní podzimem.Jablečné kapsičky z listového těsta s pudinkem a tvarohem
Před 2 rokyDobrota, kterou si zamilují malí i velcí. Křupavé listové těstíčko plněné jablíčky se skořicí a tvarohovou-pudinkovou náplní doslova voní po podzimu.Zapečené hrušky s modrým sýrem, medem a ořechy
Před 2 rokyVyzkoušejte tuto netradiční kombinaci hrušky na slano s modrým sýrem a ořechy. Skvěle se hodí jako pohoštění pro návštěvy k dobrému vínu nebo jen tak, jako odpolední svačinka.Sladká laskomina k obědu: Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Před 2 rokyRecept na dokonale jednoduché a chutné knedlíky bez kynutí plněné švestkami. Na jejich přípravu vám stačí pár ingrediencí.Domácí lahodné jahodové knedlíky z tvarohového těsta bez kynutí
Před 2 rokyJahody jsou dostupné celoročně, a tak pokud milujete sladká jídla, určitě vyzkoušejte naše jahodové knedlíky z tvarohového těsta, po kterých se jen zapráší!Cuketa v pivním těstíčku
Před 2 rokyTento recept na cuketové plátky v pivním těstíčku patří mezi ty, které budete milovat. Příprava je naprosto jednoduchá a podávat je můžete jen tak samotné k pivu jako pohoštění pro návštěvu nebo s vařenými bramboramiTatarák z cukety na křupavé topince s česnekem
Před 2 rokyReceptů, jak zpracovat cuketu není nikdy dost! Tatarák z cukety na křupavé topince s česnekem je velká dobrota. Příprava vám nezabere mnoho času a chutná naprosto božsky. Ingredience můžete měnit podle své chuti a výsledek bude vždy perfektní!Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninkou a baby špenátem
Před 2 rokyChřestová sezóna je v plném proudu. Připravte si podle našeho videoreceptu chřestový krém s opečenou slaninou.Voní po tymiánu a chutnají báječně: Chřestové taštičky z listového těsta
Před 2 rokyReceptů na dobroty z listového těsta není nikdy dost. Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu připravit chřestové taštičky, které zvládne i úplný kuchtík začátečník.Krémová a lahodná ředkvičková pomazánka s tvarohem a kozím sýrem
Před 2 rokyŘedkvičky jsou plné vitaminu C a nejlépe chutnají jen tak na krajíci s máslem. Pokud však chcete překvapit něčím výjimečným, připravte si podle našeho videoreceptu lahodnou ředkvičkovou pomazánku s tvarohem a kozím sýrem.Super rychlé okurkové jednohubky s restovanými krevetami
Před 2 rokyTyto jednohubky musíte ochutnat. Kombinace šťavnaté okurky jakožto základu doplněná o specifickou chuť avokáda a smažených krevet je doslova slastí pro všechny milovníky lehkých jídel s vůní exotiky.Zdravá bleskovka k mlsání: Tortilové jednohubky se špenátem a lososem
Před 2 rokyTortila je jako svačinka nebo rychlá večeře vždy dobrou volbou. Kombinaci s čerstvým sýrem, bylinkami a uzeným lososem si zamilujete!Lahodné a osvěžující v horkých dnech. Ochutnejte okurkové gazpacho s avokádem a hráškem
Před 2 rokyLehká a osvěžující studená polévka, kterou si můžete připravit během celého roku, protože suroviny na ni jsou k dostání v supermarketech běžně celoročně.Lahodná osvěžující rajčatová polévka s papričkami
Před 2 rokyTato polévka, která je hotová za pár minut, vás nejen příjemně osvěží, ale je přímo dokonalým pokrmem pro všechny milovníky lehkých jídel.Křehký cuketový koláč se žampiony a smetanovým sýrem
Před 2 rokyReceptů na zpracování cuket není nikdy dost. Kombinaci křupavého listového těsta s čerstvým sýrem, žampiony, pórkem a cuketou si zamilujete.Slaná dobrota z listového těsta, po které se jen zapráší
Před 2 rokyVýborné a jednoduché tyčinky z listového těsta tak trochu jinak. Připravte si originální pohoštění pro návštěvy ze surovin, které najdete doma, fantazii a chutím se meze nekladou, záleží jen na vás, čím strom naplníte.Rychlý čokoládový strom z listového těsta. Vánoční pohoštění, po kterém se jen zapráší
Před 2 rokyJednoduché sladké občerstvení na Vánoce, které zvládnete připravit jen ze dvou ingrediencí – listového těsta a čokoládové pomazánky (nebo rozpuštěné čokolády). Skvěle vypadá, a ještě lépe chutná!Už jste ochutnali mac & cheese? Dokonalý pokrm jen ze tří ingrediencí
Před 3 rokyKlasický americký recept Macaroni and cheese je skutečně velmi jednoduché jídlo, na jehož přípravu vám stačí pouhé 3 ingredience, které jsou těstoviny, sýr a mléko.Domácí hot dog s křupavou cibulkou a slaninou, který je hotový raz dva
Před 3 rokyV Česku známe klasiku v podobě párku v rohlíku, kterou buď milujete, nebo nenávidíte. Pokud patříte mezi ty, co si rádi čas od času dopřejí teplý párek v křupavém rohlíku, máme pro vás tip na báječný hot dog s křupavou smaženou cibulkou a slaninou.Vyzkoušejte chutnou a zdravou indickou polévku
Před 3 rokyIndická kuchyně je chutná a červená čočka zdravá. Užijte si obojí v polévce, která vás zanese do míst, co voní směsí koření.Medová pohanka s ovocem: To je zdravá snídaně za pár minut
Před 3 rokyTip na rychlou, a přitom zdravou svačinku se hodí vždycky! Vyzkoušejte tentokrát pohanku slazenou hruškou a medem, které říz dodává skořice a svěžest zase čerstvé ovoce.Kuskusový salát: Chuť a vůně orientu ve vaší kuchyni
Před 3 rokyKuskus má řadu využití. Vyzkoušejte třeba orientální kuskusový salát a potěšte své chuťové i čichové buňky zajímavou kombinací koření.Pořádná porce masa: Ochutnejte rump steak s houbovým ragú
Před 3 rokyPřipravit správně rump steak není zrovna jednoduché, ale s naším návodem to ale hravě zvládnete. A abyste si na něm opravdu pochutnali, máme pro vás tip na chutné houbové ragú.Připravte si lososa jednoduše, zdravě a chutně. Navíc s výbornou zeleninou
Před 3 rokyRyby bychom v zájmu vlastního zdraví měli jíst alespoň 2x týdně. Zkuste proto lososa s opečenou zeleninou, jehož chuť podtrhnete citronovou šťávou. Tahle kombinace opravdu nemá chybu, a navíc je zdravá!Rychlé a výborné: Takové jsou těstoviny s bazalkovým pestem
Před 3 rokyKdo by neměl rád těstoviny, viďte? Uvařte vynikající špagety s rajčaty a bazalkovým pestem, které jsou snadné na přípravu a zachutnají celé rodině.Připravte si domácí bazalkové pesto. Dokonale provoní a ochutí těstoviny
Před 3 rokyPřipravit bazalkové pesto není složité. Navíc vám pak uzavřené ve sklenici vydrží v lednici až několik týdnů, takže po něm budete moci sáhnout, kdykoliv se rozhodnete pro rychlou a chutnou večeři.Mrkvové pyré a šťavnaté kuře jsou dokonalou kombinací
Před 3 rokyPečené kuřecí maso je vždy dobrou volbou. Když k němu navíc zvolíte správnou přílohu, je báječný oběd na světě. Zapomeňte však tentokrát na klasiku, jakou je bramborová kaše a vyzkoušejte mrkvové pyré, které jistě zachutná celé rodině.3 zdravé a chutné recepty s avokádem, které si zamilujete
Před 3 rokyAvokádo je velice zdravé. Obsahuje totiž spoustu minerálů, vitamínů a řady dalších prospěšných látek. Proto ho do svého jídelníčku určitě zařaďte. Co ochutnáte jako první: avokádový salát, dip, nebo smoothie?Tomu neodoláte: Vyzkoušejte jemný krém připravený z pečené mrkve
Před 3 rokyPřipravit chutný mrkvový krém se může zdát jako snadný úkol. Opak je však pravdou. Ten nejlepší totiž připravíte jedině tak, že mrkev nejprve upečete. Pak už jen stačí správné ochucení a skvělá polévka je na světě.Domácí křupavé hranolky se třemi druhy majonézy: Lepší přílohu jste neochutnali
Před 3 rokyHranolky jsou dokonalou přílohou k masu. Kupované však vyměňte za domácí, které jsou snadné a budou chuťově mnohem lepší. A co by to bylo za hranolky bez majonézy, že? I tu si podle našeho receptu připravíte, dokonce ve třech variantách – klasickou, paprikovou a hořčičnou.Fantastické gratinované brambory s fenyklem, které vám nikdy nepřestanou chutnat
Před 3 rokyMilujete brambory na všechny způsoby, ale úplně nejraději máte ty zapečené, francouzské či gratinované? Pokud neustále pátráte po surovinách a kombinacích, které by pomohly tento univerzální recept vylepšit a osvěžit, zkuste přidat fenykl, česnek a muškátový oříšek. Až ochutnáte, nebudete už chtít dělat zapečené brambory jinak. Autorem receptu i videa je Pavel Vostrovský.Křupavá a nadýchaná nádivka se šunkou
Před 3 rokyVelikonoční nádivka je tradiční pokrm, který můžete podávat samotný, ale skvěle chutná také s máslovými brambory a jarním zeleninovým salátem. Za dob našich babiček značila jakýsi přechod mezi půstem a hodováním. Receptů na tuto dobrotu je nespočet, vyzkoušejte ten náš.Vydatná a hustá bramboračka se sušenými houbami
Před 3 rokyBramboračka je polévka, která voní houbami, zasytí a její přípravu zvládne úplně každý. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z těch čerstvých. Každá rodina má svůj recept – tady je ten náš, který stojí za to vyzkoušet.Výborná celerová pomazánka s mrkví a jablkem, kterou budete chtít dělat pořád dokola
Před 3 rokyDomácí pomazánky jsou mnohem chutnější než ty kupované, na tom se jistě shodneme všichni. V našem video receptu vás naučíme připravit si pomazánku z čerstvého celeru, mrkve a jablíčka, která je plná vitamínů a báječně chutná. Její příprava je tak snadná, že vám zabere opravdu jen pár minut, takže se skvěle hodí jako rychlá svačinka, když nestíháte, ale přesto chcete rodině připravit něco zdravého.Špagety carbonara: Naprosto dokonalé a jednoduché jídlo, které voní Itálií
Před 3 rokyRecept na jednoduché, ale vynikající těstoviny bez smetany. K přípravě této italské speciality si vystačíte jen s pár surovinami. Základem je slanina, sýr, česnek, vejce a samozřejmě špagety. Jedná se o velmi jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si smlsne každý.Lehký tvarožník s malinami a křupavou drobenkou z ovesných vloček
Před 3 rokyTvarohové moučníky jsou velmi oblíbené. Vyzkoušejte si připravit jednoduchý tvarožník s ovocem a křupavou drobenkou z ovesných vloček. Úžasná a neodolatelná kombinace tvarohu a malin bude pro vaše chuťové pohárky doslova láska na první sousto.Milujete Nutellu? Pak musíte vyzkoušet tento nepečený cheesecake jen ze 4 ingrediencí
Před 4 rokyPořád se hlídat prostě nejde a každý z nás občas zhřeší! Jste-li milovnicí Nutelly, pak musíte tento recept vyzkoušet. Cheesecake je jednoduchý na přípravu a zcela určitě udělá radost dětem, kterým jeden kousek stačit nebude. Ideální dezert ke kávě nebo na pohoštění pro nečekané návštěvy