Jemný moučkový cukr si doma zvládne vyrobit jednoduše každý
Před 8 dnyPředstavte si to. Dostanete chuť na nějaký dobrý moučník, nebo třeba ovocné knedlíky, ale chybí vám moučkový cukr. Do obchodu daleko a k sousedům se vám nechce? Není nic jednoduššího, než si doma z klasického cukru připravit moučkový.Dokonale tenké palačinky má rád každý. Víte ale, jak je smažit? Video poradí
Před 9 dnyNení snad nikdo, kdo by neměl rád palačinky. Těsto je hotové hned, usmažené jsou taky rychle a potom už zbývá jen je namazat tím, na co máte zrovna chuť. Jelikož je vždy co zlepšovat, i palačinky můžete dovést k dokonalosti.Jablečný koláč s pudinkem a piškoty je vláčný a po vychlazení osvěžující
Před 10 dnyDezerty s pudinkem jsou vždy velmi lahodné a jemné. Tento jablečný koláč je z listového těsta a strukturu doplňují piškoty. Díky pudinku je vláčný a po vychlazení osvěžující. Na řezu tvoří krásnou mozaiku, tak neváhejte a upečte ho rodině ke kávě.Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní jsou na tento svátek nutností
Před 12 dnySvátek svatého Martina se od nepaměti nese v duchu velkých hodů. Charakteristickým svátečním pečivem jsou svatomartinské rohlíčky. Nekynuté, se spoustou másla a lahodnou náplní z vlašských ořechů.Fantastické španělské ptáčky patří k oblíbeným českým hotovkám
Před 12 dnyŠpanělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze Španělska, jak by mohl název působit. Podává se s rýží nebo knedlíky.Koňakové řezy vypadají stejně dobře jako chutnají a uhranou každého hosta
Před 14 dnyPřemýšlíte, jakou dobrotu upéct pro návštěvu? Zkuste naše koňakové řezy. Nadýchané piškotové těsto a krém s vaječným likérem vás určitě mile překvapí. Moučník je moc hezký na pohled a skvěle chutná. Po prvním ochutnání ho zařadíte mezi oblíbený repertoár.Guláš ostrý jako samurajský meč rozsekne otázku toho, co si dáte k večeři
Před 15 dnySkoro každý pátek se doma vedou vášnivé diskuze o tom, co bude o víkendu k obědu. Pokud máte rádi pálivé, uvařte guláš tak ostrý, jako je samurajský meč. Máme pro vás osvědčený recept, který se vám zaručeně povede.Jak správně temperovat čokoládu? Poradíme hned dva způsoby
Před 15 dnyTemperování čokolády zní a možná i vypadá složitě, ale není tomu tak. Oba způsoby, které vidíte ve videonávodu, jsou jednoduché a vyžadují jen kuchyňský teploměr. Na jeden z návodů je potřeba také speciální povrch (mramorová nebo nerezová plocha), ale nevadí, když ho nemáte.Vyzkoušejte tradiční dušičkové pečivo, které pekly naše prababičky
Před 17 dnyPočátkem listopadu snad každý z nás vzpomíná na své milé, kteří tu již s námi nejsou. Naše prababičky kdysi dávno pekly v tyto slavnostní dny kynuté pečivo s názvem dušičky nebo kosti. Vyzkoušejte se s naším receptem vrátit k této hezké tradici.S tímhle návodem bez problémů oloupete hory česneku a ani se nenadějete
Před 19 dnyAch, to zdlouhavé loupání česneku. Česnek dodá jídlu skvělou chuť, ale oloupat ho někdy dá dost zabrat. Jak si loupání můžete usnadnit? Vyzkoušejte náš trik s horkou vodou, díky které odstraníte slupku z česneku během chvilky a téměř bez práce.Sýrovo-brokolicové placky jsou skvělá vegetariánská alternativa ke karbanátkům
Před 19 dnyBrokolice je výborná zelenina, která se dá použít v různých úpravách. Tyto placičky se sýrem si oblíbí zejména děti, které by jinak brokolici nesnědly. S přípravou vám klidně mohou pomoci, protože je velmi jednoduchá a nenáročná na suroviny.Pikantní bůček pečený nad brambory udělá vaši neděli svátečnější a členy rodiny šťastnější
Před 21 dnyPřipravte si pikantní bůček pečený nad bramborami z kterého se nají celá rodina. Velká výhoda dnešního receptu je ta, že vše dáte péct do trouby a o nic se nestaráte. Po třech hodinách vytáhnete voňavý a výborný oběd včetně přílohy.Chcete si upéct moučník, ale nemáte čas? Zkuste jednoduchý pudinkový moučník
Před 22 dnyJednoduché řezy, které zvládnou i méně zkušení. Těsto jen umícháte, nalijete na něj čerstvě uvařený pudink a společně upečete. Jednoduchou pudinkovou buchtu potřete zakysanou smetanou a posypete Grankem nebo skořicí.Dodejte svým koblihám halloweenský nádech s tímto jednoduchým receptem
Před 22 dnyMilujete koblihy a rádi byste si je připravili tak trochu s nádechem podzimu? Pak vyzkoušejte tuto sladkou pochoutku v kabátku dýně, která oživí každou snídani i pohoštění pro vaše blízké. Hodit se můžou i na haloweenskou párty, na které všem vyrazí dech.Omáčka s hovězím masem, mrkví a celerem nasytí celou rodinu a ozvláštní váš jídelníček
Před 24 dnyMáte-li po ruce hovězí maso a chcete z něj rodině připravit nějakou omáčku, nemusíte sahat stále dokola po receptu na guláš, rajskou či španělské ptáčky. Zkuste něco nového a jednoduššího. Například smetanovou omáčku s mrkví a celerem.Sýrové košíčky jsou ideální pohoštění pro hosty, pokud nemáte čas, ale chcete se blýsknout
Před 26 dnySýrové košíčky vyrobené z rozteklého eidamu (nebo jiného tvrdého sýru) jsou doslova „k sežrání“. Jejich výroba je jednoduchá a rychlá, potřebujete jen pečicí papír, hrnek nebo skleničku, a nadšení pro věc. Návštěva nebo rodina bude jistě nadšená.Avokádová pomazánka zasytí, nestojí moc času a je zdravá
Před 26 dnyAvokádo si nachází stále více příznivců i v našich zeměpisných končinách. Jednoduchou a rychlou pomazánku z něj zvládne připravit každý. Je lahodná a jemná. Podáváme ji na pečivu nebo jako dip se zeleninou.Valašská kyselice je tradiční smetanová pochoutka s jemně nakyslou chutí
Před 28 dnyKysané zelí je oblíbenou potravinou a zelných receptů je opravdu mnoho. Pravá a tradiční valašská kyselica je ale jenom jedna. Připravte si tuto polévku podle originálního a ověřeného receptu a získáte smetanovou pochoutku s jemně nakyslou chutí.Nemusí být hody abyste si udělali posvícenské ořechy s vanilkou
Před 29 dnyPosvícenské oříšky jsou symbolicky spojené se svěcením kostela po svátku Havla, třetí týden v říjnu. Drobné kousky křupavého pečiva jsou snadné, rychlé a hlavně velmi chutné! Voňavé oříšky jsou z talíře během chvilky pryč.Udělat donuty jeden jako druhý a všechny dokonale je s tímhle videem hračka
Před 29 dnyČeskou kuchyni čím dál více obohacují zahraniční vlivy. Vaříme si maďarský guláš, milujeme italskou pizzu, rádi zajdeme na čínu a v supermarketu nám oči často spočinou na amerických barevných donutech. Naučte se je s námi jednoduše tvarovat.Vyzkoušejte kombinaci kuřete a slaniny jako variace na kachnu se zelím
Před 1 měsícemDozlatova vypečená kachna s knedlíkem a zelím je delikatesa, ale také kalorická bomba. Připravte si lehčí a zdravější variantu, která vás mile překvapí. Kuře à la kachna je sice dietnější, ale chuťově výborné.Umíte krájet na julienne? A mohl bych to vidět? S tímhle návodem to zvládnete raz dva
Před 1 měsícemKrájení zeleniny na julienne je technika, která v poslední době získává stále větší popularitu. Jedná se o tenké proužky zeleniny, které dodají jídlu krásný vzhled i zajímavou texturu.Dopřejte si tuhle vydatnou a hřejivou polévku s vločkami a zeleninou
Před 1 měsícemRychlá a jednoduchá zeleninová polévka je krásně barevná spoustou zeleniny a zvládne ji opravdu i začátečník. Ovesné vločky ji zahustí a přidají tu správnou chuť. Voní česnekem a přijde vhod vlastně v každou roční dobu.Chcete hřešit? Zkuste tyhle krémové řezy polité čokoládou
Před 1 měsícemBlíží se víkend, nedělní káva a vy máte chuť hřešit? Potom je pro vás tento moučník jako stvořený. Pláty křehkého těsta promazané pudinkovým krémem jsou polité čokoládou s křupavými oříšky. Recept na hříšné řezy není složitý, ale potřebuje čas k odležení.Speciální těstíčko je všechno, co vaše řízky potřebují aby byly ještě lepší
Před 1 měsícemAsi každá hospodyňka touží mít řízky usmažené pěkně do křupava. S naším receptem se toho nemusíte bát. Protentokrát však vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku. O křupavost se postará kypřicí prášek a ocet.Dodejte svým moučníkům sladkou tečku s karamelovou polevou
Před 1 měsícemTaké milujete karamel nebo karamelovou polevu, ale ještě jste ji sami nevyráběli, nebo vyráběli a nepovedla se? Naše návodné video vám ukáže jak na to.Vláčný a nadýchaný jablkový perník je dokonalým.zákuskem, ale i sladkou snídaní
Před 1 měsícemDomácí perníkové řezy jsou velmi oblíbeným moučníkem. Jablkový perník je nádherně vláčný, a když ho vylepšíte dobrou polevou, bude skoro sváteční. Navíc není složitý a zvládnou ho i málo zkušení v kuchyni.Krájení zelí není žádná věda, postačí ostrý nůž a tenhle návod
Před 1 měsícemI když to tak možná zprvu nevypadá, není krájení hlávkového zelí nic těžkého. Připravíte si větší prkénko, ostrý nůž, hlávku zelí a můžete začít. S námi se to jistě podaří!Potom co vyzkoušíte tyhle domácí housky se už nebudete chtít vrátit k těm kupovaným
Před 1 měsícemPodle tohoto podrobného návodu zvládne upéct výborné křupavé houstičky i úplný začátečník. Budou se hodit namazané máslem a džemem nebo jako příloha k syté polévce či jen tak samotné s hrnečkem teplého kakaa.Frankfurtská hovězí pečeně je dokonalou večeří po práci, když není čas ani energie
Před 1 měsícemNěkdo tomuto jídlu říká frankfurtská pečeně, děti ji obvykle shání jako párkovou omáčku. Patří do tradiční kuchyně, kterou máme spojenou s obědy u babičky. Příprava je snadná, zvládne ji i začátečník. Podávat ji můžete s knedlíkem, rýží i těstovinami.Mramorová bábovka s dýní je odvážnou a chutnou variací na prověřenou klasiku
Před 1 měsícemTradiční mramorovaná bábovka má díky přidané dýni krásnou barvu a je úžasně vláčná. Výhodou je, že se dýně přidává do těsta čerstvě nastrouhaná, takže se nemusíme zdržovat přípravou dýňového pyré. Oblíbená bábovka v novém kabátku vám jistě bude chutnat.Jsou vaše míchaná vejce suchá? Tady jsou hned dva způsoby jak dosáhnout dokonale krémových
Před 1 měsícemMíchaná krémová vejce, která se rozplývají na jazyku. To je cílem každého z nás, když se pustíme do přípravy této pochoutky. Pokud nevíte, jak na to, koukněte na náš videonávod, ve kterém se to dozvíte.Kuře na medu s česnekem je ideální podzimní variací na nesmrtelnou klasiku
Před 1 měsícemMáte rádi klasické pečené kuře, ale chcete zkusit něco nového? K jemné chuti kuřecího masa se skvěle hodí i výraznější chutě. Pokud tedy máte rádi med a česnek, připravte si naši marinádu. Doplnit ji můžete i čerstvými bylinkami, například tymiánem nebo rozmarýnem.Dýně z kynutého těsta jsou krásný a chutný podzimní doplněk
Před 1 měsícemPodzimních dekorací máte spoustu, ale stále tomu něco chybí? Skvělou možností, jak netradičně ozdobit snídaňový stůl nebo pohostit návštěvu jsou malé dýně z kynutého těsta. Můžete si být jistí, že sklidí obrovský úspěch, navíc si ohromně pochutnáte.Krkonošské sejkory, nebo bramborák? Mnoho jmen, jedno vynikající jídlo a ještě jednodušší recept
Před 1 měsícemSejkory, halušky, bramborák a mnoho dalších názvů, přitom se jedná o téměř identické jídlo. Základem jsou vždy strouhané brambory s pořádnou dávkou česneku a majoránky. Těsto se následně peče dokřupava, ideálně přímo na plotně jako ho pekly naše babičky.Jablka v županu jsou lahodná a hodí se jako hlavní chod stejně jako zákusek
Před 1 měsícemMilá vzpomínka na dětství, to jsou jablíčka v županu. Příprava je jednoduchá, vychutnat si je můžete třeba jako nedělní snídani, svačinku nebo zákusek ke kávě. Nejlepší na jejich přípravu jsou pevná, šťavnatá a nakyslá jablka.Ozvláštněte si klasickou znojemskou omáčku s touto kuřecí alternativou
Před 1 měsícemZnojemská omáčka je velmi oblíbená klasika, tak není divu, že vynalézavé kuchařky sepsaly už pěknou hromádku variací. Zkuste rychlou a jednoduchou variantu na "znojemskou" omáčku s kuřecím masem, která té originální může s přehledem konkurovat.Oddělování žloutků od bílků není problém díky tomuto jednoduchému návodu
Před 1 měsícemChcete-li skutečně nadýchaný moučník, sněhové pusinky nebo třeba holandskou omáčku, asi se neobejdete bez oddělení bílků od žloutků. Jenže u toho se někdy můžete pořádně zapotit. S naším videonávodem to však zvládnete levnou zadní.Tradiční české buchty s cukrovou čepicí udělají radost malým i velkým
Před 1 měsícemKdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobnému videonávodu se buchty vždy podaří na jedničku.Jak nastrouhat červenou řepu? Pomůže jednoduchá vychytávka
Před 1 měsícemNastrouhat červenou řepu je snadné, problém je však v jejím výrazném barvivu. Může se stát, že si potřísníte oblečení, ale ani obarvené ruce nejsou důvodem k radosti. Naučíme vás, jak řepu nastrouhat bez zašpinění.Křupavé a chutné houstičky: Recept podle babičky přiláká mlsné jazýčky
Před 1 měsícemDomácí křupavé houstičky dokáží během chvilky provonět celý byt a přilákat nejeden mlsný jazýček. Podle babiččina receptu se vám zaručeně povedou a uslyšíte chválu ze všech stran. Příště budete zaručeně péct z dvojité dávky.Alpský knedlík: Kynutý, sladký, povidlový. Ve vanilkové omáčce
Před 1 měsícemPokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou omáčkou a posypaný mákem. Tuto alpskou dobrotu si můžete dát k obědu nebo jako dezert.Živáňská pečeně: Pokrm z vepřového masa doplněný slaninou a klobásou
Před 1 měsícemPokrm má původ ve slovenské kuchyni a má spoustu variant. Klasická příprava kombinuje vepřové, jehněčí a hovězí maso, které se pomalu rožní na jehle. Ne každý si však může tuto přípravu dovolit, proto si připravíme levnější, vepřovou verzi, v troubě.Květáková rýže je skvělou dietní přílohou, kterou připravíte velmi snadno
Před 1 měsícemPerfektní potravinu - květák můžete využít na různé způsoby. Přemýšleli jste ale někdy o tom, že se dá z květáku vytvořit skvělá příloha? Květáková rýže se hodí k lecjakému masu, navíc nemá téměř žádné kalorie.Oblíbená zelenina v moučníku: Vynikající mrkvové řezy nadchnou každého
Před 1 měsícemOchutnejte výborný mrkvový moučník, který je i přes mrkev v těstě díky prášku do pečiva a bílkovému sněhu krásně nadýchaný. Po upečení ho potřeme pudinkovým krémem zjemněným smetanou a vonícím po skořici.Umíte vytvarovat karlovarský knedlík? Pomocí fresh fólie to bude hračka
Před 2 měsíciVídeňský nebo karlovarský knedlík vyžaduje nějakou formu, která mu dá tvar a podrží hmotu, aby byla kompaktní. Známe jednoduchou vychytávku, jak toho dosáhnout. Připravíme si směs na knedlík a prkénko s potravinářskou fresh fólií.Jednoduché halušky chutnají nejen s brynzou, ale i jako příloha k omáčce
Před 2 měsíciKlasické halušky jsou z bramborového těsta, tyto nočky z jemného moučného. Budou se hodit jako rychlá příloha k omáčkám nebo jen tak se škvarečky ze slaniny a zelím. Stejně tak mohou suplovat těstoviny nebo knedlíky.Bramborové knedlíky jsou tak jednoduché, že je hravě zvládnete
Před 2 měsíciBramborové knedlíky patří mezi naše oblíbená jídla z brambor. Recepty na ně často máme ještě od svých babiček nebo prababiček. Jsou výborné k zelí a masu, skvěle chutnají se špenátem a vejcem, hodí se k některým omáčkám.Trik, aby nevytekl: Recept na klasický smažený sýr
Před 2 měsíciSmažený sýr alias smažák je stále jedno z nejoblíbenějších jídel českých hospod i restaurací. Říká se, že u přípravy tohoto pokrmu vlastně není co zkazit, snad jen špatný výběr sýra. Nicméně je dobré znát pár triků, aby během smažení nevytekl.Jak na dokonale vláčnou vaječnou omeletu poradí videonávod
Před 2 měsíciMáte chuť na vydatnou pochoutku z vajíček, ale obyčejné volské oko už vás nebaví? Máme pro vás skvělý tip na dokonalou omeletu, která je vláčná a nadýchaná uvnitř a přitom jednoduchá na přípravu. Naplnit ji můžete sýrem, šunkou nebo oblíbenou zeleninou.Šťavnatá kuřecí stehna jedna báseň. Stačí namarinovat a poté upéct
Před 2 měsíciPříprava není nijak složitá, takže ji zvládne úplně každý. Šťavnatá kuřecí stehna jsou marinovaná a pak pečená v troubě. Jakmile pikantní pečená kuřecí stehna jednou vyzkoušíte, budete je jistě připravovat častěji.Konec dusivým buchtám: Bábovka se ‚‚zakysankou‘‘ je extra vláčná
Před 2 měsíciSuché drobivé buchty přenechejte jiným a raději s námi zkuste nádherně vláčnou bábovku ze zakysané smetany. Můžete ji připravit s tradičním mramorováním nebo si upéct světlou variantu, záleží na vašich preferencích. Váhu nechte v šuplíku, postačí vám hrneček.Hovězí krk pečený na zelenině se díky pomalému vaření rozplývá na jazyku
Před 2 měsíciHovězí krk patří k tužším kusům masa, a proto si žádá delší pomalé vaření. Pojivová tkáň se rozpustí a maso získá dokonalou strukturu, která se rozplývá na jazyku. My jsme vaření vyměnili za pečení a maso doplnili zeleninou, žampiony a pivem.Jak rychle nakrájet houby a žampiony na úhledné plátky
Před 2 měsíciSběr hub je oblíbenou činností mnoha lidí, a to zejména v České republice, která je známá svými bohatými lesy. Pokud nemáme možnost zajít do lesa na voňavé lesní houby, můžeme je nahradit žampiony.Francouzský hruškový koláč: Tak chutná karamelový podzim
Před 2 měsíciFrancouzský hruškový koláč je vláčný, šťavnatý díky bohaté vrstvě hrušek a provoněný skořicí. Před koncem pečení koláč polijeme sladkou směsí s máslem, která na povrchu vytvoří dokonalou karamelovou krustu.Nemáte-li sušičku na ovoce, nevadí. Zeleninu můžete usušit i v troubě
Před 2 měsíciPřemýšlíte, jak zužitkovat přebytek zeleniny? A co takhle vyzkoušet ji usušit? Sušení je skvělým způsobem, jak zeleninu zakonzervovat bez chemie a cukru, navíc se hodí na téměř všechny druhy. Jak na to, aby byl výsledek co nejlepší?Dušená mrkev s bramborem a masem: Nechte se překvapit, jak je lahodná
Před 2 měsíciDušenou mrkev s bramborem a masem si většina z nás pamatuje jako školní jídlo nevalné chuti. Pojďme společně napravit tomuto jídlu reputaci. Připravte ho podle našeho receptu a jistě vás překvapí, jak lahodné může být.Rychlá maková buchta s drobenkou chutná skvěle se švestkami i bez
Před 2 měsíciMáte chuť na makový koláč, ale nechcete čekat, než vykyne těsto? Nechte droždí v lednici a upečte rychlou makovou buchtu s drobenkou. Přidat můžete i švestky, pokud je zrovna sezóna, ale buchta chutná skvěle i bez nich.Drobenková buchta se švestkami bude chutnat celé rodině
Před 2 měsíciSe švestkami se dá v kuchyni kouzlit, ale klasika nikdy neomrzí. Upečte si s námi tradiční český koláč, ve kterém nesmí chybět máslová drobenka a skořice. Tento hrníčkový recept se řadí k těm, které nikdy nezklamou očekávání všech členů rodiny.Blýskněte se domácí pizzou: Jak vytvarovat správně těsto
Před 2 měsíciOblíbená pizza nesmí chybět na žádné party i na příjemné večeři s rodinou a přáteli. Vyzkoušejte s námi domácí pizzu z kynutého těsta a ingrediencemi přesně na míru. Poradíme, jak vytvarovat těsto na žádanou italskou specialitu.