Potraviny, které nepatří do mikrovlnky: Je mezi nimi špenát, uzeniny i chilli
Před 5 měsíci
Mikrovlnná trouba je v domácnosti obrovským pomocníkem, ale není vhodná pro všechny druhy potravin. Rychle vám ohřeje jídlo i tekutiny, ale bohužel na některé suroviny působí hodně negativně. Mohou se z nich uvolňovat toxiny nebo ztratí svou strukturu. Dávejte si pozor na to, co přesně ohříváte v mikrovlnce. Řekneme vám, co tam nedávat. Špenát a uzeniny Špenát obsahuje hodně dusičnanů, které se mohou při ohřívání v mikrovlnné troubě uvolňovat a měnit na nitrosaminy. To jsou karcinogenní látky, které vám hodně uškodí. Uzeniny nesmíte dávat do mikrovlnky ze stejného důvodu, protože také obsahují hodně dusičnanů. Chilli papričky a vejce Chilli papričky mohou při ohřevu vybouchnout.