Rybí filé v rajčatech: Zdravý pokrm, který je vhodný i při dietách
Před 2 měsíci
Rybu dělám poměrně často, protože se jedná o velmi zdravý druh masa, který je navíc chutný a připravit se dá na mnoho způsobů. Letos se nám urodilo opravdu velké množství rajčat a já jsem se je rozhodla využít i ve svém oblíbeném receptu na rybí filé. Ano, ryba se dá skutečně kombinovat s mnoha druhy zeleniny. Běžně se k ní skvěle hodí chřest nebo třeba špenát. Rybí filé v rajčatech je ale jeden z mých nejoblíbenějších receptů a velmi snadno si ho doma připravíte i vy. Zdravé a dietní jídlo Tento pokrm je vynikající mimo jiné i při dietách. Ryby jsou velmi dietním druhem masa, který navíc obsahuje kvalitní bílkoviny a velké množství omega-3 mastných kyselin, píše WebMD. Rajčata jsou pro změnu vynikajícím zdrojem vitamínu C, K, a draslíku. Jsou také plná antioxidantů a podporují zdraví srdce a cév. Pokud tyto dvě potraviny zkombinujete, rozhodně tak neprohloupíte. Recept na rybí filé v rajčatech Na přípravu pokrmu budete potřebovat 4 porce rybího filé, ideálně z tresky nebo lososa, 400 gramů rajčat, cibuli, 2 stroužky česneku, olivový olej, sušené oregano a čerstvou petrželku. V pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli do zlatova. Přidejte česnek a smažte další minutu.