Až v lednu a bez velkých jídel. I takové jsou aktuální zkušenosti cateringových společností s firemními vánočními večírky
Před 14 dny
Trvalo tři roky, než se počet vánočních firemních akcí dostal na předcovidovou úroveň. Nyní se však provozovatelé cateringu musejí pro změnu vyrovnat s růstem nákladů zhruba o 30 procent a zároveň i s tlakem na rozpočet Kromě zdražení vstupních surovin a energií se zvyšují i odměny pro personál, potvrdili redakci Euro.cz oslovení gastroprofesionálové. A protože si stálých zaměstnanců váží, snaží se jim vyhovětNižší firemní rozpočty nahrávají na úkor velkých jídel takzvanému finger food, tedy jednohubkám. A výjimkou nebývají ani případy, kdy se vánoční večírky přesouvají až na leden V letech 2020 a 2021 se firemní vánoční večírky kvůli proticovidovým opatřením v podstatě nekonaly. O rok později přišla energetická krize a vysoká inflace, a tak byl opětovný růst celého sektoru relativně pomalý. Až vloni a letos se poptávka po těchto firemních akcích víceméně dostala na předpandemickou úroveň. Podle oslovených cateringových společností a dalších profesionálů z oblasti HORECA se ale v mezidobí změnila skladba jídel i nápojů, přičemž zároveň platí, že část firem od klasického konceptu předvánočních akcí zcela ustupuje.