Žlutá stolice bývá odrazem vašeho trávení a zdraví. Vliv na ni může mít strava, ale i závažné onemocnění
Před 1 měsícem
Pokud člověk zaznamená, že vylučuje žlutou stolici, může to u něj vzbudit obavy. Není nutné se však hned děsit, za neobvyklou barvou mohou stát dietní faktory nebo doba, za niž potrava prošla střevy. Při rychlejším průchodu totiž stolice nabývá světlejšího zbarvení. Na vážnější zdravotní problém může poukazovat, když se objevuje opakovaně. Tehdy je třeba obrátit se na doktora. Žlutá stolice se může dostavit z rozličných důvodů. Většinou jde jen o projev stresu či následek zkonzumování potravin obsahujících žluté barvivo či těch přirozeně žlutých. Běžnou záležitostí je pak u kojenců, u nichž je žlutá stolice dána mateřským mlékem a jeho krátkým průchodem střevy. V horších případech mohou být na vině poruchy slinivky, jater nebo žlučníku a jiné zdravotní potíže.