Sorban draselný (E202) brání růstu mikroorganismů v potravinách. Patří mezi nejpoužívanější konzervanty
Před 28 dny
V dnešní době je téměř nemožné vyhnout se konzervačním látkám, jež jsou součástí potravin, kosmetiky a dalších výrobků, které běžně používáme. Konzervant E202, známý jako sorban draselný, hraje důležitou roli v prodloužení trvanlivosti a zajištění bezpečnosti zmíněných produktů. V tomto článku se podíváme na to, jak se tento konzervant vyrábí, jaké má chemické vlastnosti a kde se s ním můžeme setkat. Ačkoliv je sorban draselný široce používán a považován za bezpečný, jeho přítomnost v produktech, které užíváme, může vyvolávat otázky ohledně jeho skutečných účinků a potenciálních rizik. Jaké benefity nám jeho používání přináší a na co bychom si měli dát pozor? Tento článek vám nabídne komplexní pohled na tento všudypřítomný konzervant a jeho roli v moderním světě.