Před 3 roky
1 zralá hruška, 2 vejce, 100 g cukru (třtinový nebo bílý), 50 g medu, 50 g hořké čokolády, 50 g bílé čokolády, 125 g zakysané smetany, 25 g smetany ke šlehání, 175 g mouky (celozrnná pšeničná nebo bílá), 1 prášek do pečiva, 100 g vlašských ořechů, špetka soli, špetka jedlé sody Postup: Vajíčka s cukrem a medem vyšleháme v kuchyňském robotu na světlou pěnu. Až je pěna opravdu světlá a našlehaná, přidáme zakysanou smetanu i smetanu ke šlehání. Opět šleháme a přidáme najemno nakrájenou hrušku, obě čokolády nasekané na malé kousky. Jakmile máme smíchané přísady, přimícháme do těsta mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a nakonec vlašské ořechy. Všechno spolu zpracujeme a hladké, tekuté těsto. Hotové těsto dávkujeme do silikonových košíčků na muffiny nebo do formy určené na muffiny. Formy plníme do dvou třetin. Muffiny pečeme přibližně 25 minut na 160 °C.