Před 3 roky
Utopenci patří k nejoblíbenějším hospodským pochoutkám v Česku. Vyrobte si je doma! Je to opravdu jednoduché a má to tu výhodu, že můžete naložené špekáčky ochutit přesně podle sebe. Podávejte s čerstvým chlebem a pivem ze džbánku. Suroviny 1,5 kg špekáčků (hrubých párků) 0,5 kg cibule feferonka Nálev: 0,4 l octa 0,6 l vody 1 polévková lžíce soli 3 polévkové lžíce cukru 1 lžíce oleje 3 bobkové listy 5 kuliček nového koření 1 lžička celého pepře Postup přípravy receptu Nálev povaříme asi 5 minut a necháme vychladit. Špekáčky - párky oloupneme a podélně překrojíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření z nálevu, kousek feferonky a vrstvu špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice. Nakonec zalijeme studeným nálevem. Necháme uležet 7 dnů v chladu.