Před 2 roky • 32171 zhlédnutí
Máte doma mleté a hledáte inspiraci? A co takhle udělat z něj výtečnou gulášovou polévku? Skvěle chutná s čerstvým chlebem! Suroviny 5 lžic oleje 1 menší cibule 4 lžičky mleté papriky 200 g mletého hovězího masa (nebo mix s vepřovým) sůl pepř kmín 3 velké stroužky česneku majoránka 3 větší brambory 60 g hladké mouky Postup přípravy receptu Na oleji osmahneme dorůžova cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned přidáme mleté maso, které za stálého míchaní a oddělování kousků restujeme. Papriku jen zpěníme, jinak hořkne. Přidáme sůl, pepř, kmín, zalijeme vodou a zhruba 30 minut vaříme. Pak přidáme brambory nakrájené na kostky, utřený česnek, ještě chvilku povaříme a zahustíme. Buď jíškou ze 4 lžic mouky a 5 lžic oleje, nebo mouku rozmícháme ve vodě. Já si mouku opražím za stálého míchaní nasucho, musí se pak nechat zchladnout a prosít. Je to tzv. suchá jíška. Dělám si ji do zásoby a některá jídla tak zahušťuji. Polévku necháme velmi zvolna dobře provařit, až tuk vystoupí na povrch. Ke konci ještě přidáme majoránku a dochutíme.